For noen fantastiske 5 måneder det har vært. Blogge min, ja bloggen min av alle blogger, er den mest leste «ikke-rosa» bloggen i Norge! Det hadde jeg ingen verdens planer om og det hadde jeg aldri forventet. Positivt er det jo selvfølgelig, og selv om jeg har et godt stykke igjen å gå når det gjelder setningsoppbygging og grammatikk så er dette et tegn på at innholdet i bloggen både inspirerer, motiverer, engasjerer og irriterer. Og det er nettopp dette som er meningen.

Jeg må innrømme at jeg fortalte deg en aldri så liten, og forsinket aprilspøk i innledningen her. Bloggen min er nok ikke den mest leste «ikke-rosa» bloggen i Norge, og beklager at du kanskje nå føler deg litt lurt. Beklager at du kanskje nå har brukt 1. minutt av tiden din som du kunne brukt på noe helt annet. MEN, det var nettopp det som var poenget. Ja, du skulle få øynene opp og åpne denne teksten. Om du leser videre eller ikke er ikke så veldig relevant. Nå vet du i det minste hvem jeg er.

Få oppmerksomhet prinsippet / Stjel oppmerksomhet prinsippet

Det er nettopp disse to prinsippene som er så utrolig viktige når man er jobbsøker og søker på utlyste stillinger. Det er faktisk også de samme prinsippene som er så utrolig viktige når man stiller på jobbintervju; Du må gjøre deg spesiell, du må gjøre deg unik og du må bli sett. Klarer du dette, ja da har muligheten for at du finner drømmejobben plutselig mangedoblet seg, og det uten at det har tatt så alt for mye krefter. Er ikke det bra?

Jeg snakker daglig med jobbsøkere som er drittlei av å sende søknad og CV til utlyste stillinger uten å få noen som helst tilbakemelding. Ikke vet man om de som har mottatt søknad i det hele tatt har lest den og ikke vet man hvorfor man ikke har hørt noe tilbake. Jeg har vært svært så ivrig til å kritisere de idiotene som rekrutterer og som ikke gir tilbakemelding på søknader, men som jobbsøker så gir du deg ikke så veldig stor sjans for å bli sett hvis du sender CV og søknad som er helt lik alle andres CV og søknad. Du skiller deg heller ikke ut i bunka av søknader hvis tittelen på din søknad er noe som kjedelig som «Søknad på stillingen som xxxxxxx».

«Norges beste programutvikler søker på stilling»! Hadde kanskje vært noe å prøve? (Hvis du er programutvikler så klart)

Det er masse bra med å bo her i Norge. De som liker Grandiosa har plutselig mulighet til å kjøpe 10 forskjellige varianter av denne pappen og de som liker rosa dressing har plutselig mulighet til å kjøpe 20 varianter av denne miksen mellom ketchup og majones. Enda bedre, vi kan ikke gå en tur i byen uten å være mindre enn 20 meter borte fra den deilige duften at 5 dager gamle wienerpølser som er så møre og gode at de smelter på tunga, og nå så jeg nettopp at man kan få kjøpt burgerpizza på butikken. Ja da, det er godt å bo i Norge. MEN, det er en ting som ødelegger mye for nordmenn generelt, men som ødelegger spesielt mye for jobbsøkere; Vår alles kjære MR Jante. Ja, MR Jante gjør det veldig vanskelig for mange jobbsøkere å skille seg ut i en jobbsøkerprosess og MR Jante er en av grunnene til at så alt for mange jobbsøkere velger å gjøre akkurat det samme som så alle de andre jobbsøkerne.

styrker

Det skal handle og dine styrker, ikke svakheter 

Personlig så tror jeg at MR Jante er en av grunnene til at jobbsøkere i Norge fokuserer alt for mye på det de ikke er flinke på. En annen grunn er nok alle spinningsinstruktørene og akademikerne som har tjent seg rike på «svake sider fenomenet». Uansett, så er det alt for mange jobbsøkere som bruker tid og krefter til å tenke på, og ikke minst arbeide med, sine svakheter. «Hva om jeg blir spurt om ditt og hva om jeg blir spurt om datt, det er jo krise» Du skjønner hva jeg mener. Slike ting er bare tull og lureri og Jante eller ikke Jante, ingen arbeidsgivere ansetter deg for det du ikke er flink på. Alle arbeidsgivere ansetter en kandidat basert på det du kan. Nettopp derfor gjør en flink jobbsøker det til en vane å snakke om det han / hun er flink på og nettopp derfor er en flink jobbsøker en person som tørr å slå hånda i bordet å si; “Dette er jeg veldig flink på, dette kan jeg”

Du har kanskje hørt ordtrykket «act as if»? Noe vi i Norge kanskje burde bli litt bedre til. Selvfølgelig skal du ikke late som du er noe du ikke er (det overlater jeg til ekspertene å fortelle deg om), men er du en god programutvikler ja da skal du også gå inn i søknadsprosessen med holdningen «jeg er en fortryllende god programutvikler som også er utrolig flink med X, Y og Z. Det er slik du skiller deg ut og det er slik du gjør deg ettertraktet. Hvem vil ansette en person som sitter halvstum i intervjuet og depper over at han / hun ikke er flink til å sy, lese, skrive eller hva det måtte være? Absolutt ingen.

Konklusjonen til denne teksten er selvfølgelig ikke at du skal lyve eller late som du er noe annet enn det du er, men jeg regner med at de fleste jobbsøkere mener at de er flinke innenfor sitt eget fagfelt. Er dette tilfellet så skal du ikke være redd for å snakke om dette. Du skal ikke være redd for å vise at du er flink og du skal ikke være redd for å fortelle «dette kan jeg». Sist men ikke minst, du skal ikke være redd for å fokusere på hva du kan, men heller være livredd for å fokusere på det du ikke kan. Som nevnt tidligere så er det ingen som ansetter deg på grunn av det du ikke kan eller det du ikke har gjort og selv om MR Jante og «ekspertene» mener noe annet så vet du mer enn godt nok at dette er «personer» (De har like lite personlighet begge to) som ikke er opptatt av andre enn seg selv.

Husk, du er den beste innenfor ditt fagfelt og det er ikke hver dag at en bedrift får mulighet til å intervjue en så til de grader flink og erfaren kandidat som deg.


PS. Med tanke på innledningen til denne teksten så kan jeg nevne at jeg i løpet av de første 4-5 månedene som blogger har hatt 50 000 visninger på bloggen min. Takk til alle dere som har lest bloggen og takk for alle hyggelige tilbakemeldinger. Setter utrolig stor pris på dette og ønsker du å bli enda bedre kjent med meg, ja da anbefaler jeg sterkt at du undersøker litt nærmere hva verdens beste jobbsøkerkurs kan by på. Sjekk det ut på https://detunikejobbsokerkurset.wordpress.com/kontakt-oss/ eller send meg en mail for mer info (efh@ogsnorway.com)

 

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Norges mest leste “ikke-rosa” blogg!

  1. Det er jo unektelig forfriskende å lese tekst som ikke legger skjul på hva forfatteren mener. Der er du god, Erik. Jeg er knakende enig med deg i at enhver kandidat skal lyse i CV, søknad, sakgsbrev og på Linked In profil. La det ikke være tvil om at en arbeidsgiver er “dum” hvis han / hun ikke ansetter nettopp meg 😋. Fortsett sånn, du, så blir nok overskriften di sann en dag.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s