Du må dekke opp hullene i din CV og det gjør du på denne måten eller denne måten eller denne måten. Begynner å bli litt kjedelig, gjør det ikke? De fleste mennesker på 35 og oppover har ett eller flere hull i tennene. På lik måte har de samme menneskene også ett hull eller flere i sin CV. La oss ikke lage noe kjempestort problem ut av dette.

Klarer du å se linken i de to firkantene under?

hull norsk

Selvfølgelig gjør du det, og du har helt riktig. Menneskene som er nevnt i den grå firkanten har alle erfart en eller flere av problemene i den blå firkanten. Og vet du hva? De har alle kjempedigre, sorte hull i sin CV.

Jeg har nå arbeidet med rekruttering og ledelse i snart 14 år og ikke en dag har gått forbi (bortsett fra et par 17.mai og en julaften her og der) hvor jeg ikke har hørt folk snakke om det «store problemet» nemlig de store stygge sorte hullene i en CV. 14 år dere. Da snakker vi 5000 ganger + så ha meg unnskyldt for at jeg begynner å bli aldri så lite lei av dette. Når det er sagt så er vel ikke det at jeg er blitt lei så veldig viktig i den store sammenheng.

Dette er ikke «enda» en tekst som dekker dette med hvordan du kan løse problemet med hull i din CV eller hvordan du kan gjøre hull i din CV til noe positivt. Det er allerede en rekke slike tekster (noen gode og noen mindre gode) og det er nettopp her problemet ligger. Man skal ikke trenge å lese tekster som tar for seg problemene med hull i en CV. Man skal ikke trenge å høre om CV med null hull. Man skal ikke trenge å snakke om hull i CV og man skal heller ikke trenge å tenkte på og bekymre seg for dette med hull i CV. Vet du hvorfor?

For det første så tok Colgate tak i dette problemet lenge før jobbekspertene og enda viktigere; Hull i CV er hva det er; Et stort sort hull eller et stort feit ingenting… Det er irrelevant, ubetydelig og vi kaster bort tid med å snakke, tenkte og skrive om det (Ironisk at jeg da skriver om det 🙂 )


En god bekjent av meg var så uheldig å miste en person som stod henne svært nær under London terroren i 2005. Denne personen opplevde tiden som fulgte svært vanskelig og gikk 12 måneder uten arbeid. Da hun var bedre og skulle begynne å søke på nye stillinger opplevde hun noe som burde overraske alle, men som dessverre ikke er så overraskende. Av 15 søknader fikk hun automatisk tilbakemelding på 7 av dem som opplyste at bedriften hadde som policy å ikke ansette mennesker med hull i CV`en.


hole 2Situasjoner som dette fortjener ikke annet enn å bli gjort narr av, men det er fortsatt noe overraskende å se hvor mange bedrifter, både små og store, som har problemer med hull i CV, og rett og slett ikke «ikke liker slike kandidater». Enda mer bekymrende er det faktum at jeg kjenner en rekke mennesker her i Norge som har opplevd lignende, inkludert mennesker som var rammet av 22. juli. Helt sykt, ikke sant?

Heldigvis, og til syvende og sist, så er det de bedriftene som velger å diskriminere på en slik «barnslig» måte som taper i lengden. Det er de bedriftene som hele tiden ansetter den samme typer mennesker, som om trent ikke har fått et skrubbsår i hele sitt liv og som vil falle om skulle de være så uheldige å kutte seg litt i fingeren. Det er disse bedriftene som aldri vil få mulighet til å ansette mennesker som Walt Disney, Steve Jobs eller J.K.Rowling og nettopp det er nesten god nok straff i seg selv. MEN, som en ekstra straff til bedrifter og mennesker med slike holdninger oppfordrer jeg alle til å gjøre følgende: La oss slutte å snakke om hull i CV som om det er noens feil eller svakhet. Det er verken en feil eller svakhet og er et resultat av naturens gang som gir mennesker ekstra styrke og motivasjon.

Obs. Det var faktisk en annen dag i min karriere at jeg ikke snakket eller hørte snakk om hull i CV og det var da jeg var hos tannlegen forrige uke….

Er du en av dem som fortsatt er opptatt av hull i CV så har får du kose deg med klippet under.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s