Er du lei råd fra Hodejegere og andre “arbeidslivseksperter” og “rådgivere” rundt dette med “hvordan?” Hvordan gjøre et bra jobbintervju? Hvordan skrive en god CV? Hvordan lage en god søknad? Hvordan ditt og datt? Da er du i samme posisjon som meg. Jeg er også lei, dritt lei faktisk.  Det er kjedelig, lite inspirerende, repeterende og særdeles utgått på dato.

Bored 1
Over de neste 2 ukene skal også jeg også komme med noen råd om “hvordan“, men jeg skal prøve å komme med råd som du ikke har hørt tidligere eller som du i det minste kun vil finne minst et par centimeter utenfor brødboksen. Jeg skal også holde meg helt unna klisjeer og fine “buzzwords”. Blir det utfordrende? Så klart det blir, men klare det skal jeg.

For at jeg skal gjøre dette, så må vi lage en avtale oss i mellom. Min del av avtalen er; ingen klisjeer og ingen buzzwords”. Din del av avtalen er å love meg en ting; Ikke ta i bruk samtlige tips og råd jeg kommer med. Da gjør du en stor feil. Hvorfor? Fordi du som person er unik, fordi alle mennesker er forskjellige og fordi det viktigste i en jobbsøkerprosess er å gjøre det som du er komfortable med. Har vi en avtale?

Hvis du lurer på hvorfor det er en strek gjennom noen av ordene ovenfor og ønsker et svar på dette så skal jeg gi deg et hint: klisje

Forskjellig 1

Er det ikke underlig at arbeidslivseksperter den dag i dag fortsatt ikke helt har forstått at alle vi mennesker er forskjellige? At det som virker for en person ikke nødvendigvis virker for en annen person?

Som nevnt tidligere så skal jeg i denne bloggserien skrive litt rundt fem viktige handlinger folk flest må utføre gjennom en jobbsøknadsprosess:

 1. Lage, sende og selge inn søknad
 2. Lage, sende og selge inn CV
 3. Oppfølgning på søknad
 4. Deltakelse på intervju
 5. Få og akseptere et tilbud

Det er mulig du undrer deg litt over at kategoriene jeg har nevnt her nettopp er de kategoriene som så mange Hodejegere og “jobbeksperter” snakker og skriver om. Det er helt forståelig, men husk; Vi har en avtale og min del av avtalen er at det jeg skal skrive vil være spennende,  nytenkende, engasjerende og kanskje også motiverende. Derfor mener jeg (må jo det) at du virkelig har noe å se fram til.

Første del av bloggserien kommer mandag 17/11. I mellomtiden så avslutter jeg her med noen gode og inspirerende råd rundt jobbsøknadsprosessen:

 • CV må maks være på to sider
 • Husk å ha et “firm handshake” når du hilser på personen som skal intervjue deg
 • Alltid ha noen spørsmål mot slutten av intervjuet
 • Kom på tide
 • Gå pent kledd
 • Vær hyggelig og profesjonell

Enda viktigere: Ikke vær deg selv. Vær den personen oss “eksperter” sier du skal være.

En ironisk hilsen fra Erik Falk Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s