10 gode tips til at hjælpe dig med at få styr på Pinterest SEO

Hvis du har afvist Pinterest som en uformel social medieplatform eller en samler af visuelt indhold, så tænk dig om igen - Pinterest er et effektivt værktøj til at finde indhold Det er derfor, at det er så vigtigt at lære at udnytte Pinterest SEO.

Pinterest kan øge din synlighed og skabe betydelig trafik til dit websted. Platformen er kendt for sin kontinuerlige scrolling-funktion, og ifølge deres egen undersøgelse siger 75 % af de ugentlige Pinterest-brugere, at de er altid shopping.

Med den rigtige SEO-strategi kan du udnytte dette ivrige publikum, øge dit mærkes synlighed og skabe trafik til dit websted for at øge salget. Hvis du ikke ved, hvor du skal starte, skal du ikke være bekymret: Dette indlæg indeholder alt, hvad du har brug for, så du kan udvikle og få styr på din Pinterest SEO-strategi .

Bonus: Download en gratis vejledning, der viser dig, hvordan du kan tjene penge på Pinterest i seks nemme trin ved hjælp af de værktøjer, du allerede har.

Hvad er Pinterest SEO?

SEO, eller søgemaskineoptimering, er en metode til at øge en websides organiske synlighed i søgeresultaterne. SEO kan være kompliceret, men i sin simpleste form handler det om at fortælle søgemaskinerne, hvad dit indhold handler om, ved hjælp af nøgleord.

Når folk taler om optimering af indhold til søgemaskiner, tænker de normalt på Google - men Pinterest er også en søgemaskine .

Pinterest fungerer som enhver anden søgemaskine: Indtast et nøgleord eller en kort sætning i søgelinjen, og platformen leverer indhold, der er relateret til din søgning.

Pinterest SEO er en praksis, der går ud på at optimere dit indhold, kendt som pins , for at forbedre dens synlighed i søgeresultaterne.

Ligesom Google hjælper du dit indhold med at nå ud til det rigtige publikum ved at bruge de rigtige søgeord. Men for at forbedre din SEO for Pinterest skal du også overveje billedformatering, publikumsengagement og avancerede funktioner som Rich Pins.

Hvordan fungerer Pinterest SEO?

Pinterest-algoritmen bruger en kombination af fire faktorer til at bestemme rækkefølgen af de pins, der vises.

Forbedring af din overordnede Pinterest SEO-strategi betyder, at du skal tage fat på hver af disse faktorer:

 • Domænekvalitet , som rangerer den opfattede kvalitet af dit websted på baggrund af populariteten af de pins, der er knyttet til det
 • Pin-kvalitet , som vurderer kvaliteten af dit pin på baggrund af dets engagement og popularitet
 • Pinner kvalitet , som er et mål for din kontos samlede aktivitet og engagement på platformen
 • Relevans af emnet , som matcher de nøgleord, der er brugt i din pin, med søgeintentionen (hvis en person f.eks. søger efter "opskrift på chokoladekiks", er der større sandsynlighed for, at en pin, der indeholder disse ord, vises)

Her er et eksempel på de øverste søgeresultater på Pinterest for "chocolate chip cookie":

Disse pins og Pinners har alle noget til fælles: Ud over at skabe smukt visuelt indhold af høj kvalitet udnytter de også Pinterest SEO-bestpraksis for at sikre, at deres indhold altid er synligt for et bredt publikum.

Hver af de pins i prøvesøgningen "chocolate chip cookie" har hundredvis af kommentarer ( kvalitet af stifter ), og alle pinners har hundredtusindvis af følgere ( pinner kvalitet ). Pindene indeholder søgeordet ( relevans af emnet ) og kommer fra aktive, engagerede brugere, der ofte pinner ( domænekvalitet ).

Hvordan kan du med dette i baghovedet få din pin til at komme øverst i toppen af bunken?

10 tips til SEO på Pinterest, som du ikke må gå glip af [+ 1 hemmelighed!]

1. Begynd at bruge en erhvervskonto

En gratis Pinterest erhvervskonto indeholder funktioner som Pinterest Analytics, hvor du kan se, hvordan dine pins klarer sig. Du kan også logge ind på Pinterest Business Hub og drage fordel af specialiserede søgeordsforskningsværktøjer (mere om dette senere).

Der er to måder at få en erhvervskonto på:

Konverter din personlige profil til en erhvervskonto, eller

Opret en ny erhvervskonto. Den skal være adskilt fra din personlige konto og bruge en anden e-mailadresse:

Når det er gjort, er du klar til at få Pinterest til at arbejde for dit brand.

2. Optimer din offentlige profil

Dernæst skal du optimere din offentlige profil for at opnå succes. Se SMMExperts Pinterest-profil nedenfor:

1. Profilbillede

Dit profilbillede skal uploades som et firkantet billede, som automatisk beskæres og vises som en cirkel. De fleste brands bruger deres logo som profilbillede, men du kan også bruge et billede af dig selv, hvis du er ansigtet for dit brand (influencer, livsstilsblogger osv.).

2. Navn

Vælg noget beskrivende og SEO-venligt, f.eks. dit brandnavn.

3. Brugernavn (@-håndtag)

Dit håndtag vises i din Pinterest-profil-URL. Det skal bestå af bogstaver eller en kombination af bogstaver, tal og understregninger. Det skal bestå af mellem 3-30 tegn og må ikke indeholde mellemrum eller tegnsætning.

Brug dit varemærke, hvis det er muligt (f.eks. "SMMExpert"), men hvis dit varemærke er optaget, skal du bruge den enkleste iteration. Hvis en anden ugle allerede har snuppet "SMMExpert", kan vi f.eks. bruge "SMMExpertOfficial" eller "ThisIsSMMExpert".

4. Hjemmeside

Tilføj dit websteds link til din Pinterest-profil for at hjælpe med at skabe ny trafik. Dette vil også hjælpe med at forbedre kvaliteten af dit domæne.

5. Bio

Din bio fortæller andre Pinterest-brugere mere om dig, men det er også et godt sted at optimere din profil for nøgleord, der vedrører din virksomhed. Den kan være op til 500 tegn lang.

3. Gør krav på dit websted

Ved at gøre krav på dit websted kan du sikre, at du opfanger alle pins og klik fra dit indhold. Når du gør krav på dit websted, får du desuden adgang til analyser for de pins, du udgiver fra dit websted, og analyser for pins, som andre opretter fra dit websted.

Pinterest prioriterer pins, der er oprettet af ejeren af et websted, så hvis du angiver dit websted, kan det hjælpe dine pins med at få en højere placering i søgeresultaterne.

At gøre krav på dit websted er en god måde at forbedre dit websteds domænekvalitet på.

Bemærk: Pinterest har tidligere givet brugerne mulighed for at se, hvad folk allerede har pinnet fra deres websted, men denne funktion er blevet deaktiveret.

4. Få indsigt i, hvad Pinners er interesseret i lige nu og her

Pinterest Trends viser en historisk oversigt over de bedste søgetermer på tværs af forskellige regioner og lande. Med dette værktøj kan du se, hvad Pinners er interesseret i , så du kan tagge dit indhold og forbedre dit emnes relevans Sådan fungerer det:

Besøg Pinterest Trends, og vælg den region, du vil se:

Dette viser de bedste tendenser i den valgte region for den pågældende måned. For eksempel omfattede de bedste tendenser i Canada i september "efterårsoutfits", "fed skønhedsinspiration" og "efterårsnegle 2022".

Dernæst kan du filtrere tendenser efter type:

Du kan vælge mellem fire filtre til tendenstyper:

 • De vigtigste månedlige tendenser
 • De vigtigste årlige tendenser
 • Stigende tendenser
 • Sæsonbestemte tendenser

Vælg en slutdato for at få vist trenddata for perioden frem til denne dato.

Du kan også filtrere tendenser efter:

 • Interesser (kunst, skønhed, design, DIY, mode, mad og drikke, sundhed, bryllup, osv.)
 • Nøgleord (skriv dine egne)
 • Aldersgruppe
 • Køn

Bemærk: Pinterest Trends er stadig i betaversion, så du har måske ikke adgang til dette værktøj endnu. Pinterest er i gang med at gøre dette værktøj tilgængeligt for alle, så hold øje med det igen.

5. Sæt dig ind i en Pinner's sind

Pinterest tilbyder masser af ønskeligt indhold, men de bedste Pinners er fokuserede De er på udkig efter "ideer", "inspiration" og "how-to" guides til at strømline og forenkle deres liv. Husk det, når du skaber dit indhold!

Når du skaber indhold til Pinterest, skal du sørge for, at det skaber ideer for dit publikum. For eksempel tiltrækker gaveguider, opskriftsopstillinger eller inspirationstavler til tøj masser af opmærksomhed.

Når du ved, hvilken eller hvilke tendenser du vil fokusere på, skal du finpudse dit indhold og din tavleæstetik, så de afspejler denne idégenererende tankegang. Jo bedre dit indhold er i overensstemmelse med dit publikum, jo mere sandsynligt er det, at du vil forbedre din pinner-kvalitetsrangering .

6. Opret Rich Pins

En rich pin er en type organisk pin, der automatisk synkroniserer oplysninger fra dit websted til dine pins. Denne funktion bliver tilgængelig, når du har oprettet en erhvervskonto og gjort krav på dit websted, så gør det først!

Der findes et par typer af rich pins:

Opskriftsrige pins tilføje titel, portionsstørrelse, tilberedningstid, bedømmelser, kostpræferencer og en liste over ingredienser til opskrifter, som du gemmer fra dit websted.

Artikel rige pins tilføj overskriften eller titlen, beskrivelsen og forfatteren af artiklen eller blogindlægget fra dit websted.

Produktrige pins omfatter de mest opdaterede priser, tilgængelighed og produktinformationer direkte på din pin.

Brug af rich pins er en god måde at forbedre dit domænes kvalitetsscore på De fortæller platformen, at dit websted er pålideligt og opdateret.

7. Opret relevante og synlige boards

Når du opretter en ny tavle, kan det være fristende at kalde den "Opskrifter" eller "Ferieidéer", men hvis du virkelig vil give din Pinterest SEO et ekstra boost, skal du være specifik!

Folk har en tendens til at beslutte, om de vil følge dit forum eller ej, ud fra navnet. Et ultra-relevant boardnavn forbedrer din pin-kvalitet og emnerelevans , hvilket hjælper dit indhold med at få en højere placering i søgeresultaterne.

Navne på tavler kan have en længde på op til 100 tegn. Afhængigt af enheden kan titlen blive afbrudt efter 40 tegn.

Her er et par idéer til at komme i gang:

I stedet for... Prøv:
Mine opskrifter Dit navn er Efterår Slow-Cooker opskrifter
Sko Brand Name Casual sko til kvinder 2022
Ideer til ferien Dit navn er De bedste tips til at være vært i ferien
Vores produkter Brand Name Bedst sælgende [Produkttype]

Skriv derefter en beskrivelse til dit opslag. Du kan skrive op til 500 tegn. Beskrivelser vises ikke, når Pinners ser dit pin i startfeed eller søgefeed, men Pinterest-algoritmen bruger dem til at bestemme emnets relevans. Så en god beskrivelse er med til at få dit pin frem til det rette publikum.

Når du skriver titler og beskrivelser, du skal ikke bekymre dig om søgeordsvariationer (f.eks. frisure vs. frisure). Pinterest justerer automatisk nøgleord for dig bag kulisserne, så du kan undgå at fylde dine beskrivelser med nøgleord.

8. Pin til relevante boards

Når du har oprettet en pin, kan du tilføje den til et opslagstavle. Husk, at den første opslagstavle, du sætter en pin på, vil forblive forbundet med den, så vælg med omtanke. Jo mere relevant pin'en er for opslagstavlen, jo større er chancen for, at den vil ligge godt (pin-kvalitet og relevans af emnet er i spil her).

Hvis du gemmer en pin på flere opslagstavler, fastgør den først til det mest relevante forum Dette hjælper Pinterest med at prioritere den de rigtige steder, da den vil knytte nålens nøgleordsdata til den første opslagstavle, du har valgt.

9. Brug det foretrukne format til fotos og videoer

Kan du huske de superlange pins med masser af billeder og tekst? De hører fortiden til, og Pinterest vil måske endda fjerne prioritering af lange indlæg i søgeresultaterne. Ifølge Pinterest kan "Pins med et formatforhold på mere end 2:3 blive afskåret i folks feeds", siger Pinterest.

Men det betyder ikke, at du skal pinne et hvilket som helst gammelt foto eller en hvilken som helst video. For at forbedre kvaliteten af dine pins skal du i stedet sikre dig, at du deler indhold i høj opløsning og i passende størrelse .

Hvis du vil undgå at få problemer med dit indhold, skal du sørge for at gennemgå de nuværende foretrukne Pinterest-formater (2022):

Medier Foretrukket format Noter
Billednåle 2:3-billedforhold Pinterest anbefaler en billedstørrelse på 1.000 x 1.500 pixel
Video-stifter Kortere end 1:2 (bredde:højde), højere end 1,91:1 Pinterest anbefaler, at du laver dine videoer kvadratisk (1:1) eller lodret (2:3 eller 9:16)
Omslag Billedforhold på 1:1 Pinterest anbefaler en billedstørrelse på 600 x 600 pixel

10. Opret videoindhold

Ligesom mange andre sociale medieplatforme prioriterer Pinterests algoritme videoindhold. Videoer giver dig mulighed for at skille dig ud i et hav af statiske indlæg, der scroller uafbrudt, fange din målgruppes opmærksomhed og dele din brand story. I 2021 rapporterede Pinterest, at Pinners så næsten en milliarder videoer hver dag.

Bonus: Download en gratis vejledning, der viser dig, hvordan du kan tjene penge på Pinterest i seks nemme trin ved hjælp af de værktøjer, du allerede har.

Få den gratis vejledning lige nu!

Hvis du allerede deler videoindhold på TikTok, Instagram eller YouTube, er du allerede halvvejs! Hvis du vil i gang, skal du gennemgå de kreative specifikationer og derefter arbejde med dit eksisterende videoindhold for at skabe nyttige og relevante video pins.

Husk, videoer af høj kvalitet betyder højere pin-kvalitet og en bedre placering i søgeresultaterne.

11. (Bonus!) Anvend den magiske formel for online succes

Ønsker du, at der findes en magisk formel til online succes, så er du velkommen til at kigge her! Her er hemmeligheden:

Konsekvent udstationering x tid = succes online

Hemmeligheden er, at der ikke er nogen hemmelighed - konsistens er nøglen til succes på alle platforme, herunder Pinterest.

Husk dette, når du skaber Pinterest-indhold:

 • Når du planlægger dit Pinterest-indhold, skal du sigte mod at pin med faste intervaller i stedet for at uploade alt på én gang
 • Udstationér nyt, relevant indhold og undgå at oprette dobbelte indlæg
 • Sørg for at pin på det bedste tidspunkt af dagen Du kan bestemme de optimale tidspunkter på baggrund af statistik over publikums placering og ved at kigge efter perioder med højt engagement i dine analyser.
 • Brug værktøjet Pinterest Trends til at deltage i det, der er populært
 • Giv dit indhold tid til at blive forstået, men være fleksibel og tilpasse sig dit indhold, hvis der er noget, der virkelig ikke fungerer

Vi er ganske vist forudindtagede, men et dedikeret værktøj til styring af sociale medier (som SMMExpert) er en af de bedste måder at opbygge en regelmæssig og konsekvent tilstedeværelse på alle sociale platforme på.

SMMExpert giver dig mulighed for at planlægge og planlægge pins, engagere dig med dit publikum og finde ud af, hvordan dit indhold klarer sig, så du kan fokusere på indholdsstrategi og -skabelse. Derudover kan du bruge det til at planlægge og analysere indhold til alle andre sociale platforme du bruger (SMMExpert fungerer med TikTok, Instagram, Facebook, Messenger, Twitter, LinkedIn, Pinterest, Twitter, LinkedIn, Pinterest og YouTube!).

Prøv det gratis, og du kan afmelde det når som helst.

Sådan finder du de bedste nøgleord til Pinterest

Er du klar til at begynde at finde de bedste søgeord på Pinterest til din virksomhed? Følg disse enkle trin for at bruge Pinterest's egne værktøjer til din research!

For at få adgang til søgeordsundersøgelser på Pinterest skal du logge ind på din virksomhedskonto og derefter klikke på Annoncer og Opret kampagne Bare rolig; vi opretter ikke en betalt annonce, og det vil ikke medføre nogen omkostninger.

Derefter bliver du bedt om at vælge et kampagnemål. Under Overvejelser om drev , vælg Overvejelse .

Rul ned til Detaljer om målretning , og fortsæt derefter til Interesser og nøgleord . Klik på Tilføj nøgleord for at slå denne funktion fra.

Under Udvid din rækkevidde Indtast et søgeord, der vedrører dit indhold. Det kan være alt, hvad der vedrører din målgruppe. Værktøjet viser relaterede søgeord samt antallet af månedlige søgninger for hvert udtryk.

Vi har brugt generiske søgetermer i vores eksempel nedenfor, og som du kan se, er søgemængden flere millioner:

Klik på den + ikonet ved siden af hvert søgeord for at tilføje dem til din søgeordsliste.

De nøgleord, du har valgt, vises i venstre side af søgeordsværktøjet.

Når din research er færdig, skal du fremhæve og kopiere listen og gemme den i et dokument, så du kan bruge den som reference, når du fremover opretter pins. Du har nu en liste over nøgleord og indholdsideer med stor volumen, som du kan bruge til at opbygge din indholdsstrategi på Pinterest.

Før du ved af det, vil du generere superrelevante pins af høj kvalitet, der lander øverst på søgeresultatsiden. Hvem sagde, at Pinterest SEO var svært?

Bliv en professionel Pinterest-bruger med SMMExpert. Brug SMMExpert til at oprette opslagstavler, planlægge og offentliggøre dine Pins og måle dine resultater. Hold dine opslagstavler smukke og hjælp dine kunder med at opdage ting, de elsker. Prøv det gratis i dag.

Kom i gang

Planlæg Pins, og følg deres ydeevne sammen med dine andre sociale netværk - alt sammen i det samme brugervenlige instrumentbræt.

Gratis 30-dages prøveperiode
Rul til toppen