Jeg har arbeidet en del med en student nå i sluttfasen av studiene sine her i Oslo. Synes det er gøy og lærerikt jeg, det å kunne få møte den «yngre» garde som skal være med å sikre framtiden til norsk næringsliv.

I en av pausene på kurset mitt i går så noterte jeg at jeg hadde flere tapte anrop fra denne studenten. Det må da være positivt tenkte jeg. «Kanskje hun har fått jobb?» Jeg ringte tilbake og fikk en super-glad jente på telefonen. Nå var jeg sikker, hun hadde fått jobb. Tenk det dere. Første «ordentlige» jobb. Tenk hvor deilig!

Dessverre hadde hun ikke fått seg jobb. Hvorfor var hun så glad tenkte jeg? Jo, det skulle vise seg at hun hadde fått en god og detaljert tilbakemelding på en søknad hun hadde sendt til en bedrift tidligere i mai, og det direkte fra Administrerende Direktør.

Nå er ikke poenget mitt (denne gang) at vi er så dårlige med tilbakemeldinger til jobbsøkere at når man først får en tilbakemelding så feirer mann som det er 17 mai med så mye is og champagne som man vil. Nei, i dag så vil jeg faktisk prøve å få fram en rekke andre ting:

  1. Jeg ønsker å få fram hvor smart denne Administrerende Direktøren virkelig er
  2. Jeg ønsker å få fram hvor stor forskjell det kan ha for en bedrifts omdømme med å vise at de bryr seg
  3. Jeg ønsker å få fram hvor nyttig slike tilbakemeldinger er for at næringslivets framtidige helter skal bli nettopp det. Helter.

bestDu har helt sikkert hørt noe bruke en setning som: «Det skal så lite til». I dag skulle det svært lite til for at en Adm. Direktør gjorde en flott og dyktig student glad. I dag skulle det svært så lite til for at en Adm. Direktør markedsførte sin bedrift på en måte som gir resultater ingen verdens annen, og betalt, markedsføring kunne ha oppnådd.

Denne Adm. Direktøren har forstått hva som er viktig. Han har forstått folkeskikk og han har forstått hvor viktig det er for, spesielt den yngre garde» å møte på slike mennesker som han. Da skal det være relativt enkelt for oss andre og slå følge. Om man er HR, Hodejegere, Rekrutteringsekspert eller karriereveiledere, spiller ingen rolle.


Hei XXXXXX

Takk for din henvendelse.

Xxxxxxx har per dags dato ingen HR Avdeling eller HR –ansatte og det kan nok bli et savn med tanke på hvordan vi vokser og hvor mange ansatte vi er blitt i konsernet.

Jeg har imidlertid diskutert din søknad med noen aktuelle lederkollegaer, og vi har kommet frem til at vi har igangsatt så mange nye prosjekter og nye stillinger det siste året at vi frykter vi ikke har kapasitet til å bygge og følge opp en ytterlige ny avdeling / stilling på en tilfredsstillende måte. Vi må etter beste evne prøve å følge opp de nye stillingene vi allerede har engasjert før vi iverksetter nye stillinger. Det er godt mulig vi kan få bruk for en som deg i framtiden og ser gjerne at vi holder kontakten med hverandre.

Jeg må derfor pent takke nei til din henvendelse denne gang og ønsker deg lykke til videre.

Mvh

Adm.Direktør


En mail. En mail på 3 avsnitt og ca.10 linjer. Det var alt som skulle til for at denne jenta kastet seg på tråden til meg og fortalte hvor «stor» hun følte seg og ikke minst hvor imponert hun var over denne direktøren bedriften. En mail. En mail på 3 avsnitt og ca.10 linjer var alt som skulle til for at hun fortalte alle sine medstudenter om dette. Ja, en mail. En mail på 3 avsnitt og ca.10 linjer er alt som skal til for at hun, hver gang hun får mulighet, vil snakke positivt om denne bedriften. Slik sosiale medier er i dag så skal det ikke mye til for at dette sprer seg.

Employer Branding, ren høflighet eller et smart trekk av direktør. Kall det hva du vil, men uansett et korrekt og klokt valg av en som helt sikker er en klok mann.

Til store bedrifter der ute: Kanskje dette er noe å tenke på før dere bruker millioner av kroner på å sponse arrangementer som OL, VM på ski, Tour of Norway eller hva det måtte være. Kanskje dette er noe å tenkte på før dere bruker hundretusenvis av kroner på penner, nøkkelringer eller minnebrikker med firmaet logo på i messer og konferanser. Gi tilbakemeldinger til deres søkere så kommer dere vel så langt, og det helt gratis.

Til mindre bedrifter der ute: Markedsføring er ikke alltid så kostbart som mange tror det er. I disse sosiale medier dager så skal det ikke mye til å skape et godt bilde av din bedrift. Tenk på det neste gang du trykker delete på søknaden til Jonas, før han har fått en respons fra dere.

Så enkelt er det og sånn skal det gjøres. Jeg er glad, hun er glad og når jeg mailer denne direktøren i morgen og forteller han om tilbakemeldingene fra henne så er jeg helt sikker på at han også vil bli glad.

Ha en strålende dag og vær glad 🙂

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s