Vi er alle klar over at oljeindustrien er inne i en tøff periode hvor mange dyktige mennesker mister eller står i fare for å miste både jobb og levebrød. Tøffe tider er det ja, men akseptere det, ja det må vi.

I slike tider som dette er det da ekstra spesielt og gledelig når man har en dag fylt med glede og positive hendelser. Dagen i dag har vært en slik dag og da synes jeg det var riktig og dele dette med dem som kanskje trenger en aldri så «liten pick me up»

Dagen i dag; En hodejegers glede

solDagen startet riktig nok ikke helt perfekt for meg. Flyet mitt gikk fra Gardemoen til Sola klokken 06:00 og da jeg fortsatt satt foran PC`en klokken 03:00 i natt, på jakt etter en senior geofysiker, ja da var det ikke annet å gjøre enn å koke opp et par liter kaffe og glemme alt relatert til pute, dyne, seng og lukkede øyne.

Så snudde alt seg, og det gikk bare en vei, oppover. Flyet var i rute, gaten var nærme sikkerhetskontrollen, jeg slapp tilfeldig sikkerhetssjekk og jeg hadde vindu-sete på rad 2. Ingen turbulens var det heller. Flyet landet på Sola og det 5 minutter før estimert ankomst og da jeg slo på telefonen så tikket det inn en email som gjorde meg veldig glad.

Gladnyhet 1:

En dyktig kandidat som var så uheldig å bli arbeidsledig i desember 2014 hadde sendt meg en email: Han hadde fått ny jobb og begynner allerede på mandag neste uke. Nå tjente ikke jeg eller OG-S noe på dette sånn finansielt sett, men uansett, dette var en gledelig nyhet og motta tidlig en onsdags morgen. Utrolig hyggelig å se at en person som virkelig hadde stått på de siste par månedene og som hele tiden hadde holdt humøret oppe, nå var tilbake der han hører hjemme, nemlig i arbeidslivet.

Gladnyhet 2:

Jeg hadde vært så heldig å få lov til å møte med en stor internasjonal bedrift i Stavanger sentrum, men som kun er et fåtall ansatte her i Norge. De hadde nemlig planer om å rekruttere en ny Sales Manager og ønsket å diskutere dette med OG-S. Menneskene jeg traff var både hyggelige og inspirerende og det var deilig å møte mennesker som faktisk var veldig positive med tanke på framtiden innenfor bransjen. Og enda bedre: De hadde en full kaffekanne klar og jeg rakk å få  i meg 3 kopper i løpet av møtet. Ikke dårlig hva?

Gladnyhet 3:

Så bar det fra kundemøte til møte med Stavanger Aftenblad og en utrolig hyggelig og hva skal jeg si, kul, journalist. Over en god kopp kaffe så lo vi litt, spøkte litt og snakket om alt mulig rart. MEN, vi fikk også tid til å snakke om noe jeg virkelig brenner for og noe som er utrolig viktig i disse dager; Vi som driver med rekruttering, enten bedrifter selv eller rekrutteringsbyråer, må i disse dager ta litt ansvar og hensyn til de som nå er arbeidssøkende. I gode tider er vi helt avhengige av slike mennesker og da må vi også kunne gi noe tilbake i disse noe tøffere tider. Så følg gjerne med om et par ukers tid når det blir en sak ut av dette, men i mellomtiden, her har du en smakebit på hva jeg virkelig brenner for:

  1. Alle bedrifter og eksterne rekrutteringsbyråer må sørge for at alle som søker på en stilling hos dem får tilbakemelding på søknaden.
  2. Alle bedrifter og eksterne rekrutteringsbyråer må bli mye flinkere til å ta vekk ikke-aktive stillinger fra deres hjemmesider eller andre jobbportaler.

Som sagt så blir det en sak om dette etter hvert som er gledelig i seg selv, men på grunn av måten jeg ble mottatt på, i tillegg til den hyggelige samtalen jeg hadde med journalisten og ikke mist den gode kaffen, så kunne jeg ikke annet enn å forlate kontorene til Aftenbladet med et stort smil i munnen.

Gladnyhet 4:

Mens jeg var hos Aftenbladet så hadde det tikket inn enda en hyggelig email. Det var fra ei jente i Oslo som hadde bedt meg om å holde øre og øyne åpne med tanke på potensielle HR stillinger innenfor oljeindustrien. «Erik, nå kan du lukke både øyne og ører. Jeg har fått jobb og starter 1. mars.” Det tok henne 5 måneder for å få drømmejobben, men ikke en eneste gang mistet hun motet, håpet og motivasjonen. Slikt blir det jobb av.

Gladnyhet 5:

Var inne og hilste på en av våre beste kunder som er en utrolig spennende teknologibedrift og som har en daglig leder som jeg har stor sans for og som jeg alltid prøver å lære noe av (ikke si det til han). Det ble en hyggelig prat, enda mer kaffe og best av alt; De var veldig fornøyde med OG-S sin innsats i 2014 og så fram til et godt samarbeid videre i 2015. Før jeg gikk fra møte så tok jeg en titt på en plakat hvor bedriftens verdier var trykket  stor skrift, og vet du hva? Jeg så noe nytt. Jeg så en verdi som ikke er det vi ser hos alle ande bedrifter, inkludert min egen.

” We learn from our mistakes”

Jeg kunne forlate enda et møte i kaffe og lykkerus.

Gladnyhet 6:

Nytt møte og ny kunde. Gjett hva dere? De hadde to stillinger. Her var det ikke snakk om å kutte i staben. Nå skulle de satse. Hurra for dem og hurra for meg som hadde vett til å si nei til en kaffe.

“Gladnyhet 7:”

Ettersom jeg ikke hadde spist siden 21:00 kvelden før (mange mener nok jeg hadde godt av å faste litt) så fikk jeg endelig tid til ei ostepølse med bacon på Statoilstasjonen på Forus Øst. MEN så skar det seg: Ostesausen i pølsa sprutet ut over hele dressjakka mi. Faen heller, jeg som hadde et siste og viktig møte om 15 minutter.

Gladnyhet 8:

Dressjakka ble liggende i bilen og inn til kunde vi gikk. Tro det eller ei, de vurderte faktisk å gå ut med to til tre lederstillinger ila de neste par ukene. De skulle satse, omstrukturere og da måtte de rekruttere. Kan det bli bedre tenkte jeg da jeg forlot bygget med enda mer kaffe i kroppen og enda et større smil? Vel, smilet forsvant relativt rasks da jeg kom tilbake til bilen å fikk en statusoppdatering fra dressjakka mi.

Så var dagen endelig omme. To kandidater jeg har stor sans for hadde fått seg jobb og av de fire bedriftene jeg møtte ila dagen så skulle jammen meg alle rekruttere nye ledere og spesialister. Om det har noe med at alle disse bedriftene var mindre teknologibedrifter som gjør det svært bra, det vet jeg ikke, men uansett, her er det muligheter for dyktige rogalendinger.

Jeg sa at dagen var omme, men den var faktisk ikke det. Beviset er at jeg nå sitter og skriver dette ved midnatt og at jeg ikke har vært i nærheten av puta, dyna og senga på snart 40 timer, men hvem trenger vel det når man opplever så mye glede og positivitet og når man i tillegg kan drikke seg «dritings» på kaffe? (Helt gratis)

Gladnyhet 9:

Tror du ikke jeg fikk en telefon fra en bekjent av meg som jeg ansatte for et par år siden, men som mistet jobben i høst. Han hadde nyheter til meg. I løpet av morgendagen ville han få tilbud om en ny lederstilling for en bedrift innenfor oljeservice i Stavanger. Fytti rakkern, bare 7 rette i lotto kan slå det jeg har opplevd ila denne dagen.

Gladnyhet 10:

Nå tikket det inn enda en gladmelding her. En bransjekollega av meg som jeg har stor respekt for, Morten Besshø, har nettopp vunnet en leverandørpris hos en av sine gode kunder. Gratulerer så mye Morten og det er helt sikkert fortjent.


pengNå er dagen omme og det er 10 minutter til midnatt. Det vil si en ny dag med nye muligheter. Blir den like bra som dagen i dag? Det tror jeg ikke. Man må jo være realistiske. Når det er sagt så har jeg lært veldig mye av onsdag 11. februar. Selv i tøffe tider så er det alltid ting å glede seg over og dager som i dag gjør at man virkelig forstår hvor godt man egentlig har det og at gode ting kommer til dem som tror på seg selv, er seg selv, ikke gir opp og holder humøret oppe. Det skal i hvert fall jeg huske på når jeg møter tyngre dager.


 

PS. Av og til så vil du nok finne noe skrivefeil i mine tekster eller setninger som ikke er satt opp slik som de kanskje burde være satt opp. Det arbeider jeg med og desto mer jeg skriver, desto bedre blir det. Akkurat for denne teksten så må du ha meg unnskyldt. Jeg burde vært i seng for lenge siden, men jeg måtte bare skrive om denne dagen før jeg endelig tar et møte med pute og dyne. Håper det er OK.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s