Jeg har fulgt Erik Falk Hansen (Headhunting Oil & Gas) og Morten Besshø(Karriereverkstedet) over en lengre periode på LinkedIn og deres blogger. Jeg digger å lese deres bloggposter og meninger på LinkedIn, rett og slett fordi de ikke er redde for å gå imot strømmen og fordi de ikke er redde for å mene noe annet en den «vanlige» oppfatningen om rekrutteringsfaget. Jeg liker at de begge har stor respekt for både arbeidsgiver og jobbsøkere og jeg er rett og slett hjertens enig i mye av det de skriver.

Av: Trine Landøy – HR Business Partner

Den unike jobbsøkeren

Så, hva er siste nytt fra disse guttene? Jo, de har laget et unikt jobbsøker kurs. Hipp hurra så glad jeg ble når jeg leste dette, det er jo midt i blinken! Så hvorfor er det så mye mer hipp hurra når akkurat det deg må gjør er allerede noe mange andre gjør?  Det er fordi at jeg vet at de selvfølgelig ikke vil komme med den sedvanlige samme svadaen som ofte preger jobbsøker kurs, her får man rett og slett skikkelig verdi for pengene. De har nemlig fokus på hvordan jeg som person er unik og hvordan jeg kan komme blant Norgeseliten i jobbsøking, som de kaller det. Man skal nemlig få lov til å være seg selv, være ditt unike deg, de skal ikke robbe den allerede slunkne lommeboken din og de skal dele raust av sitt nettverk og av kompetansen sin. Dette måtte jeg jo snakke med dem om og ringte Erik for å høre mer.

Hvorfor vil de lage et jobbsøkerkurs?

Jeg spurte hva som var årsaken til denne geniale ideen, et annerledes jobbsøkerkurs? Erik fortale at hovedgrunnen til at de har satt i gang, er fordi at de rett og slettbrenner for det de jobber med og at de er frustrert over de rådene som er tilgjengelige i dag. Samtidig så var det også en avgjørende faktor at de daglig får mange henvendelser om hvordan man skal skille seg ut i mengden av andre arbeidssøkere og hvordan man skal gå frem når man skal søke jobb. Og det er denne ektheten jeg liker ved dem, de vil virkelig hjelpe arbeidssøkerne. De mener at de rådene som gis i dag, putter alle i samme bås og at alle jobbsøkerne blir like istedenfor unike. Når de nå skulle lage kurs, var det viktig at dette skulle være på arbeidssøkerens premisser. De vil jobbe ut ifra hver sin arbeidssøkers unike historie, deres unike personlighet og fokusere på arbeidssøkernes styrker. Det var også veldig viktig for Erik og Morten at kurset skullevære tilgjengelig for alle og ikke koste skjorta av deg som så mange andre slike kurs.

Hvorfor er dere noe bedre en andre jobbsøkerkurs?

De som er på kurset vil oppleve at de får muligheten til å være seg selv, sier Erik. De vil få hver sin individuelle strategi. De vil oppleve at de får» booste» sin selvtillit og motivasjon. Vi skal hjelpe dem å lage en individuell struktur og strategi. De skal faktisk oppleve at jobbsøkerprosessen er gøy. De vil få en haug med tips som de aldri har hørt før og samtidig få tilgang til nettverket og kompetansen til Eik og Morten.

Hvordan er kurset bygget opp?

Det vil være to samlinger på kveldstid hvor av hver samling varer i 4 timer Det vil også være en «one to one session « for hver enkelt deltaker, som jeg tenker må være utrolig verdifull. Ikke ofte at man får direkte og individuelle råd fra folk som vet hva bedriftene kikker etter. Som de begge sier: «Vi skal booste din jobb mot drømmejobben». Det liker jeg.

Hva inneholder kurset?

Fokus er på hvem du er, hva du kan og hvor du vil – ditt unike jeg. Det er dine styrker som er viktig og vi skal lage en individuell og unik strategi for deg og samtidig være med å forsikre at motivasjonen er høy og at hodet er på riktig plass. Selvtillit og motivasjon er alfa omega sier Erik.

Hvor skal kursene holdes?

Kursene vil bli holdt i Oslo, Bergen, Kristiansand og Stavanger utover vinteren. Vi har valgt å legge til rette slik at vi smaler maks 12 personer til hvert individuelle kurs. Flere enn 12 blir useriøst og vi tar vekk fokus fra den individuelle sier Falk Hansen.

Hvem kan delta på kursene?

Alle, men det vil være 4 ulike kurs, ettersom de forskjellige gruppene vil ha ulike behov og få mer ut av kurset ved en slik oppdeling:

Arbeidssøkere i:

  1. Oljeindustrien
  2. Generelt
  3. IT
  4. Studenter (halv pris)

Jeg heier på Morten og Erik sitt initiativ og gleder meg til å få være med på kurset. Det skal bli gøy å lære om nye ting og det skal bli gøy å være blant norgeseliten i jobbsøking.

 

Powerhilsen

Trine Landøy

http://www.trinelandoy.no/

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s