Jeg får mange henvendelser fra folk som ønsker informasjon om Det unike jobbsøkerkurset. Det er jo alltids hyggelig og de fleste av dem som henvender seg til meg ønsker virkelig å gjøre noe med mulighetene for å skaffe seg jobb. De vil komme «først i køen» som jeg kaller det. (Uten å snike så klart) Disse menneskene er også svært flinke og inspirerende mennesker må jeg si, og de har forstått en ting: Her gjelder det å komme i arbeid før makrellen kommer og Ola Nordmann drar på ferie. 🙂

I dag fikk jeg en noe underlig telefon fra en kar som hadde noen spørsmål om dette kurset. Først lurte han på dette med datoer og pris osv. Helt naturlig å spørre om dette og jeg svarte han som jeg alltid gjør. Men, så kom et siste spørsmålet som jeg fortsatt sitter her og ikke helt forstår meg på: «Erik, når kurset er ferdig, er det slik at deltakerne da får et sertifikat eller en diplom som bevis på at man har deltatt på Det unike jobbsøkerkurset?”

Sertifikat eller diplom? «Hvilken kroppsdel er det du tenker med nå?» tenkte jeg, mens jeg forberedte et svar til han som ikke ga inntrykk for at jeg aller helst kunne tenke meg å avslutte denne samtalen her og nå. «Nei, vi har valgt å ikke gi ut noen form for sertifikat eller diplom til deltakerne ettersom vi ikke føler det er behov for det. I tillegg så gjør vi alt vi kan for å holde kostnadene nede slik at så mange som mulig kan få være med på dette helt unike kurset.» fortsatte jeg. «OK. Da tror jeg at jeg velger å la dette ligge for denne gang». sa han rolig. «Den er grei» sa jeg og ønsket han lykke til videre. (Med diplomsamlingen sin)

SpørsmåNå var denne personen en hyggelig fyr må jeg si og jeg setter alltid pris på at folk ringer meg, uavhengig av dumheten på spørsmålene jeg får. Når det er sagt så var nok ikke dette en person jeg i det hele tatt kunne tenke meg å «overtale» til å være med på Det unike jobbsøkerkurset. Det ville liksom ikke vært helt riktig om noen ble med på et slikt kurs kun for å øke diplomsalingen sin. En samling som helt sikkert allerede inneholdt diplomer fra fotballturneringer i barndommen, en speider tur her og der og kanskje et bevis fra en eller annen «ekspert» i dress som har så stort ego at de tror de har all verdens rett til å gi ut diplomer til mennesker.

Selv om jeg var aldri så hyggelig med denne personen så er det ikke å legge skjul på at jeg helst ville sagt noe helt annet til han: «Sertifikat? Er du helt dum eller. Hva hjelper det deg som jobbsøker å sitte igjen med et sertifikat som sier at du har deltatt på et kurs? Spiller ingen rævas rolle for en arbeidsgiver om du har et stykke papir som sier at du kan hilse pent, gi fra deg et godt håndtrykk og har såpass mye vet at du kommer på tida til et intervju.»

Neida, tror det var like greit at vi avsluttet samtalen relativt raskt slik at jeg kunne fortsette å fokusere på å hjelpe jobbsøkere til å stille sterkere i søknadsprosessen, mens denne karen kunne fortsette med søket etter et eller annet «kurs» som kan hjelpe han med samlingen hans. Så, det å fokusere på Det unike jobbsøkerkurset er nettopp det jeg tenkte å gjøre i denne teksten.

unik 1Nå er vi snart ferdig med kurs nummer en for både Oslo og Stavanger. Vi skal faktisk ha siste samling begge stedene denne uken og jeg gleder meg som en unge. Ryktene har det at flere av deltakerne har fått jobbtilbud og det er jo det dette kurset dreier seg om. Kanskje enda bedre; Før HR-damene skal kle seg ut i kylling-kostymer for å dele ut påskeegg til de ansatte så tror jeg jammen meg at vi har fulle kurs for både Bergen, Stavanger, Oslo og Kristiansand etter påske. Alltid godt med en ferie, men heldigvis har jeg også da noen å se fram til når jeg tar siste heistur i bakken påskemorgen.

De siste ukene har ikke vært annet enn en stor glede for både meg og min partner på dette kurset, Morten Besshø. Vi har selv lært utrolig mye av de flotte deltakerne og ikke minst så har vi hatt det utrolig gøy. Er det en ting som har vekket en reaksjon hos meg så er det følgende: Seriøse jobbsøkere har det faktisk ganske greit med seg selv. De sitter ikke og griner annet hvert minutt fordi at de ikke har jobb og de sitter heller ikke å lager all verdens unnskyldninger for at de ikke får seg jobb. Neida, de syntes faktisk ikke synd på seg selv i det hele tatt og det er vel dette som er med på å gjøre at de stiller sterkere enn noen andre i søknadsprosessen. De er unike, de er motiverte og de tenker ikke «hva om ikke jeg får jobb», men de velger å tenke «når jeg får jobb». Slike mennesker er det gøy å jobbe med.

Det er helt sikkert mange slike mennesker der ute som nå er på utkikk etter drømmejobben eller kanskje «bare» en jobb er godt nok. Kanskje noen av dere faktisk er litt frustrerte, kanskje noen av dere har mistet litt av motivasjonen og kanskje noen av dere er litt lei av å aldri høre noe tilbake på søknadene du har brukt 3 timer på å fylle inn? Fortvil ikke. Dette kan vi enkelt få orden på. Alt du trenger å gjøre er å gjøre det riktige: Melde deg på Det unike jobbsøkerkurset så raskt som mulig, for plassene for april forsvinner raskere enn det tar meg å spise opp et påske-egg med godterier (tro meg det går fort). Jeg er ledig resten av uken og tar gjerne en prat med deg om dette, så kan vi se om dette er noe for deg eller ikke.

Hvorfor er jeg så sikker på at dette er et helt unikt kurs?

Da vi startet dette kurset så var jeg selvfølgelig sikker på at dette kom til å bli bra, men før man har prøvd noe så er det alltid en liten del av kroppen som tviler litt. Denne dele av kroppen min eksiterer ikke lengre og jeg er nå så sikker så sikker på at hver jobbsøker som faktisk ønsker seg en jobb vil få noe ut av dette. Det koster ikke en arm eller et bein og klarer du å droppe et par turer på byen eller en weekend på fjellet så går det nok for deg også. Vi har til og med lagt det opp slik at du kan betale i to omganger.

Hva blir resultatet?

Jeg kan jo ikke garantere at du vil få deg en jobb. Det er helt opp til deg hvor mye du legger i det eller ikke, men en ting kan jeg garantere: Du vil stille sterkere, ja mye sterkere, enn alle de andre 200 + halvmotiverte jobbsøkerne som tror at jobbsøking er så lite personlig at man kan lese seg opp til å bli ekspert gjennom flåsete tekster på internett. Du vil til og med (det er nesten ikke til å tro) stille sterkere enn de jobbsøkerne som velger å lese jobbdelen i Aftenposten på en søndag hvor ekspertene skriver om at en ikke bør spørre i et intervju om det er gratis drikke på julebordet…

FinishSå nå som jeg har mistet all form for litt tvil i kroppen så klinker jeg til med følgende: Dette kurset er for deg som ønsker deg ny jobb og dette kurset er for deg som forstår at det å være jobbsøker handler om følgende:

Være deg selv – være unik – kunne presentere og selge seg selv – bli sett – og sist men ikke minst, nå fram til mølla før alle de andre.

Da håper jeg å høre fra deg og til alle dere unike jobbsøkere der ute; Vi sees for siste del av kurset på onsdag og torsdag.

Hilsen

Erik Ingen Diplomer Som Tvinger Deg Til Å Bruke Times New Roman Når Du Søker På Jobb Falk Hansen .

PS. Min referanse til HR-damer i kylling kostyme var ironisk ment og basert på den flotte teksten til HR student Marianne Andersen som du også kan lese på denne bloggen.

 

 

2 thoughts on “Diplom eller jobb: Hva er viktigst for deg?

  1. He he har vell vært der selv, men ikke fullt på det planet,men en arbeidsgiver bryr seg i grunn lite om både det og kurs bevis men mest om mannen/kvinnen og erfaring.😉 Ha en dag med gode opplevelser. Formen her er god etter forholda og ser frem til en flott påske med mine kjære. Hvem kan være sur når sola skinner og snøen ruver i fjellet.. Vi raddlas Erik.

    Mvh Rune 🎉🌞

    Sendt fra min iPad

    > Den 24. mar. 2015 kl. 11.45 skrev Erik Falk Hansen- From the heart : > > >

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s