Det er gøy å jobbe med Det unike jobbsøkerkurset og jeg så glad så glad for at jeg satte i gang med dette en mørk vintersdag i mars i år. Tenkt de tilfeldighetene dere; En kaffeprat med en student og vips så hadde jeg tatt råd fra en 21 åring om å starte dette nye konseptet DUJSK. Uten den praten og uten den kaffen så hadde det ikke vært noe DUJSK. Uten den praten og uten den kaffen så hadde jeg ikke hatt det så gøy som jeg har hatt det de siste 3 månedene. Kanskje til og med, uten å skryte, at uten den praten og uten den kaffen så ville det vært mange der ute som i stedet for å gå på jobb hver morgen og møte hyggelige kollegaer i stedet hadde gått til kjøkkenet hver morgen for en lang dag med seg selv, kaffekoppen og jobbsøknader.

unik 3Nå er jeg sliten. Det har vært non-stop i 3 måneder og det tar krefter. Opp hver dag 04:00 om morgenen og ikke i seng ofte før 02:00, ja er det rart det blir noen blå rundinger under øynene? MEN, det er greit å være sliten. Det er faktisk litt deilig. Det beviser i det minste at man gir alt man har og at man ikke gir opp. Det er nettopp det som er så viktig for de flotte og inspirerende jobbsøkerne jeg møter daglig. IKKE GI OPP. HA TROEN PÅ AT NOEN TRENGER DEG. HA TROEN PÅ AT DU ER FLINK. HA TROEN PÅ AT DET VIL LØSE SEG.


I dag skal jeg prøve å dekke en ting som jeg kanskje har vært inne på tidligere, men som er, etter min mening, utrolig viktig. Du skal lese dette (Ja, jeg tvinger deg) og så skal du aldri mer tenke på det du har lest. Du skal rett og slett glemme det og aldri nevne disse tingene igjen. Klarer du det så er du kommet mye lengre i din «jobbsøkerutvikling» enn de fleste andre. Klarer du ikke å glemme; Lykke til sier jeg bare.

Jeg fikk tak i en brosjyre fra en bedrift som driver med jobbsøkerkurs i Bergen. Brosjyren var fin den, men innholdet derimot ….sjokkerte meg.

La meg dele noe av dette med dere:

Kurset gir deg en grundig gjennomgang av de viktigste forutsetningene for å lykkes på arbeidsmarkedet:

  1. Hvordan skrive den beste søknaden?
  2. Hva informerer du om i søknad og intervju?
  3. Hvilke jobber og hvor mange jobber bør du søke?

«De viktigste forutsetningene for å lykke» CV og søknad og hvor mange jobber du søker på? Er dette seriøst eller en bedre versjon av en «alle barna vits»?

Hvordan er det mulig å snakke til en gruppe mennesker å «lære» dem hvordan man skriver den beste søknaden? Ikke vår godeste venn Einstein ville klart dette en gang, så hvordan klarer disse menneskene det? Hva er den beste søknaden? Det er det faktisk ingen som vet bortsett fra den personen eller de personene som skal vurdere søknaden. Hvem vet hva de foretrekker? Jo, svaret er: Det er kun de som vet hva de foretrekker.

 

 

Så til dette med hva du skal informere om i søknad og CV. Greit nok, det er nok visse regler for hva som skal være med i en CV, men er du utdannet og har en IQ på over 80 (det har du helt sikkert i og med at du klarte å logge deg på internett for å lese dette) så vet du at erfaring og utdannelse er viktigere å ha med på CV en for eksempel hvor mange gutter eller jenter du hadde sex med i russetida.

Det som kanskje er det verste med disse temaene som blir tatt opp ovenfor er punkt 3. Hvor mange jobber bør du søke???????? Seriøst? Det sier vel seg selv at du bør søke på alle jobber som er relevante for deg. Igjen, du har jo IQ over 80 ikke sant? Det samme gjelder vel også for hvilke jobber du bør søke? Hvem har rett til å fortelle deg hvilke jobber du skal søke på? En person i dress som står foran en forsamling og tar seg betalt for å snakke piss? Selvfølgelig ikke. Den eneste som bestemmer hvilke jobber man skal søke på er deg. Er du ingeniør, men ønsker å søke på en postmann stilling så gjør du det og er du sykepleier og ønsker å søke på en advokatstilling så gjør du det.


Så hvor vil jeg med dette? Er Erik ute etter å henge ut enda en konkurrent gjennom den “offentlige bloggen” min som en eks prest sa til meg her for en stund tilbake i fortvilelse om at jeg var så uetisk. (Rich coming from a priest) Ikke i det hele tatt. Jeg vil bare at de som er jobbsøkere og som følger bloggen min har et par ting helt klart for seg. Ja, jeg vil bare at jobbsøkere har en best mulig sjanse til å sikre seg ny jobb.  Når det gjelder CV og søknad som denne bedriften så fint «lærer» deg så sier jeg følgende:

Gjør det som passer for deg og for din bakgrunn. Er du fornøyd med CV og søknad så er jeg helt sikker på at det er godt nok for de som ansetter. CV og søknad-skrivning er ikke rakettforskning og om du har det ene eller det andre først på CV eller om du har bilde eller ikke spiller faktisk ikke så mye rolle. Gjør det du tror er best og gjør det du er komfortable med. Kommer du ikke gjennom massen av søkere så er det helt sikkert ikke selve søknaden eller din CV som var problemet. Kanskje du rett og slett ikke hadde god nok erfaring eller kanskje andre klarte å «hoppe i køen» og nå fram til arbeidsgiver på en annen måte. Helt sikkert da en DUJSK deltaker 🙂

Det er et unntak for denne «regelen min» og det er som følger: Er du en person som kjenner til samtlige mennesker som driver med rekruttering i hele din region og vet akkurat hva de foretrekker å se i søknad og CV, ja da bygger du opp din CV og søknad deretter. Når det er sagt så trenger du faktisk ikke skrive noe som helst. Kjenner du til alle verdens mennesker som rekrutterer så er du utenom-jordlig og da ansetter jeg deg i morgen på millionlønn.

 

Vær deg selv, forstå at dette går bra og ikke tenk så mye. Om ikke det hjelper så kan du alltids ta et kurs i CV skrivning hvor du til og med lærer hvilke og hvor mange jobber du skal søke på.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s