Kjære deg som velger å annonsere en stilling som faktisk ikke er aktiv. Kjære deg som er så slapp at du ikke “orker” å slette en stilling som ikke er aktiv fra deres hjemmeside. Kjære deg som er så uorganisert at du ikke husker å slette en stilling som ikke er aktiv fra deres hjemmeside. Ja, kjære deg som arbeider for et stort internasjonal rekrutteringsbyrå og som verken har respekt eller forståelse for hvor mye strev det er å være en aktiv jobbsøker. Jeg håper du får en «god» påske. Du har jo tross alt en jobb å gå til når påsken er omme.

I dag ble jeg fortalt av en av deltakerne på Det unike jobbsøkerkurset at han hadde fått beskjed om at en stilling han hadde søkt på, faktisk ikke var en aktiv stilling. Det at den fortsatt var utlyst på rekrutteringsbyråets hjemmeside og på http://www.finn.no var en «feil». Ikke så stort problem det tenker du kanskje? Da tar du dessverre feil.

tyven 5Som en del av Det unike jobbsøkerkurset så har hver enkel deltaker en 2 timers 1-2-1 meg med eller Morten Besshø. Forrige torsdag hadde jeg en slik 1-2-1 med en av deltakerne i Stavanger som vi begge trodde var 2 produktive timer…  En av de tingene han ønsket å diskutere med meg var nettopp hvordan han kunne lage en best mulig CV og søknad for denne «stillingen» som var utlyst. «Stillingen» var meget interessant og han var utrolig glad for å endelig ha funnet en stilling som ikke bare var veldig interessant, men en stilling som passet perfekt for hans erfaring og lederegenskaper. Av den grunn valgte han å bruke en time av denne 1-2-1 sesjonen til å  legge en «slagplan» for å kunne gjøre en best mulig henvendelse med tanke på denne “stillingen”.

Nå er 7 dager gått siden meg og denne flotte lederen hadde dette møtet, og da gruppen med unike jobbsøkere møttes for siste del av kurset i dag, fortalte han om hva som hadde skjedd. Først ble det stille i rommet, så ble det litt frustrasjon i rommet og så lo vi litt.  Ja, det ble nesten litt morsomt da han fortale at han hadde brukt svært mye tid og krefter på å gjøre en god søknad samt skrive en god CV, for det som kanskje kunne være drømmejobben. Når jeg sier morsomt, så er kanskje, latterlig, et bedre ord.  Denne stillingen var jo faktisk ikke aktiv i det hele tatt. Heldigvis, positiv som denne gruppen er, så valgte vi fort å legge dette bak oss og heller fokusere på det som ligger foran oss. Nye muligheter og nye jobber.

Etter å ha reflektert litt over denne hendelsen så kan jeg ikke si annet enn at jeg blir direkte trist av å høre om slike tilfeller. Her har vi en aktiv jobbsøker som har lagt “liv og sjel”  i å søke på drømmestillingen, for så å bli fortalt, på en arrogant måte, at denne stillingen faktisk ikke er en stilling i det hele tatt. Han fikk ikke en gang et unnskyld og denne «rekrutteringsklysa» som hadde annonsert “stillingen” var tydeligvis mer opptatt av å spise påskeegget fra Nestle som firmaet hadde gitt han i gave. (Tar du hintet?)

Til denne personen som ikke i det hele tatt fortjener å arbeide med rekruttering og som heller ikke fortjener å arbeide med mennesker; Er du klar over at flinke, aktive jobbsøkere, daglig, arbeider i flere timer for å finne seg en ny jobb? Er du klar over at denne personen selv har betalt for Det unike jobbsøkerkurset og at denne timen hvor vi diskuterte «stillingen» du hadde utlyst rett og slett var bortkastet penger som han heller kunne brukt på å kjøpe Nestle påskeegg til barnene sine? Er du klar over at denne personen har fortalt alle kursdeltakerne og det store nettverket sitt hva du og din store internasjonal bedrift driver med? Nå er du i hvert all klar over dette og en dag så vil også du forstå at du ikke skal «leke» med mennesker og deres framtid.

Nå har jeg heldigvis en gladbeskjed til deg, “Mr. Gir blanke F i mennesker” : Denne personen fikk ny jobb i dag, som direktør i et oljeselskap i Stavanger. Jeg tror neppe denne bedriften velger Nestle påskeegg som gave til de ansatte neste påske og jeg tror neppe denne bedriften kontakter deg eller din bedrift neste gang de trenger assistanse med rekruttering.

Selv om du faktisk ikke fortjener å få en «god påske» hilsen fra noen som helst, så sier jeg fra både meg og denne direktøren: Ha en god påske. Vi tenker litt sånn “forgive and forget” som det heter på engelsk. Forhåpentligvis bruker du påsken til å tenke litt på oppførselen din slik at du i framtiden ikke behandler hardtarbeidende jobbsøkere på en respektløs måte.

PS. Stillingen ligger fortsatt ute på internett. Kanskje en ide å ta den bort.

 

 

 

 

 

 

4 thoughts on “Nei, nei gutt. Dette må bli slutt

  1. Jeg tror nok dette heller er regelen enn unntaket for noen rekrutteringsbyråer. Finn.no brukes som profilering av rekrutteringsbyråene. “Se her hvor mange stillinger jeg kan publisere!” ser ut til å være mantraet. Annonser publiseres til alle døgnets tider, syv dager i uken, for å få dem til å ligge øverst i søkeresultatet . Ringer man, har de ikke noe som passer allikevel. Etterhvert skjønner man at tilgangen på jobber er mye mindre enn de prøver å gi inntrykk av.

    Like

  2. Det er nok ikke feil, nei. Dette er omdømmebygging: “bransjen går nedenom og hjem, men VI ansetter!” er budskapet. Jeg har vært ute for dette flere ganger. Min desidert verste opplevelse var etter at jeg til og med hadde hatt et intervju, tilfeldigvis traff noen på fest som var ansatt der. Hun sa følgende: “Ansette? Nei, vi skal jo legge ned hele avdelingen”.

    De er det fortsatt. Derfor må jeg være anonym

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s