Jeg skrev en tekst forrige uke etter at DN så fint hadde lansert en artikkel om at det var stort sett de «dårlige» som nå har mistet eller mister jobben innenfor oljeindustrien. Heldigvis så forstod nok de fleste at dette ikke var annet en vrøvl som vi så ofte får servert av media, men så var det jo slik også at det var noen som stod bak disse kommentarene da.

daukjøttTrist, leit, kjipt, gresselig, latterlig var noen av tankene jeg gjorde meg om disse topplederne fra tre bedrifter som muligens trodde det var «kult» å si: Nå får vi endelig muligheten til å bli kvitt drittet. Heldigvis var tilbakemeldingene fra leserne og andre toppledere unisone: «Slike kommentarer hører ikke hjemme noe som helst sted. Det er ikke annet enn trist at flinke mennesker nå mister jobbene sine.

På bakgrunn av denne teksten så ble jeg kontaktet av en Bergens dame som ble rammet av nedskjæringene i 2014, men som nå har funnet seg en ny og spennende jobb. Det hun skrev var både spennende og relevant og jeg har fått lov til å dele dette med dere.

Mail fra Lisa Andersen (Navn endret for anonymitet)


Jeg ble sagt opp i xxxxxi våren 2014, ettersom jeg var i prøvetid. Hadde tidligere vært innleid som konsulent, men da jeg fikk tilbud om fast stilling så var jeg ikke i tvil: Sikkerhet framfor høy lønn. J

Det var derfor veldig kjedelig å få høre at arbeidsgiver plutselig måtte si opp en rekke faste ansatte og konsulenter, men også fult forståelig. Det som allikevel skuffet meg var at flere av mellomlederne i bedriften hadde, bare noen uker tidligere, gått rundt og snakket høylytt om at eventuelle nedskjæringer ville være en god mulighet til å bli kvitt daukjøttet. Nå var det faktisk jeg som var daukjøtt. Det såret.

Da jeg fikk den formelle beskjeden om at jeg var en av de 100 som måtte gå så ble det litt vanskelig for meg å i det hele tatt ta dette seriøst. Hvilken bedrift har ledere som går rundt og snakker om daukjøtt liksom?

Jeg bestemte meg for å ta dette opp med Administrerende Direktør og HR. Ikke fordi jeg ønsket å beholde jobben min, men det var viktig for meg å få fram at, uavhengig av stilling, så går ikke interne ledere rundt og snakker om daukjøtt i oppsigelsestider. Både Administrerende Direktør og HR var selv svært opprørte over det jeg fortalte dem, og de forsikret meg om at dette hadde kun med ansiennitet å gjøre og at de ville følge opp med lederne som hadde gått rundt å «slengt dritt» . Dette var heller ikke akseptabelt i deres øyne.

Det hjalp å få denne bekreftelsen fra HR og Administrerende Direktør. Det er aldri noe hyggelig å føle at man er daukjøtt og ingen som nå mister jobben i disse dager fortjener å bli stemplet på denne måten.

Jeg er fryktelig glad for at jeg mistet jobben. Har stor respekt for HR og toppledelsen, men kunne aldri tenke meg å jobbe for disse mellomlederne som ikke har forståelse for mennesker. Jeg er nå tilbake i en fast jobb som jeg virkelig trives i og her er det ingen som går rundt og snakker om daukjøtt.

Hilsen Lisa «daukjøtt» Andersen


Jeg er glad for at Lisa tok kontakt med meg. Det er så utrolig viktig at folk forstår at det rett og slett ikke er daukjøttet som nå mister jobbene sine innenfor oljeindustrien, og selv om skulle ha vært tilfellet så skal ikke ledere gå rundt å snakke slik om deres ansatte eller tidligere ansatte.

Norsk økonomi står framfor større utfordringer enn på lang tid og oljeindustrien vil mest sannsynlig aldri komme tilbake til samme aktivitetsnivå som i 2013. Av den grunn så vil nok mange av dem som nå mister jobben innenfor oljeindustrien se etter muligheter i andre bransje. For at dette skal være skje så må vi nå slutte å snakke om at arbeidsledige fra oljeindustrien er daukjøtt. Da gjør vi ikke annet enn å hindre deres muligheter for å finne seg nye stillinger. Ja, da gjør vi ikke annet enn å legge et hinder for den videre utviklingen av norsk økonomi. Det er ingen tjent med, selv ikke de lederne som synes det er «kult» å kalle tidligere ansatte for daukjøtt.


Ta gjerne kontakt om du ønsker mer info om DUJSK. Kurset er tilgjengelig for både privatmarkedet og til bedrifter som må gå til oppsigelser av ansatte. Resultatene er helt fenomenale og slik markedet er i dag så må man være bland norgeseliten i jobbsøking. Det oppnår man med å være med på DUJSK.

Erik Falk Hansen

40435493 | efh@ogsnorway.com

 

 

 

2 thoughts on “Daukjøttet i oljeindustrien

  1. I do not see many comments here, it means you have low traffic. I know how to make your blog go viral. If you want to know just search in google for:
    Irsrod’s method to go viral

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s