Lett blanding. Hva der den for en tittel på en bloggtekst? Har han ikke noe å skrive om han Erik og derfor bare hiver ut litt pjatt om ditt og datt? Jeg har alltid noe å skrive om skal jeg si deg og nå er det faktisk slik at det er en del forskjellige mindre ting jeg ønsker å ta opp. Da hører det bare med at jeg kaller dette innlegget for Lett Blanding. Litt av hvert kunne kanskje også vært brukt, eller Tutti Frutti kanskje?

Høsten 2015

Jeg får mange henvendelser rundt hva som skjer med Det unike jobbsøkerkurset (DUJSK) til høsten og det er jo veldig hyggelig. Svaret mitt er følgende: Jeg vet ikke helt. Jeg har faktisk ikke hatt tid til å summe meg. Trenger nok et par sommerpils, båtturer i solskinnsvær (eller hagl er vel mer sannsynlig slik været har vært i det siste) og kanskje en tur eller to til Grand Canaria med resten av Norge (Den siste var en spøk – ville heller tatt turen til ingenmannsland) før jeg bestemmer meg hvordan veier blir videre. Uansett, det har vært utrolig spennende å drive med dette kurset nå i vår og utrolig gøy å møte så mange inspirerende mennesker. Kanskje det blir enda flere flotte mennesker å møte til høsten, men nå begynner etterspørselen og bli stor fra bedrifter som skal si opp så det er mulig DUJSK går den veien. Uansett, er du en av de mange som kunne tenke deg å være med til høsten av (så framt jeg starter opp igjen) så send meg gjerne en email slik at jeg kan sette deg på ventelisten, en venteliste som forresten er blitt lengre enn hvor lenge vi har ventet på at sommeren skal ankomme, og det er lenge.

Smittsom

Jeg har vært veldig aktiv her på bloggen min de siste 6 månedene samt i sosiale medier og de mediene som jeg helst ønsker å holde meg borte fra, de «store stygge» avisene. Noen er helt sikkert dritt lei av å høre stemmen min og noen trenger helt sikkert en pause fra Eriks pissprek. Det forstår jeg godt og vet du hva? Da tar du deg en pause. Det er så enkelt som å blokkere meg på LinkedIn eller Facebook for sommeren og når du plutselig ønsker litt Erik pissprek tilbake i livet ditt så er du bare et klikk unna så er jeg tilbake. Som Arnold sa:I`ll be back.

Nå er det slik at mye av det jeg har skrevet om faktisk har hatt sin hensikt og gitt resultater og det er så utrolig deilig å se. For det første så snakker jeg daglig med en rekke rekrutteringsbedrifter og hodejegere, dem som man skulle tro hadde all grunn til å «hate» meg, som faktisk tar til seg mye av det jeg skriver. Enda bedre, de har begynt å se på dem selv og hvordan de kan være en bedre støtte til kandidater. Det er rett og slett herlig og selv om vi har en veldig lang vei å gå (veldig laaaaannnnggg) så ser jeg i det minste at noen har gitt seg litt ris på rompa og endret sine holdninger.

Tro det eller ei så ser jeg faktisk også at noen, om få, karriereveiledere og den type mennesker, har begynt å tenke litt utenfor boksen. Noen har endelig forstått at det ikke alltid er slik at en CV må være sånn og søknad må være sånn. Noen har faktisk innsett at det viktigste for en jobbsøker er det å ha muligheten til å være seg selv og jeg ser flere og flere slike tekster lagt ut i diverse medier. Jeg er ikke så høy på pæra at jeg tror disse endringene kun er på grunn av det jeg har skrevet, men noen har nok tatt tak i seg selv etter noen av mine salver i halvåret som har gått. Herlig. Herlig når andre også gjør tiltak for å gjøre en enda bedre innsats for jobbsøkere og kandidater.

Veien videre

erikNå har jeg 2 uker igjen med kurs og skal gjøre alt for at de som er med på disse kursene i Bergen, Oslo og Stavanger får en god opplevelse og lærer masse. Vi skal til og med ha lønningspils i Stavanger med 50 tidligere DUJSK deltakere og det gleder jeg meg veldig til. Tenk dere et. Lønningspils for arbeidsledige? Er verden blitt helt klin kokkos gal? Neida, «thats how unique job seekers roll».

Når kursene er ferdige så er planen å ta meg en lang ferie, men muligens også hjelpe noen bedrifter som dessverre er i oppsigelsesmodus. Uansett, det skal bli deilig med sommer. En ting jeg helt sikkert ikke skal gjøre er følgende: Klage, kritisere eller fornærme aktører innenfor min bransje. Ikke fordi de ikke fortjener det og heller ikke fordi jeg plutselig ikke lengre brenner for at kandidater skal motta en god og respektfull service. Neida, jeg skal ta en pause fra sutringen fordi denne gjengen med cowboyer ikke fortjener mer av min energi, mens kone, venner og meg selv fortjener 100% fokus. Glade Erik skal nå komme ut og ja, jeg elsker å være glad.

100 000

Senere denne uken regner jeg med at jeg har hatt over 100 000 besøkere til bloggen min siden oppstarten i november i fjor. Jeg er utrolig takknemlig for all den støtte jeg har fått, om det er gjennom kommentarer på sosiale medier, deling, liking eller alle dem som kommer opp til meg på diverse flyplasser og vil ta en prat. Tusen takk dere. For å feire 100 000 besøkende så skal glade Erik legge all sutring og klaging bak seg for sommeren med en siste sutre tekst. Den kommer senere i uken og vil være en tekst i rosabloggstil hvor jeg går gjennom alle de små trivielle tingene som virkelig irriterer meg. Da er sutringen endelig over og da er glade og blide Erik klar for en sommerpils og så hopper jeg i havet (huupps, bassenget. Havet er for kaldt)

erik 3


 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s