Det er en stund siden vi sist hørte om den norske arbeidssøkeren Kamilla og den slemme tyven Sebastian. https://erikfalkhanseniogs.com/2014/10/29/tyveri-av-profil-og-cv/https://erikfalkhanseniogs.com/2014/11/03/falsk-representasjon-mote-med-kamilla-og-tyven-del-2-2/

tyven 5Om du ikke husker helt, så var Sebastian den aldri så slemme tyven eller «rekrutteringseksperten» fra Storbritannia. Sebastian var han som fant det både trivelig og kult å ødelegge for andre. Desto mer skade han gjorde for andre, desto mer penger ble det i kassa for Sebastian.

Nå har jeg «gode» nyheter til dere alle. Sebastian er tilbake. Ikke på godt og vondt, men kun på vondt. Det er mandag morgen og Sebastian er klar. Klar for nye løgner, fantestreker og bedrageri.

 

***************************************************************************************************************************

Eventyret om Kamilla, Sebastian og Firma X

Det var en gang en rekrutteringsekspert fra Storbritannia ved navn Sebastian. Sebastian var kongen på haugen i firmaet sitt, den personen som alle de 18 år gamle kollegaene så opp til. Kunne de bli like flinke og kule som Sebastian innen et par år, ja da hadde de virkelig kommet langt.

FerrariDet var mandag morgen og Sebastian var tidlig på plass ved pulten sin. En ny uke lå foran han, en uke som skulle by på nye muligheter. Målet til Sebastian? Få pyntet litt på månedens bonussjekk. «Har jeg en produktiv uke så blir det Ferrari i julegave til meg selv» tenkte Sebastian. Ferrari eller ikke Ferrari, det var også en veldig viktig intern konkurranse i firmaet denne måneden. De beste tre selgerne skulle få en uke med gratis sprit, champagne, kokain og lekre damer i villaen til sjefen i Marbella. En ting var sikkert; Denne turen skulle ikke Sebastian gå glipp av.

I løpet av helgen så hadde den norske kandidaten, Kamilla, oversendt sin CV til Sebastian. Kamilla var en Stavanger basert prosjektleder med lang erfaring fra oljeindustrien. Kamilla hadde nylig mistet jobben på grunn av kostnadskuttene innenfor industrien og var etter hvert blitt relativt desperat med tanke på å sikre seg en ny jobb. Da Kamilla hadde sett en stillingsannonsen som Sebastian hadde lagt ut forrige uke hadde hun raskt slått på tråden for å ta en prat med han. De hadde blitt enige om at Kamilla skulle oversende CV og at Sebastian deretter skulle ringe henne på mandag for en god samtale.

Nå var det mandag og nå var det tid for å ringe Kamilla.

fiskStillingen som Sebastian hadde annonsert var det han selv kalte «lokkemat stilling». Det vil si at det var en oppdiktet stilling som han brukte som lokkemat for å få inn kandidater. Kandidater som han videre kunne «leke» litt med. Litt sånn faenskap i jobben var noe Sebastian likte svært så godt.

Da Sebastian ringte Kamilla mandag morgen så ga han ingen tegn på at stillingen han hadde annonsert ikke var en reell stilling. Nei, Sebastian gikk så langt at han bekreftet at hennes CV skulle bli overlevert til «kunden» og nevnte også hvor positiv han var med tanke på hennes muligheter. «Det var hyggelig. Endelig en rekrutterer som kan hjelpe meg» tenkte Kamilla. «Der lurte jeg den rotta» tenkte Sebastian.

Før samtalen var over så hadde Sebastian et svært så viktig spørsmål til Kamilla. Ja, det var faktisk kun på grunn av dette spørsmålet  Sebastian hadde ringt henne. «Du Kamilla, kan du gi meg en oppdatering om hvor du så langt har vært på intervjuer?» spurte Sebastian. Kamilla var ikke helt sikker på hvorfor han spurte om dette og nølte litt før hun sa at hun helst ville holde dette for seg selv. Sebastian forklarte at han hadde full forståelse for dette. Det å kunne vise litt empati var noen han hadde lært gjennom en rekke salgskurs og ved å vise litt empati, ja da hadde han god mulighet til å få det han ville. «Vi må dessverre ha denne informasjonen. Jeg håper du stoler på meg når jeg sier at vi trenger dette for at både meg og min kunde kan få en bedre forståelse for dine behov, motivasjoner og ambisjoner» sa Sebastian. «Greit nok» tenkte Kamilla. Hun fortale han at hun nylig hadde vært på intervju hos tre bedrifter, Firma X, Firma Y og Firma Z. Hun forklarte videre at firma X mest sannsynlig ville komme med et jobbtilbud til henne og at deres eneste reservasjon hadde vært det faktum at hun kun hadde utdannet seg til BSc nivå. Sebstian kunne se Ferrarien stråle i oppkjørselen. ” Dette skal bli gøy” tenkte han.

Så rast Sebastian hadde fått høre hvilke personer Kamilla hadde truffet da hun var på intervju med Firma X så avsluttet han samtalen. Litt merkelig syntes Kamilla, spesielt ettersom Sebastian kun hadde fått informasjonen han så inderlig trengte om Firma X. «Hva med Firma Y og Firma Z?» Tenkte hun. «Kanskje han var desperat for toalettet» slo hun seg til ro med.

Så snart Sebastian hadde avsluttet samtalen med Kamilla så var det opp på pulten og tid for å brøle ut til alle de andre på kontoret; «Dagens første lead er på plass og den er strålende. Nå skal jeg ta rotta på hun Kamilla og vise rekrutteringsverdenen hvem som virkelig kan sine saker»

Etter et raskt søk på LinkedIn så hadde Sebastian funnet en profil som var svært lik profilen til Kamilla. MEN! Denne personen hadde bedre utdannelse. Han hadde faktisk to Mastergrader. Sebastian plukket opp røret og ringte Firma X. Mens han ventet så skrek han ut til de andre på kontoret: «Se, hør og lær dere». “Hei, mitt navn er Sebastian og jeg ringer fra England. Jeg arbeider svært tett opp mot den norske oljeindustrien og en markedsanalyse vi har utført forteller meg at dere i Firma X er på jakt etter en erfaren Prosjektleder. Stemmer det?” «Ja, det gjør for så vidt det» svarte stemmen i andre enden. «Så bra. Da har jeg gleden av å kunne presentere den absolutt beste kandidaten til dere. Han har alt dere trenger og enda mer, inkludert to mastergrader. Han er på ferie de neste 10 dagene, men kan komme på intervju hos dere om to uker» forklarte Sebastian. Lederen hos Firma X ble litt tilbake satt av aggressiviteten til Sebastian, og i tillegg så var det jo slik at de i bunn og grunn hadde bestemt seg for å gi et tilbud til Kamilla, noe lederen fortalte til Sebastian. «Jeg er fult klar over dette» sa Sebastian og fortsatte «Jeg kjenner til Kamilla og hun er virkelig en kandidat Firma X burde holde seg langt unna.» For det første så hadde hun kun en Bachelor utdannelse, men Sebastian kunne også fortelle at han hadde snakket med flere viktige personer innenfor oljeindustrien i Stavanger som kun hadde negative ord å si om henne. Dette var noe Sebastian forklarte til lederen i Firma X mens han fortsatte; “Jeg vil ikke ødelegge for Kamilla, men samtidig så føler jeg at jeg har et ansvar overfor dere som en potensiell kunde. Det er derfor jeg føler det er min jobb å opplyse om dette.

Etter å ha snakket litt mer om hvor dårlig Kamilla var og hvor bra kandidaten til Sebastian var så ble de enige: Sebastians kandidat skulle komme inn på intervju hos Firma Y om 15 dager og Snipp snapp snute så var eventyret ute.

***************************************************************************************************************************

Dette eventyret er ikke som alle andre eventyr. Dette eventyret er kun som de andre eventyrene i serien om Kamilla, Sebastian og Firma X. Det vil si, det er ikke et eventyr i det hele tatt. Dette er noe firmaer og kandidater innenfor den norske oljeindustrien opplever på daglig og noe som ødelegger utrolig mye for jobbsøkere, rett og slett hyggelige mennesker som ofte er på desperat jakt etter en ny jobb.

Hva som skjedde videre i denne historien trenger jeg strengt tatt ikke nevne. Har du lest del en og del to i serien så forstår du raskt at Kamilla fortsatt er arbeidsledig og at Sebastian har kommet seg ut av knipen med tanke på den fiktive kandidaten han solgte inn til Firma X. Ja, Sebastian har faktisk nettopp fakturert Firma X for ansettelsen av en annen prosjektlederkandidat. En kandidat som på lik linje med Kamilla, heller ikke hadde masterutdannelse og en kandidat som faktisk ikke hadde like bred erfaring som Kamilla. Dessverre for Firma X så hadde det nå gått så lang tid at de ikke lengre hadde noe valg.

Til ettertanke

Du kan gjøre opp dine egne meninger om dette. Jeg blir så forbannet på slik oppførsel at jeg rett og slett ikke kan, burde eller vil skrive noen ettertanke om dette i det hele tatt. Jeg skal heller se om jeg kan finne del fire i denne serien før vi alle tar en god juleferie.

PS. Om du skulle bli spurt av Nissen om der er noen snille barn her, ja da kan du fortelle at du vet om en som ikke har vært så veldig snill. Han heter Sebastian.

 

Hadde du mulighet til å legge igjen en kommentar samt rate denne posten så hadde jeg virkelig satt pris på det. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s