Jobbsøker eller ikke jobbsøker, de fleste av oss har nok hatt noen fine og rolige dager med påskeferie og er nå frivillig eller ufrivillig på vei tilbake til den «normale» hverdagen. For en dyktig jobbsøker så er den «normale» hverdagen helt lik hverdagen til dem som er i arbeid. En jobbsøker står opp tidlig om morgenen på lik linje med dem som er i arbeid og en jobbsøker drikker samme morgenkaffe som dem som er i arbeid. Ja, en dyktig jobbsøker starter og avslutter dagen på helt lik linje som dem som er i arbeid. (lunsj spiser de også tro det eller ei) Om ikke dette er tilfellet, da er du nok dessverre ikke en flink nok jobbsøker og da skal nok ting bli veldig vanskelig for deg med tanke på å finne ny jobb.

phonecallFor en aktiv jobbsøker så er det utrolig viktig å holde seg motivert, mens man samtidig har en stå på vilje som er sterkere enn alle de andre jobbsøkerne. Men, er det en periode som er viktigere enn andre perioder med tanke på motivasjon å stå på vilje, ja da er det den perioden vi nå går inn i. Ja, det er perioden som jeg liker å kalle «førsommerens jobbrush». Førsommerens jobbrush er perioden fra og påskeharen har takket for seg og helt fram til ca. en uke før fellesferien. Dette er perioden hvor du som jobbsøker virkelig har mulighet til å sikre deg en jobb eller drømmejobben. Gjør du ting riktig nå, ja da vet du at i motsetningen til påskeferien hvor du kanskje bare kunne ta deg råd til en kvikklunsj i stedet for 10 eller ett marsipanegg i stedet for 4, så kan du ta sommerferie uten å måtte kutte ned på de tingene du liker aller best, hva enn det måtte være.

Er du en flink og unik jobbsøker så er du derfor nå forberedt, du er nå motivert og du gleder deg. Ja du gleder deg fordi du vet at drømmejobben er like rundt hjørnet.

Jeg har fått en rekke henvendelser fra folk over påskeferien som lurer på om jeg har noen tips til hvordan man skal komme i gang igjen med jobbsøkingen etter påske. Svaret mitt er alltid det samme: Jeg har ikke nødvendigvis den riktige oppskriften, men jeg kan i det minste fortelle hvordan jeg ville satt i gang om jeg var jobbsøker og det er nettopp dette jeg nå skal dele med dere.


Tredje påskedag – Jeg er i gang

Jeg står opp tidlig, får i meg en kaffe og 2 røyk før jeg er klar til å lage en plan. “The grand plan” som skal sikre meg drømmejobben. For meg er det viktig å hele tiden være i kontroll og at jeg samtidig organiserer meg på en måte som gjør at jeg kan gjøre mye mer enn alle mine «konkurrenter» innenfor samme tidsperiode, og det er nettopp det jeg skal bruke mine krefter på denne morgenen.

Derfor lager jeg en enkel oversikt som følger:

  1. Liste med alle nye stillinger jeg har funnet på LinkedIn, stillingsportaler, aviser osv. ila påska.
  2. Liste med alle nye bedrifter jeg har hørt om / lest om i påska som jeg ønsker å gjøre en åpen henvendelse til.
  3. Liste over all utestående aktivitet fra før påske (Stillinger jeg har søkt på, bedrifter jeg prøvde å gjøre åpne henvendelser til og rekrutteringsbedrifter jeg var i kontakt med)

Nå har jeg endelig full kontroll igjen og er organisert så bra at det bare å sette i gang. Motivasjonen er også på topp ettersom jeg er overbevist om at drømmejobben ligger i regnearket mitt som nå har 75 bedrifter / navn. Jeg gnir meg litt i hendene og tenker: Flott innsats Erik. (Litt selv-skryt og et klapp på skulderen skader ikke)

Så er det vel bare å sette i gang på telefonen?

Nei, det er faktisk en ting jeg gjør før jeg hiver meg på telefonen og det er følgende:

Jeg legger ut en oppdatering på LinkedIn, Facebook og Twitter som sier at jeg er på utkikk etter ny jobb og at jeg er ledig når som helst de neste ukene for intervju eller en uformell kaffeprat. (Jeg velger å legge ut dette før jeg begynner på ringelisten min ettersom disse oppdateringene da kan «jobbe for meg» ute i “cyber-verden” mens jeg er aktiv på telefonen.)

Så kan jeg endelig sette i gang med å ringe, men det er bare et problem; Jeg er jo noe redd for ringe folk første morgen de er tilbake fra ferie.. «Det er jo slik at de helt sikkert har veldig mye å gjøre» tenker jeg, mens jeg tar en slurp av kaffekoppen. «Skjerp deg Erik. Dette er bare tull og tøys. Du prøver bare å lage unnskyldninger for å ikke plukke opp telefonen og alle andre jobbsøkere tenker også helt sikkert samme som deg. Er det tilfellet så får de menneskene på listen min ingen telefoner i det hele tatt på tirsdags morgen.» sier jeg til meg selv, mens jeg innser at tirsdag morgen faktisk er den perfekte muligheten til å vise meg fram, den perfekte muligheten til å være unik og den perfekte muligheten til å komme i kontakt med folk før alle de andre jobbsøkerne.

Så er jeg i gang. Først kontakter jeg de aktive stillingene som jeg har funnet i løpet av påska. De er viktigere enn noe annet og en god jobbsøker er flink til å prioritere. Når det er gjort så følger jeg opp på alle de utestående trådene fra før påske før jeg begynner på nye åpne henvendelser.

Dagen er endelig over. Jeg har gjort mitt for å bli sett og bli hørt. Jeg har kommet mye lengre enn alle mine konkurrenter og jeg er en glad gutt. Jeg gleder meg allerede til morgendagen og en ny arbeidsdag som jobbsøker.


PS. Er dette en av de første tekstene du leser her på bloggen så vil jeg nok anbefale at du også leser noen av de andre tekstene om dette med å søke jobb. Da vil du nok få mer ut av det jeg har skrevet om i denne teksten.

Ellers så kan jeg også nevne at det første jeg hadde gjort etter påske var å melde meg på Det unike jobbsøkerkurset eller i det minste etterspurt litt mer info om dette kurset som har tatt “Norge med storm”.  Det kunne jeg gjort ved å sende en mail til Erik Falk Hansen på efh@ogsnorway.com

unik 1

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s