Litt uvanlig tekst denne gang eller skal jeg si en helt annerledes tekst, men så er det jo slik at vi av og til må våge å gjøre noe litt annerledes og at vi ikke alltid må være som alle andre. Ja, man må våge å skille seg ut. Det er jo nettopp det som gjør oss til den vi er; Et unikt individ som er forskjellig fra alle de andre trillioner individer på denne kloden. Et unikt individ som er bedre enn andre på noe og dårligere enn andre på noe. Unike det er vi alle.

Er det ikke derfor noe underlig eller skal jeg si latterlig (man kan faktisk le av det) at når vi mennesker skal ut å søke jobb så blir vi, eller så prøver vi å bli helt lik alle andre?

Selvfølgelig er det underlig og kanskje når du også tenker litt på dette så kommer smilet fram og du innser hvor latterlig det faktisk er.

Ikke fortvil og ikke tro at dette er en skjennepreken fra meg til deg som jobbsøker. Det er faktisk ikke din feil i det hele tatt at du bruker store deler av søknadsprosessen på å gjøre deg helt lik dine jobbsøkende konkurrenter. Ja, de er faktisk dine konkurrenter. Grunnen til at det ikke er din feil er følgende: Det er i disse dager nesten helt umulig å komme gjennom en full dag uten å høre eller lese «fagfolk» og «eksperter» (kall dem hva du vil), fortelle eller belære deg om hva du som jobbsøker må gjøre og hvordan du skal oppføre deg.

 

Gjør dette – ikke gjør dette – oppfør deg slik – svar slik – still slike spørsmål – skriv slik søknad – lag slik CV – gå på do klokken to

Eller enda mer spesifikt:

Ikke røyk før intervjuet – husk profesjonelt bilde på CV – ikke skriv for lang søknad, men heller ikke skriv for kort søknad  – kom 10 minutter før intervjuet, men for all del ikke 20 minutter før – husk å stille gode spørsmål – for all del, ikke vær deg selv

Du skjønner tegningen. Ekspertene sier det samme, jobbsøkerne leser det samme og jobbsøkerne gjør det samme. Ikke rart at det kan virke som om det er lettere å få 7 rette i lotto enn det er å sikre seg drømmejobben.


 

unik 1For dere som har fulgt med på bloggen min så forstår nok de fleste av dere at jeg virkelig brenner for rekrutteringsfaget. Dere har kanskje også fått med dere at jeg ikke brenner like mye for stavekontroller og riktig oppbygde setninger, men det er bare slik jeg er. Hvorfor skal liksom måten jeg skriver på være helt lik måten alle andre skriver på…

Joda, jeg brenner virkelig for rekrutteringsfaget, men det er noe helt spesifikt innenfor faget hvor bålet inne i meg brenner på sitt sterkeste: Det å kunne hjelpe dyktige og erfarne mennesker inn i drømmejobben samt det å kunne hjelpe dyktige, lovende og nyutdannede mennesker inn i drømmejobben. Jeg elsker det, jeg brenner for det, jeg digger det og jeg koser meg med det, alt på en gang.

Dessverre er det slik at jeg ikke kan hjelpe alle, selv om jeg gjerne skulle gjort det. Det er også slik at det rett og slett ikke er mulig å lære, «coache» og utvikle menneskers jobbsøkingsegenskaper gjennom en blogg eller andre medium. (Dessverre er det mange «eksperter som ikke har skjønt dette. Det er dem som vil at alle skal være like)

Så hvorfor er det ikke mulig å lære noen om jobbsøking ved å skrive en blogg eller en bok når vi har tusenvis av selvhjelpsbøker om alt fra hvordan man skal pusse tennene om kvelden til hvordan man skal oppføre seg i et styremøte? Her er svaret:

 Her er svaret:

  1. Vi er alle forskjellige
  2. Vi har alle forskjellige styrker
  3. Vi har alle forskjellige svakheter
  4. Det som er riktig for Jonas er ikke nødvendigvis riktig for Lisa

Som du kan se så var svaret veldig enkelt  faktisk og det at mange «eksperter» fortsatt ikke har forstått dette er meg helt uforståelig, men det har jeg verken tid eller krefter til å fokusere på.

I stedet har jeg bestemt meg på å bruke tid og krefter på deg som jobbsøker. Det er noe jeg har hatt lyst til i lang tid, det er noe jeg har masse krefter til å utføre og så er det så utrolig mange flotte mennesker som har sagt til meg; Erik, du må bare gjøre dette. Gjøre hva da?

Fra og med mars 2015 så skal jeg holde et helt unikt jobbsøkerkurs og workshop som fokuserer på deg som jobbsøker og deg som et unikt individ. Jeg skal ofre mine krefter for at nettopp du som jobbsøker skal finne og sikre deg drømmejobben. Ja, jeg skal holde et kurs og workshop som ikke forteller deg hva du skal si, hva du sal gjøre og hvordan du skal kle deg. Jeg skal gjøre alt det andre. Det viktige.

Jeg gleder meg utrolig til dette og i løpet av helga så er programmet helt ferdig og klart til å bli sendt ut til dem som er interessert. Om du blir med på dette så skal jeg love deg at du vil ha det gøy, du vil lære og du vil bli motivert. Du skal bli den beste jobbsøkeren som Norge noen gang har vært vitne til.

Hva koster det? Det koster 20 000 NOK per jobbsøker og du betaler dette ut av din egen lomme ettersom dem som ikke har jobb eller er studenter har lommene fulle av penger.

Neida, selvfølgelig koster det ikke 20 000 lapper. Hadde det kostet så mye så ville du nok til og med lært hvordan du kan bli som alle andre. Ja du ville kanskje også lære at din CV må være på en side og at du må komme 15 minutter før intervjuet begynner. Så kunne du tatt et annet kurs som kostet 20 000 lapper slik at du kunne få høre at din CV faktisk skal være på to sider og at du må komme 10 minutter før intervjuet.

Mitt kurs og workshop skal ikke koste deg neste måneds husleie eller huslån og skal heller ikke koste deg påskeferien på fjellet eller sommerferien på Sørlandet. Derimot, synes du det er viktigere å sikre deg drømmejobben i motsetning til å ta et 24 timers opphold på et spahotell på fjellet, ja da kan dette være noe for deg.

Jeg gleder meg som en liten unge. Jeg gleder meg til å fokusere på deg som en unik jobbsøker og jeg gleder meg til å gjøre det som er aller viktigst; fokusere på dine styrker.

Gleder du deg også?


Ønsker du ditt navn på listen som vil motta detaljert info om kurs og workshop så send meg gjerne en email til efh@ogsnorway.com. Du vil da motta detaljert informasjon, referanser og min egen CV slik at du kan vurdere om dette er noe for deg.

Hvis du deler dette innlegget på LinkedIn eller Facebook så vil du også være med i trekningen av gratis plass på kurset. Jeg skal ila vinteren holde 6 kurs totalt og vil gi ut en gratis plass per kurs. Husk å tag meg når du deler dette slik at ditt du blir med i trekningen.


 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Jobbsøker i Oslo eller Stavanger? Kanskje drømmejobben ligger i denne teksten…

  1. Endelig kom denne muligheten om kurs i jobbsøking fra deg! Jeg er helt klart interessert i å delta.
    Vennligst send meg info om tid, sted, antall ganger og pris. Jeg bor på Stavanger kanten. Jeg gleder meg!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s