I dag skal jeg skrive noen ord om salg, – du som ikke er interessert i å kjøpe kan finne på noe annet. Husk likevel at behov endres over tid, så kanskje du gjør lurt i å lese videre likevel.
Nå som du først er i gang, mener jeg …

Jeg skal markedsføre og ikke minst selge kursplasser til det nye kurskonseptet vårt, og klipper inn et utdrag fra et møte med en journalist som hadde fanget opp at vi hadde noe på gang. Nye lesere som ikke kjenner til dette konseptet kan klikke på fanen på toppen av denne siden eller klikke her eller så kan de rett og slett gå inn på kursets nettside;

Spørsmåhttps://detunikejobbsokerkurset.wordpress.com/

Du trenger for øvrig ikke løpe og kjøpe.
Sitt i ro og klikk på de riktige linkene …

Morten Besshø og Erik Falk Hansen er velrenommerte hodejegere og karriereveiledere med genuin interesse for menneskene som befinner seg bak søknadspapirer og klamme håndtrykk, de har for lengst sett seg lei av bransjekollegaer som tvinger jobbsøkere mot negative kandidatopplevelser.
– «Vi bestemte oss for å tilby et alternativ», begynner Erik Falk Hansen og kaster et raskt blikk på telefonen som lyser på bordplaten.
– «Vent litt … den må jeg ta …»
– «Seriøse jobbsøkere fortjener litt mer», fortsetter Morten Besshø.
– «Seriøse jobbsøkere fortjener litt mer enn tipsene og rådene som renner over i det som finnes av karrieresider, til og med fra mennesker som aldri har satt beina sine i arbeidslivet …»
– «Fortell».
– «Vi har fokus på det viktigste … det vil si jobbsøkeren og hvordan han eller hun skal fremstå som unik ved å få lov til å være seg selv … det er det som er den enkle fasiten på alle spørsmålene om hvordan man skal skille seg ut i kandidatmassen … det er jo det som gjør vedkommende riktig til rollen og det er som kjent det eneste som betyr noe i en ansettelsesprosess … vær den du er og vær den som går videre i prosessen».
– «Godt poeng, kan du si noe om hva som ligger bak navnet … tenker på det unike jobbsøkerkurset?»
– «Godt spørsmål», svarer Morten og ser at Erik nikker bekreftende mens han har et øre på telefonen og det andre på dette intervjuet.

– «Jeg sier jo bestandig at det er menneskene som gjør forskjellen i alle virksomheter, så da er jeg fristet til å svare at det er Erik og Morten som gjør dette unikt med tanke på at vi vet hva som funker i en jobbsøkerprosess og hva som kanskje ikke funker like bra … men så pleier jeg også å si at det ikke spiller noen rolle med erfaring og kunnskap hvis man ikke kan formidle det … og det kan vi … ikke minst på en måte som får publikum til å skjønne det og det er jo det viktigste».
– «Hvem bør delta på dette kurset?»
– «Jeg tror at dette konseptet egner seg for de som har innsett at de er godt på vei men som mangler de siste bitene, de som trenger det lille ekstra fra oss som vet hva som skjer gjennom hele jobbsøkerprosessen, mekanismene og tilfeldighetene og omstendighetene og hele pakka, det er ikke her du lærer å skreddersy en søknad for å tilpasse deg en dårlig stillingsannonse eller hvordan du skal skvise mest mulig tåpelig tekst inn i en CV på to sider, for å si det sånn …»
– «Finnes det noen som ikke vil få noe ut av dette kurset?»
– «Ja».
– «Ja?»
– «Ja», smiler Morten.

– «Det er jo egentlig et artig spørsmål … jeg har faktisk truffet mennesker på jobbsøkerkurs som tror at de får studiepoeng og sertifiseringer, sånne som presser seg inn på første rad og som er mest opptatt av å skrive ned alt de hører for å dokumentere sin egen tilstedeværelse, de som glemmer at det er dem selv som har eierskap i sin egen prosess og som tror at de skal få en formel eller en oppskrift i fanget som sikrer dem drømmejobben i den andre enden … på den annen side, så kan det være ganske fint å ha sånne kursdeltagere også, som startgass for de andre som vet hva de selv må gjøre for å få noe ut av det … jeg tror også at et konsept som dette forutsetter at man er villig til å by på seg selv og ikke være redd for å snakke om seg selv og sitt, det er jo det som er litt av poenget med en sånn arena hvor det er dem selv som skal være i fokus og ikke en spinningsinstruktør som står foran og messer fra gamle tekster om antrekk og håndtrykk og mye annet vås …»
– «Hvor er dere?»
– «Her».
– «Ehh, jeg mener kurset …»

– «Vi leier oss inn i lyse og trivelige kurslokaler … primært gjennom kontorutleiere, men for all del … hvis det finnes noen som mener at vi skal komme til dem og skreddersy et opplegg, så gjør vi jo det …»
– «Og nå har dere fått opp nettsidene deres?»
– «Yes», svarer Erik, legger fra seg telefonen og lener seg tilfreds tilbake i stolen.
– «Nettsidene er klare og det gjør det lettere for alle de som kontakter oss for å få informasjon … det har jo blitt en del henvendelser … stort sett som respons på våre egne bloggetekster og jungeltelegraf … vi har jo egentlig ikke gjennomført noen salgsaktiviteter enda … nå er vi i full gang med flere kurs i Oslo og Stavanger og så har vi satt Bergen og Trondheim på kartet … det har jo tatt litt av».
– «Pris?»
– «Ja», nøler Morten.

«Jeg traff en kar for ikke så lenge siden som jobbet med oppstarts-bedrifter … han sa noe smart … alle mennesker i verden skal være sikret utkomme gjennom sitt arbeide …»
– «Men for all del», supplerer Erik.
– «Man blir ikke rik av å hjelpe andre … det er ikke derfor vi gjør dette på fritiden vår og jeg tror de fleste vil bli overrasket over våre priser med tanke på hva de får og hva de ikke får av andre … men nå vil jeg ikke høres ut som om vi bare snakker nedlatende om de andre … de får holde på med sitt …»
– «Godt sagt».
– «Ja … sånn er det».
– «Da sier jeg takk for praten og lykke til … kan godt tenke meg et oppfølgingsintervju med gode referanser … og så er det vel bare å legge til … løp og kjøp?»


 

 

 

2 thoughts on “Gjesteblogg fra MR. Morten Besshø: Løp å kjøp

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s