Da er jeg endelig tilbake på hotellet etter en lang dag som startet med fly fra Oslo til Stavanger 06:00 og som ble avsluttet med nok en vellykket samling på Det unike jobbsøkerkurset. Sliten? Ja. Tid for litt søvn? Nei.

images8Q2QCOVHDet som nå skjer innenfor oljeindustrien med tanke på nedbemanninger er selvfølgelig trist for oss alle. Vi er alle rammet i en eller annen kapasitet, om det gjelder oss selv direkte, venner eller familie. Det å miste en jobb man har trives i er ikke noe greit, og det er heller ikke noe greit å måtte gå en usikker framtid i møte. Dessverre er det veldig lite vi kan gjøre med det som nå skjer og det er viktigere enn noen gang å være positive og samtidig ikke gi opp.

Jeg har aldri hatt noe særlig sans for klisjeer som “vær positiv og ikke gi opp.” Det endret seg derimot i 21:50 19/03 da jeg fikk en email fra en bekjent.


For en god stund tilbake så var jeg med å ansette en flott ung herremann til en stilling for en kunde av oss i Stavanger. En person jeg hadde stor sans for må jeg si, men en person som jeg ikke lengre kan si at jeg har stor sans for. Det har seg nemlig slik at ordene «stor sans»  ikke i det hele tatt kan beskrive hvor høyt jeg verdsetter og respekterer en person som dette. Ja, jeg tror faktisk at ingen ord kan beskrive hvilken flott og inspirerende person dette er.

Personen jeg refererer til ble rammet av kreft sommeren 2014. Han er fortsatt syk, han kan fortsatt ikke arbeide, men allikevel så tar han seg tid til å skape glede for andre. I dag gledet han meg da jeg mottok følgende email:

Titt Tei og Hei Erik

Godt å se du driver med masse god aktivitet og tema for tiden som er utrolig viktig å ta tak i. Flott at noen tørr å ta debattene, stå på Erik.

Ellers går jeg nå inn i den siste uken med tung medisinering og drømmer fortsatt om å starte gradert i løpet av april. Formen er OK, men uansett så er jeg heldig for så lenge det er liv så er det håp. Så får jeg jo også enda en erfaring med på kjøpet. Uansett hvor gale ting er Erik så er det alltid et lys i enden av tunellen. Man må bare tørre å ta tak i det og fokusere på det positive og ikke bruke tid og energi på det negative.

Håper ting ser lyst ut for dere også. Jeg ser jo det er vanskelig for mange å finne nye jobber, men det gode er jo at det fortsatt er muligheter der ute så selv er jeg ikke stressa om jeg mister jobben eller ikke når jeg blir frisk. Jeg tar det som det kommer og det er som regel en mening med det som skjer med oss. Håper uansett at min ting snur seg for min arbeidsgiver xxxxxx og at de får det travelt etter hvert.

Ønsker deg en spennende uke med mange gode opplevelser. Grip dagen, den er din 🙂


Han ønsker med en spennende uke med mange gode opplevelser!!! Jeg skal si deg en ting jeg; Ikke noen som helst opplevelse denne uken kan komme i nærheten av den opplevelsen jeg fikk da jeg leste mailen fra denne herlige mannen.

Det er slike mennesker oljeindustrien her i Norge skal være stolt av å ha i sine rekker og det er slike mennesker som vil være med på å sikre framtidige muligheter innenfor oljeindustrien her i Norge.

Det å være jobbsøker i dette markedet er helt klart ingen enkel oppgave. Man møter motgang, motgang og atter motgang. Samtidig så er det ingen ting som kan måle seg med motgangen denne personen har opplevd og opplever. Uavhengig av dette så velger han og:

A) Ikke synes synd på seg selv B) Ikke klandre andre C) Fokusere på det positive.

Som han sier; Grip dagen, den er din.

Det unike jobbsøkerkurset eller ikke Det unike jobbsøkerkurset. Ingen ting kan måle seg med det tipset du nettopp kom med her min venn.

Jeg kan si at du også må gripe dagen, men det er lite poeng i det. Jeg vet nemlig at du griper dagen. Den er din

Erik

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s