Kjære Per Lund , spesialrådgiver i NAV; I dag leste jeg at NOV skal kutte 1/3 av deres ansatte i Norge (ca. 1500). Kjære Per Lund , spesialrådgiver i NAV; I går (16/06) leste jeg et intervju med deg hvor du mente det er lett for de som nå mister jobben innenfor oljeindustrien å finne seg en ny jobb. Spesielt om de kan flytte til Tyskland. Kjære Per Lund, spesialrådgiver i NAV; I går måtte jeg dobbeltsjekke utgavedato av FVN etter å ha lest intervjuet  med deg. Jeg lurte på om det var første april utgaven jeg leste.

Jeg hadde det litt vondt inne i meg da jeg i 23 tiden 16/06 la meg ned for noen timers nattesøvn. Lei meg var jeg faktisk, spesialrådgiver Lund, og det kun på grunn av de tankene du hadde fått lurt av deg i avisen. Den leie følelsen var der i morges også Lund.

skamSå hva er det jeg er lei meg over Herr Spesialrådgiver i NAV? Er jeg lei meg for at staten Norge har valgt gi tillit til folk som deg med tanke på å hjelpe dem som nå mister jobb og levebrød? Joda, litt lei meg for det er jeg nå, jeg er jo skattebetaler tross alt, men nå kjenner jeg deg ikke personlig og kanskje du rett  slett gjorde en feil her. Og en feil, det kan vi jo alle gjøre fra tid til annen. Så hva var det som virkelig fikk meg til å være så lei meg Lund?  Jo det skal jeg si deg  jeg var lei meg på vegne av alle de flinke og flotte menneskene som nå mister eller har mistet jobbene sine innenfor oljebransjen. Lei meg for at disse i det hele tatt har så langt hatt 18 timer på å lese det sprøytet du kom med på trykk i FVN 16/06. Jeg er lei meg for at de som har vært i jobbsøkermodus en god stund nå rett og slett kan miste det lille av motivasjon de har igjen etter å ha lest dine kommentarer. Ikke så lett for dem som har erfart at det å finne seg jobb er svært så vanskelig plutselig skal tror at det er dem det er noe galt med. Må jo være dem det er noe galt med for spesialrådgiver Lund i NAV mener det er lett å få seg jobb…

Jeg er også lei meg på vegne av alle dem som nå mister jobben.  Hvilken realistisk forventning vil de ha til arbeidsmarkedet? Jo de vil tro det er lett å finne ny jobb for det sier jo spesialrådgiver Lund. Tenk på dette Lund; Tenk på den smellen noen av disse vil gå på når de forstår at ikke er så lett alikevel? Noen vil møte veggen dessverre og kanskje takket være deg Lund.

Kanskje jeg lager et større problem ut av dette enn det jeg burde. Til syvende og sist så er det jo masse muligheter for ingeniører i Tyskland, ikke sant Lund? Det er jo bare å flytte på seg. Spiller ikke noe rolle om man har familie og en ektefelle i arbeid her i Norge. Alle er superklare for Tyskland og Tyskland er superklare for alle norske ingeniører…

Helt til slutt så må jeg også si at det er forstyrrende at en person i din stilling kan få til seg å hele tiden snakke om ingeniører som mister jobben. Tror du at nesten alle som jobber i bedrifter som NOV, Aker Solutions, Statoil os alle er ingeniører? Tror du også at det alltid er ingeniørene som går først Spesialrådgiver Lund? Det virker sånn , men skal jeg fortelle deg en liten hemmelighet. De fleste som ofte blir rammet i store kuttrunder er ikke nødvendigvis ingeniører. Det er mennesker innenfor dokument kontroll, lci, innkjøp, prosjekt, planlegging, logistikk, service osv. Dette burde vel strengt tatt en spesialrådgiver i NAV være klar over?

Nå er jeg på vei til oljebyen Stavanger. Skal holde kurs for unike jobbsøkere og så skal alle som har vært med på kurset i år samles for lønningspils. Det blir gøy, men det hadde vært enda gøyere å møte dem uten at de hadde fått intervjuet ditt smelt i fleisen i går. Nå er jeg dessverre helt sikker på at mange vil komme opp til meg og spørre: “Erik, er det meg det er noe galt med?”

 

Svaret mitt . “Nei selvfølgelig ikke.  Vi er i et tøft marked og det å finne seg ny jobb kan ta tid. Man må arbeide hardt, gjøre de riktig tingene og så vanskelig som det er av og til så må man ha tro og håp om at det ordner seg. Du vet du er flink og på et eller annet tidspunkt vil noen ha bruk for en flott person som deg.”

 

Det ville jeg sagt.  Hva ville du sagt spesialrådgiver Lund? “Flytt til Tyskland for der er det jobb for alle?

Erik Falk Hansen

 

3 thoughts on “Åpent brev til “Spesialrådgiver” Lund i NAV Sørlandet

  1. Dette er jo NAV i et nøtteskall. Ingeniører er uønsket i NAV systemet. De er jo så ressurssterke og trenger ingen hjelp av NAV. Oljeingeniører er jo så priveligerte sier NAV. Lund kan reise til Tyskland selv å prøve å markedsføre Norske Ingeniører og selv se hvor enkelt det er. Tror han fort kommer hjem med halen mellom beina. Stå på Erik. Meget bra artikkel.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s