Sola skinner over hele landet og det er helg. Jeg har faktisk litt panikk jeg og det er fordi jeg enda ikke har vært på ski i år og det ser ut som kanskje båten og den flotte Evenruderen 9.9 hester kommer ut av boden før salomonskiene. Ja ja, jeg får ta det igjen til neste år.

Jeg hører titt og ofte tullball som «jobbsøkere skal aldri ta seg fri fra å søke på stillinger» eller «jobbsøkere må ikke ta seg helg». Slikt oppgulp kommer ofte fra dem som faktisk aldri har vært jobbsøker selv, men som har bestemt seg for at de skal fortelle, ofte sårbare mennesker, hva og hvordan de skal styre livet sitt. Dem som godt mulig stikker på hytta torsdag morgen annenhver uke og som er mer opptatt av fin dress og slips enn å faktisk ha et godt buskap. Slike mennesker har problem med å forstå noe som er helt essensielt for å være en dyktig jobbsøker: Motivasjon, klar tanke, overskudd og fokus. Uten alle disse på plass så er man ikke jobbsøker lenge, og da ikke på grunn av at man har fått jobb, men på grunn av at man har møtt den store, stygge sorte veggen.

Hadde jeg vært sjef for en jobbsøker (om det hadde vært mulig) så hadde jeg forlangt veldig mye fra jobbsøkeren fra mandag til fredag. Opp klokken 07:00 for å sjekke oppdateringer på LinkedIn og stillingsportaler, så aktiv jobbsøking i noen time før en ny sjekk for oppdatering på LinkedIn og stillingsportaler. Kanskje tid for en liten lunsj med en god venn / venninne før det så bar tilbake igjen til flere timer med jobbsøking, denne gang for å gjøre åpne henvendelser. Og det ville ikke stoppet der. Kvelden er kommet, Hotel Cesar er ferdig og du har hatt din siste kopp kaffe. Da er det en ting til du skal gjøre; Sjekke oppdateringer på LinkedIn og stillingsportaler, bare for å være helt sikker på at du har fått alt med deg. Så kan du endelig legge deg og sove godt etter en svært så produktiv dag.

relaxNår fredag ettermiddag kommer da er det på tide å si stopp, også for jobbsøkeren. Da skal du lade batteriene, dra på hytta, gjøre ting du har lyst til og ikke minst bruke masse tid på venner og familie, akkurat på lik linje med dem som er i arbeid. Du skal ta deg fri fra jobbsøking og du skal ha det gøy.

Det er slik en jobbsøker holder motivasjonen oppe og holder hodet kaldt. Det er slik en jobbsøker finner drømmejobben.

Til alle jobbsøkere der ute: Ha en strålende helg. Kos deg, slapp av og ikke tenkt på noe som har med CV, intervju, søknad, rekrutteringsbyråer og faste håndtrykk å gjøre.


 Har du enda ikke meldt deg på Det unike jobbsøkerkurset så er det kanskje på tide å gjøre dette. Her vil du møte engasjerte jobbsøkere og få tilgang til helt nye tips og metodikker som vil hjelpe deg til drømmejobben. Kurs holdes i både Oslo, Bergen, Stavanger, Kristiansand og Trondheim og vi har nå lagt ut helt nye datoer slik at det er ledige plasser for dem som ønsker å være med. Send meg gjerne en mail for å få alle detaljer og som jeg har sagt tidligere: Det skal ikke koste deg en måneds huslånsavdrag eller en ferietur til Syden for å kunne være med på dette kurset.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s