Det er nå tre uker siden nyttårsaften hvor folk flest festet med fyrverkeri, god drikke og kalkun. Det er nesten utrolig hvordan ting har endret seg for mange, og det bare i løpet av tre uker. Dessverre har mange mennesker gått fra å være fast ansatt i stillinger som de har trivdes med i lang tid til å være fast ansatt som arbeidssøkende. Det er ikke akkurat festtilstander innenfor arbeidslivet per i dag, og kalkunen og champagnen er for mange historie. Får håpe det smakte godt i hvert fall.

I løpet av de siste tre ukene så har jeg vært i dialog med en rekke arbeidssøkende. Jeg vil anta at jeg har snakket med minst 500 personer i form av hyggelige kaffemøter, email dialog eller telefonsamtaler. Mange mener nok at jeg trenger et av disse «effektive rekrutteringsverktøyene» for å ta meg av så mange henvendelser, men så langt har jeg klart meg uten. Rekrutteringsverktøy får være et tema for en annen gang heller, og for å si det på rekrutteringsverkøyets måte (om det kunne snakke): Vi kommer kanskje tilbake til deg i løpet av de neste 100 årene, men hører du ikke fra oss så takk for at du brukte god tid på å bli kjent med meg.

Det er ingen tvil om at det er veldig mange flinke kandidater på markedet akkurat nå. Om det er folk fra oljeindustrien, IT bransjen, Media eller andre bransje, så er det et signifikant likehetstrekk med mange av disse jobbsøkerne, kanskje deg også;

Uten å vite det så er mange tatt av apatien og har rett og slett gitt opp

Jeg mener ikke å være slem her så glem “Erik din drittsekk, idiot eller hva annet du måtte tenke”. Jeg er faktisk på jobbsøkernes side og det at du har gitt opp er ikke ment som kritikk i det hele tatt. DET ER MEST SANNSYNLIG IKKE DIN FEIL og samtidig NOE VI SKAL FÅ ORDEN PÅ. Klarer vi det så skal jeg love deg at du om ikke så altfor lenge er tilbake i en ny og interessant stilling hvor din kompetanse og erfaring vil være med på å styrke din nye arbeidsgiver. Høres ikke det bra ut?

Så hva mener jeg når jeg sier tatt av apatien og gitt opp? For meg så kan det bety en rekke ting:

sand 6

 

Sitter du nå med en liten følelse av at dette kan være deg? Da bør du fortsette å lese. Er du helt sikker på at det ikke er deg, ja da stopper du her. Mye bedre og bruke tide din på å skrive en god søknad. Er det deg, men samtidig så vil du ikke innrømme det? Ja da er det dessverre ikke noe jeg kan gjøre. Det er godt mulig du fortsetter å lese denne posten fordi du ikke har noe annet å gjøre. Jobb tror jeg ikke du får.

given upEr du tatt av apatien og har du gitt opp? Slapp av. Som jeg nevnte tidligere så er det ikke din feil og du kan faktisk ikke klandres i det hele tatt. Til syvende og sist, hvem kan mentalt takle det å måtte forholde seg til useriøse rekrutteringsagenter som aldri svarer på dine henvendelser og som kun var interessert i deg i bedre tider? Hvem kan mentalt og fysisk takle det å bruke 2 timer på å sende en søknad til en bedrift uten å få noe som helst tilbakemelding? Hvem kan mentalt takle å forholde seg til idiotiske og ineffektive on-line rekrutteringsverktøy og aldri få noe igjen for det? Svært få skal jeg si deg og selv for en mental sterk person så ville dette vært nær umulig.

Jeg har vært der selv og jeg har møtt flere tusen mennesker i min karriere som har vært der. Ja, jeg vet hvor tungt og frustrerende det er. Heldigvis så vet vi alle at det som var i går nettopp var i går og vi har både nye dager, nye uker, nye måneder og nye år foran oss.

Så hva kan du gjøre:

 1. Først og fremst minn deg daglig på at du er flink og at noen helt klart vil ha bruk for deg og din kompetanse.
 2. Minn deg selv på at det å søke jobb er som å sykle i oppoverbakke, du må trå til.
 3. Ikke tenk på det som skjedde i går eller forrige uke eller kalkunen fra nyttårsaften. I morgen stiller du med helt blanke ark.
 4. Du må jobbe hardt. Det å være arbeidssøkende er en fulltidsjobb + mer. Da nytter det ikke å bruke dagen eller kvelden til å gå på kafe med venner, klistre seg til TV skjermen eller stadig vekk ta seg en fest.
 5. Bytt beite fra tid til annen. En hobbyfisker som ikke får fisk etter noen kast vil bytte sluk og kanskje også fiskeplass. Det er slik du må tenke når du er ute og søker jobb
 6. For hver søknad du skriver så tenk «denne skal bli enda bedre enn forrige søknad»

Og det viktigste for å holde motivasjonen oppe?

Sett deg mindre mål og ikke gå for gull hele tiden. Første mål må være det å skrive en søknad du er fornøyd med. Når du har nådd dette målet så er neste mål å få tilbakemelding på søknad. Deretter setter du deg som mål å bli invitert inn på intervju og deretter på annengangsintervju. Først da kan målet ditt være tilbud om ny stilling. Gjør du dette ja da vinner du oftere, du smiler oftere og du holder deg motivert.

Slik får du deg ny jobb

Lykke til. Kan vi lande på månen så kan vi også få oss ny jobb. Man må bare tro på det, virkelig tro på det. Lov meg en ting; Ikke gi opp

 

2 thoughts on “Tatt av apatien og gitt opp? I morgen er en ny dag og jobb skal du få

 1. naturally like your website but you have to test the spelling on quite a few of your posts.
  Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to tell the
  truth on the other hand I’ll certainly come back again.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s