I går leste jeg et innlegg av en person som arbeider innenfor bemanningsbransjen hvor han gjennom tekst med tittelen “de jævla konkurrentene” prøvde å si at det er galt å kritisere sin egen bransje i sosiale medier. Om jeg var personen han tenkte på da han skrev dette spiller sånn sett ingen rolle, men det gjør meg ikke noe mer eller mindre sint.

Nå er jeg sånn sett ikke ute etter å “ta” denne personen. Han fortjener faktisk litt “kred” for å være en av de få som faktisk står fram med sine meninger, men teksten hans fikk meg uansett *til å tenke, og nå skrive.

Man skal ikke kritisere sin egen bransje? Nei vel, hvem bestemmer det? Når skal vi forstå at det er svært vanskelig for kandidater / jobbsøkere å rette kritikk mot bransjen vår i de tilfeller der de ikke blir behandlet på en verdig måte? Forstår vi ikke det at kandidater / jobbsøkere ikke har noe å tjene på det, men alt å tape? Joda, kandidater vil stort sett holde stum, men tydeligvis så skal heller ikke de flinke innenfor bransjen få lov til å rette et kritisk blikk mot det som skjer… Hvilket land er det vi lever i? Nord-Korea? Er det slik at man skal ta en Kim Jong Un på Erik eller andre som er litt kritiske…

Neida, man skal ikke bli tvunget til å tie og hva er galt med å sette fokus på ting som kan bli så mye bedre? I mine øyne, absolutt ingenting. (så framt man ikke er Kim tilhenger)

La meg prøve å få dere som har problemer med min kritikk av bransjen til å virkelig forstå hvorfor det er viktig at noen tar dette opp:

Hver dag sitter det en rekke dyktige og erfarne mennesker og strever med motivasjon og teknikk I henhold til det å søke jobb.  Mange av disse har aldri søkt jobb tidligere fordi sånne som oss (rekrutterere, bemmanere, hodejegere) har ringt og “mast” på dem med tilbud om nye stillinger. Mange av dem sa JA (husk det). Uten erfaring så er det ikke like lett og ei er det ikke like lett å forstå hvor mye som kreves som jobbsøker. Og en ting som er helt sikkert: Motivasjonen og humøret vil gå opp og ned. og

Bemanningsbransjen kan heller ikke være den reddende engel for alle, men vi kan gjøre en ting, og det er å vise litt respekt og medmenneskelighet. Ja, tro det eller ei så er en jobbsøker også et menneske. Mange strever i timesvis med å skrive en søknad som du bare kaster i søpla fortere en du knytter slipset ditt og mange av dem bygger seg opp i flere timer for å ringe deg og alt de får igjen er en : “I dont need you”. At det skjer det vet alle i bransjen og da må noen fortsette å ta det opp slik at bemanningsdiktaturet ikke får fortsette.

Som jeg har sagt ved en rekke anledninger så vil alle være tjent  med en stor forbedring. Kunder vil bli representert på en måte som de fortjener og man vil gjøre det noe enklere for jobbsøkere og ikke minst hjelpe dem med motivasjonen.  Det er vel ikke så mye å forlange er det? Hva sier du? Litt respekt av og til skader vel ingen.

Om noen tror jeg tar dette opp for å sverte konkurrenter slik at jeg får flere kunder så har jeg en beskjed til deg: “Du er stokk”. Jeg tar dette opp fordi jeg bryr meg og fordi jeg er stolt av å jobbe med rekruttering og mennesker generelt. Heldigvis er det mange andre innenfor bransjen som også har forstått dette med respekt og heldigvis så tar de seg ikke nær av det jeg skriver. De vet at de er flinke og det vet deres kunder og kandidater også.

Mens jeg har mulighet så må jeg også få lov å takke alle de menneskene som tar kontakt og sier det er bra det jeg gjør. Møter folk overalt på mine reiser fra HR Sjefer til CEO`èr og ikke minst kandidater. Deres støtte betyr mye og denne “kampen” må fortsette. Ingen fortjener å bli behandlet som spedalske kyllinger. I det minste ikke innenfor min bransje. og

Helt til slutt til dere 2 som har vært uenige med meg og ment at jeg er uetisk. Hva kan jeg si. Dere har tydeligvis en ting eller 2 å lære om etikk.

respect

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s