Er det ikke en smule paradoksalt at «ekspertene» som tjener penger på å lære arbeidssøkende om hvordan en skal søke på jobber også er dem som roper høyest om at jobbsøkerprosessen er vitenskap? Er det ikke også paradoksalt at de samme «ekspertene» har som hobby å gi ut motstridige tips til de stakkarene som er på jobbjakt? Selvfølgelig, til syvende og sist så er det slik «ekspertene» tjener sine penger.

Hvis jeg selv var arbeidssøker og så framt jeg ikke visste bedre, ja da ville jeg også vært betydelig rådvill rundt kompleksiteten i det å søke arbeid. Ikke fordi det å søke på arbeid er så utrolig vanskelig, men fordi at alle disse «ekspertene» hele tiden snakker om hvor vanskelig det faktisk er.

rocketTakk og lov så kan jeg for en gang skyld si at jeg rett og slett vet bedre og etter du har lest dette innlegget, ja da kan du også si akkurat det samme. Det å søke på jobb er ikke vitenskap, det er faktisk relativt enkelt.

Siden vi flyttet oss over i et nytt år så har jeg fått en rekke henvendelser fra folk som har lurt på hvorfor jeg ikke har skrivet noen nye blogginnlegg. For det første så bestemte jeg meg for å ta en aldri så liten pause fra bloggen over juleferien og heller fokusere på det jeg er virkelig flink til; åpne presanger, spise mye mat og drikke alt det gode som ender opp i glasset. Når det er sagt så hadde jeg faktisk planer om å legge ut en post like etter nyttår, så hvorfor gjorde jeg ikke det? Enkelt svar fra an relativ enkel mann; Jeg hadde ikke noe å skrive om. Det vil si, jeg hadde ikke noe viktig å skrive om. Så i stedet for å la leserne kaste vekk 10 minutter på tullprat (Det lar jeg ekspertene gjøre) så bestemt jeg meg for å ta en noe lengre pause fra bloggen min.

Nå er jeg tilbake og klar til å motivere, inspirere, engasjere og provosere.


«Erik, jeg er noe forvirret og usikker rundt hvordan jeg skal gå fram med tanke på jobbsøknad og CV. Har du noen gode råd til meg?» (Et spørsmål jeg får hver eneste dag)

Mitt svar: (Et svar jeg gir ut hver eneste dag)

Nei, det har jeg ikke. Akkurat på lik måte som om at jeg ikke vil gi deg råd om hvilke type melk du skal drikke, hvilke farge på bilen du bør ha og om du skal gifte deg med Karianne, Lisa eller Olga.

«Hvorfor ikke Erik? Du har jo mange års erfaring innenfor dette området.» (Ja, vi er fortsatt på en daglig basis i tilfellet du lurte)

Det kan jeg fortelle deg: Det vil bare gjøre ting mer komplisert for deg og kanskje også skade dine muligheter med tanke på å skaffe deg ny jobb (Fortsatt daglig basis)

Det jeg ikke sier er at jeg rett og slett ikke kommer med slike råd ettersom jeg også da vil bli en del av det dyreriket som tjener penger på å forvirre mennesker som trenger en ny jobb. De «ekspertene» som jeg nevnte tidligere som sier at du trenger å ha fornavn Albert og etternavn Einstein for å kunne søke på jobber. De «ekspertene» som sier du må gjøre ditt og gjøre datt og at du må oppføre deg slik og slik. Ja, de som tjener penger på å tvinge deg til å ikke være deg selv. Nei, slik driver ikke jeg.

Det jeg derimot har bestemt meg for er å dele med dere hvordan jeg ville gått fram i en situasjon hvor jeg var på utkikk etter en ny jobb, men før jeg gjør det så må vi som alltid lage en avtale:

Lov meg at du ikke kopiere nøyaktig hva jeg ville gjort. Det som jeg gjør og som er bra for meg er ikke nødvendigvis bra for deg og gjør du ting som du ikke er komfortabel med, ja da kan jeg love deg en ting: Et ukomfortabelt resultat.

Det du kan gjøre derimot er å kanskje plukke opp noen tips som også vil passe for deg. Kanskje du får litt inspirasjon og et nyt giv og kanskje du også nå forstår at det å søke jobb ikke er så mye vanskeligere enn det å lage et speilegg.

mathsFør jeg går gjennom «my way» så skal vi se på litt matematikk. Jeg nevnte Einstein tidligere, nå skal jeg introdusere deg til den beste matematikeren noensinne, Erik Falk Hansen:

Ikke vær deg selv  + ukomfortabel med hvordan du skal oppføre deg

= Ingen jobb

Gjør som ekspertene sier + ikke forstå hvorfor du gjør dette

= Ingen jobb

X  + X

= Ny jobb

Kan du tenke deg hva X og X er?

Selvfølgelig kan du det, men i tilfelle du har spist litt for mye pinnekjøtt og ribbe i jula, samt fått i deg et par glass for mange akevitt (og fortsatt føler det), her er svaret:

Vær deg selv + Vær komfortabel med det du gjør og hvordan du gjør ting

=  Ny jobb

Enkelt, ikke sant?

For å erfare i mer detaljer hvor lett det kan være å søke jobb så følg med i del 2 som kommer senere denne uken.

I mellomtiden så er mitt råd t du alltid tenker som Frank:

frank


 

Hadde du mulighet til å legge igjen en kommentar samt rate denne posten så hadde jeg virkelig satt pris på det. 

 

 

3 thoughts on “Del 1:På utkikk etter ny jobb? Det er ikke så vanskelig som mange vil ha det til

  1. Har selv “stusset” litt over kompetansen og prosessene til en del rekrutterere. Det virker på meg som om effektiviteten til tider setter en stopper for kvaliteten de leverer. Man jobber tross alt med individer som bruker av sin tid med å lage søknader og sette opp gode CV’er, og da bør man ha noen minimumskrav mtp oppfølging i etterkant.
    For en som har jobbet med salg hele sitt voksne liv, så er service-delen av jobben minst halvparten av den totale innsatsen….

    Like

  2. Fantastisk! Vær deg selv + Vær komfortabel med det du gjør og hvordan du gjør ting = Ny jobb Det er i tillegg ofte svaret på riktig innstilling ift mange oppgaver i livet generelt!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s