Det er mandag morgen. Den absolutt viktigste tiden av uka for en jobbsøker. Du skal legge grunnmuren for alt arbeidet du skal foreta deg i uken som kommer. Ingen grunnmur ingen hus. Ingen grunnmur ingen jobb. Tenk deg om du kunne ta sommerferie, vel vitende om at du begynner ny jobb når september kommer? Enda bedre, tenk deg om du kunne ta sommerferie vel vitende om at du begynte i ny jobb før det ble 15 grader i vannet? I verstefall, tenk deg om du kunne ta sommerferie, vel vitende om at du som jobbsøker stiller sterkere enn alle de vanlige og kjedelige jobbsøkerne? Tenk deg det du. Herlig følelse, ikke sant?

Bilde1Jeg har forstått det slik at når man utdanner seg til å bli pilot så er det en rekke situasjoner man må gjennom i «trening og opplæringsmodus» uten at det er så veldig stor mulighet for at man opplever en slik situasjon når man først kommer i arbeid. Da tenker jeg på situasjoner som flyhavaritrening, terrorismetrening og helt sikker mye annet også. Uansett hvor liten sjansen er for at slike situasjoner vil oppleves i virkeligheten så er det viktig uansett. Bare sånn i tilfellet noe skulle skje.

Hva har pilottrening med jobbsøking å gjøre? Nei, i grunn ingen verdens ting, men la oss se litt nærmere på dette.

Jeg blir ofte spurt følgende av mennesker som søker jobb:

«Erik, hva er de beste metodene og kanalene for å finne seg en ny jobb?»

Jeg svarer alltid:

«En flink og unik jobbsøker bruker alle metodene og alle kanalene».

Oppfølgingsspørsmålet er ofte noe ala:

«Jeg har blitt fortalt av karriereveileder at jeg bør fokusere på å finne jobb gjennom venner og bekjente eller via sosiale medier. Hvorfor sier du noe helt annet?»

Jeg svarer alltid:

 «Hvor ofte er din karriereveileder ute og søker jobb, eller hvor ofte er din karriereveileder involvert i rekruttering?»

Det blir stille i andre enden. Det blir stille lenge.

Skal man ut å søke jobb så er det ikke en metode eller en kanal som er bedre enn den andre. Selvfølgelig er det større mulighet for å finne seg en jobb gjennom venner og bekjente enn gjennom folk man ikke kjenner, men det er også større sjanse for at piloten flyr i tordenvær enn at han / hun flyr inn i en fjellvegg. Da skjønner du raskt at som jobbsøker så må du også være aktiv i de kanalene som kanskje ikke er så «attraktive» som noen av de andre, men som allikevel kan være den kanalen hvor jobben ligger.

Det viktigste en god og unik jobbsøker gjør er følgende: Er aktiv i alle kanaler og tar i bruk alle metoder. Gjør du ikke det, ja da kan du bare ha det så godt. Kanskje drømmejobben lå i den kanalen du ikke tok i bruk…. Den svir litt, ikke sant?

Gjennom 4 kurs av DUJSK så har 24 deltakere ut av 40 allerede funnet seg ny jobb, mens mange av de andre har prosesser på gang, mange prosesser på gang, som helt sikkert vil resultere i ny jobb. Det som er så utrolig kult er når man ser på hvordan disse flotte menneskene har skaffet seg ny jobber eller intervjuer. Jeg er i godt humør så derfor skal jeg dele dem med deg her:

 • Trykket like på en kommentar på LinkedIn og ble oppringt av bedrift som synes profilen til denne personen var interessant.
 • Banket på døren til en relativ ny bedrift og de ville gjerne ta en kaffe med denne personen.
 • Vanlig søknad på stilling gjennom finn.no.
 • Gjennom rekrutteringsfirma basert i Asia.
 • Gjennom en venn.
 • Oppdaterte profilen på LinkedIn og dette kom så opp i «feeden» til rekrutteringsfirma som hadde noe passende.
 • Satt ved siden av en person på kurset som kjente noen som denne personen var relevant for.
 • Ringte rekrutteringsbyrå for en «catch up» og plutselig hadde de noe for denne personen.
 • Ringte tidligere arbeidsgiver og plutselig ble det ansettelse på denne personen.
 • Ringte bedrift som hadde utlyst stilling, men da HR ikke ville snakke med personen så ringte han til linjeleder og fikk intervju.
 • La ut statusoppdatering på LinkedIn om at hun var interessert i ny jobb.
 • La ut statusoppdatering på Facebook om at han var interessert i ny jobb.
 • Ringte bedrift som hadde stilling ute med rekrutteringsfirma. Fikk møte med bedriften og de fortalte rekrutteringsfirma at dette var en person de måtte sende gjennom til dem.
 • Inviterte en gammel kompis på middag som arbeidet for en stor bedrift og ba denne kompisen levere CV til HR.
 • Møtte opp på døren til Executive Search byrå og fikk en kaffesamtale.
 • Ringte en bedrift “ut av det blå” som virket spennende og relevant.
 • Registrerte CV i bedrifts database.
 • Registrerte CV i rekrutteringsfirmas database.
 • Ble hodejeget ettersom han var medlem av en spesifikk gruppe på LinkedIn.
 • Gjorde 15 åpne henvendelser ila 2 dager og skaffet seg 4 intervjuer.

Jeg kan fortsette, men regner med du forstår poenget. Skal du gi deg selv best mulighet til å sikre deg ny jobb, ja da må du ta i bruk alle kanaler. Ingen unnskyldninger. Her må du bare «Create your own luck»

Nå er ikke dette ment som en tekst hvor jeg lærer deg om alle de ulike kanalene og metodene tilgjengelig. Ei heller skal jeg lære deg hvordan du kan utnytte disse metodene og kanalene til det max. Det dekker vi på Det unike jobbsøkerkurset og det kan du også få være med på uten at det skal koste deg den planlagte sydenturen til sommeren eller konfirmasjonen til ungene dine. Neida, DUJSK er satt opp slik at folk flest kan ta seg råd til dette og så langt har Det unike jobbsøkerkurset tatt Norge med storm.

Jeg spør igjen jeg:

Tenk deg om du kunne ta sommerferie, vel vitende om at du begynner ny jobb når september kommer? Enda bedre, tenk deg om du kunne ta sommerferie vel vitende om at du begynte i ny jobb før det ble 15 grader i vannet? I verstefall, tenk deg om du kunne ta sommerferie, vel vitende om at du som jobbsøker stiller sterkere enn alle de vanlige og kjedelige jobbsøkerne? Tenk deg det du. Herlig følelse, ikke sant?

Vi har noe ledig for mai selv om Oslo og Stavanger i begynnelsen av mai er utsolgt for lenge siden:

Bergen – Kursstart 04/05

Kristiansand – Kursstart 07/05

Oslo – Kursstart 28/05

Stavanger – Kursstart 29/05

Den store fordelen med DUJSK, bortsett fra det faktum at du bli mye bedre enn alle andre jobbsøkere til å søke jobb, er at du vil være i lag med andre jobbsøkere som har mistet jobben de siste 6 månedene eller som rett og slett ønsker nye utfordringer. Tenk deg fordelen med dette da? Tenk deg hvor mye bedre 10 jobbsøkere som arbeider i sammen stiller i markedet i forhold til den “stakkarslige” søkeren som kun har seg selv og kaffekoppen sin?

Du velger selv. Ønsker du å ha det gøy, være i lag med andre unike jobbsøkere og ikke minst komme blant norgeseliten i jobbsøking, da må du ringe eller maile meg ila de neste par dagene. Ønsker du deg selv og kaffekoppen din da ønsker jeg deg også lykke til og forhåpentligvis ordner det seg for deg.

Ha en strålende og produktiv uke kjære jobbsøkere.


Kursoppsett:

Alle kursene er satt opp med 3 samlinger fra 17:00-21:00 hvor hele gruppen er i sammen. I tillegg til dette så vil det være en 1-2-1 med deg og meg hvor vi virkelig kan gjøre deg unik.

Vi  har også gjort det slik at faktura kan deles i 2 deler slik at det betales over 2 måneder og får du deg jobb før kurset begynner så får du pengene tilbake.

8 kurs

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s