Nå er det det nok. Jeg stikker, drar, hopper av gåre, kall det hva du vil. Boligen er solgt, bilen sendt til skraphandler skrotnisse (husker du han?) og kjøleskapet står tomt. Til og med plantene er kastet i haugen av naturavfall på Grefsen Avfallsstasjon. Når jeg skriver navnet mitt på slutten av denne teksten så er det stopp. Ikke noe mer Erik Falk Hansen. Ikke noe mer DUJSK og ikke noe mer OG-S.

Nei, så galt er det ikke. Ja, jeg stikker. Ja, jeg drar bort, og ja, når jeg skriver navnet mitt på slutten av denne teksten så er det stopp. Jeg skal nemlig på en aldri så liten sommerferie. Jeg skal endelig slappe litt av, endelig lade batteriene og jeg skal hendelig være litt mer i lag med hun som betyr mest for meg i livet, min vakre og strålende kone.

goodbye«It has been a heck of a few last months» (kom ikke på hvordan jeg skulle si dette på norsk) og så til de grader spennende, hyggelig, motiverende, inspirerende og alt av andre positive adjektiver. Jeg kan ikke få sagt nok ganger hvor mange flotte og flinke mennesker jeg har møtt både i form av kandidater som har vært gjennom prosesser med OG-S, kunder av både OG-S og DUJSK og sist, men ikke minst, ALLE de flotte deltakerne på DUJSK i både Bergen, Oslo, Stavanger av Kristiansand. Jeg er rett og slett privilegert som får lov å drive med det jeg driver med og heldig som får muligheten, daglig, til å møte så mange flotte og inspirerende mennesker. En stor takk til dere alle. Dere betyr alle masse for meg og min bedrift og jeg kan med hånden på hjertet si: «Jeg håper jeg møter hver en av dere i nærmeste framtid»

Noen tenker kanskje: «Hvis alt er så positivt Erik, hvorfor skal det da bli så godt å dra på ferie?» Er det slik du tenker så tror jeg ikke du og jeg har så mye forståelse for hverandre og da kan du heller finne deg en annen blogg å lese. Kanskje en rosablogg? Det skal faktisk bli godt å komme seg vekk og bortsett fra det jeg nevner ovenfor (Avslapping, oppladning og kone) så er det en annen ting jeg også trenger en ferie fra. Det er følgende:

Her i Norge kan man ikke unngå, daglig, å bli fortalt at man MÅ gjøre så og så. Ja, her i Norge skal vi alle være like, vi skal alle gjøre det samme og vi skal alle tenke helt likt. Hvorfor? Svaret er enklere en 1+1 = 2: Jo, fordi det er dette media forteller oss, det er dette de 7 billionene av «eksperter» forteller oss og det er dette vi blir fortalt hvert eneste sekund i sosiale medier. Akkurat dette skal bli herlig å slippe unna de neste tre ukene.

Dette med at vi må gjøre ting så og så mener jeg er et stort problem i Norge og det har fått meg til å tenke. Hva har vi som personer, en nasjon, et næringsliv å tjene på å følge disse reglene om hvordan vi må være? Hvorfor skal en ekspert fortelle oss om vi skal ha på email på telefonen mens vi er på ferie eller ikke, hvorfor skal en annen ekspert fortelle en leder hvor mye alkohol hun kan drikke på julebord (avisene skriver jo om dette 4 måneder før julebordsesongen er i gang) og hvorfor skal en «rosaekspert» fortelle oss hva vi må med oss på ferie? Svaret er simpelt: Vi tjener ingen verdens ting på dette. Vi kommer oss ikke videre i livet, vi faller bak andre nasjoner med tanke på utvikling og vi mister etter hvert evnen til å tenke og handle selv. Utrolig trist og utrolig deilig at jeg har 3 uker uten dette «du må gjøre slik» styret.

«Du må gjøre slik» er dessverre noe jeg kommer over alt for ofte innenfor bransjen min, rekruttering og karriereveiledning. Dessverre er det blitt slik at de fleste (ikke alle) karriereveiledere og jobbsøkerkursholdere (aka Yogainstruktører) har sett seg tjent (finansielt) med å fortelle flinke og erfarne mennesker at man som jobbsøker må gå inn en boks med alle andre jobbsøkere, en boks som vi alle kjenner til som A4 boksen. Heldigvis så tror jeg at poengene mine rundt hvor «livsfarlig» det er å bo i denne A4 boksen som jobbsøker har nådd fram til mange. Faktisk så vet jeg at det har nådd fram til svært mange. Det er jeg utrolig glad for. Jeg er også utrolig glad for at jeg har kunne vært med å hjelpe mennesker med å finne seg ny jobb og enda viktigere; jeg er utrolig glad for at jeg har vært med på å gjøre det slik at en rekke mennesker har fått «lov» til å være seg selv i jobbsøkerprosessen, og ikke minst fokusere på seg og sine styrker. Jeg skal fortsette i samme rute når jeg er tilbake og tro meg eller ei; Norge skal gå fra å være en nasjon med «kanondårlige» jobbsøkere (Ja vi er dårlige takket være flere tiår med noen skurker av karriereveiledere og rekrutterere) til å være en nasjon som har verdens beste jobbsøkere. Ja, vi skal gå fra å være Eddie The Eagle til en Espen Bredesen i storform. Dette ønsker jeg å være en del av, det håper jeg noen andre innen mitt felt vil være en del av, så for heller yogainstruktørene som har blitt karriereveiledere fordi de ikke fikk jobb selv, heller finne seg en larve eller en bie å videreutvikle.

The most dangerous phrase in business: We have always done it this way

The farligste setningen for en jobbsøker: Fordi man gjør det alltid slik

always

Dessverre har jeg også en dårlig nyhet til skurkene innenfor rekrutteringsbransjen. Om dere ikke vet om hvem dette gjelder så er det dere som er kjent for følgende:

  1. Ikke gir tilbakemelding til alle jobbsøkere.
  2. Annonserer stillinger som ikke er aktive
  3. Driver med rekruttering og jobbsøkerkurs hvor dere forteller jobbsøkere at de må bruke evigheter på CV og søknad og så har dere ikke bry til å sette av 10 sekunder for å gi en aldri så liten tilbakemelding.

Alle dere kommer til å merke at Erik er tilbake mot midten av august. Jeg skal fortsette kampen min jeg, og for å endelig få en endring på dette så har jeg og andre fått med oss en rekke anerkjente bedrifter i denne «kampen». De bedriftene som kunne vært kunden deres, men som i framtida ikke vil så mye som se dere i øyene en gang. Gled dere, for det gjør jeg.

Ellers er planen å fortsette med både rekruttering av ledere og spesialister til oljeindustrien her i Norge, i tillegg til at Det unike jobbsøkerkurset nå blir tilgjengelig for bedrifter og privat markedet. Når det gjelder DUJSK for bedrifter så er dette et tilbud til bedrifter som virkelig er interessert i at deres oppsagte får en oppfølging som betyr noe. Dvs. ikke til de bedriftene som tror de kan betale seg ut av problemene med å betale en sjekk på 35000NOK per person til en eller annen skurk i dress som bruker mesteparten av tiden sin på låse dem inne i A4 boksen. Jeg vil kun jobbe med bedrifter som er ute etter det beste og jeg vil kun jobbe med bedrifter som virkelig verdsetter sine ansatte. Dem er det heldigvis mange av og du skal enten ta kontakt med meg eller jeg skal ta kontakt med deg. Det tar vi som det kommer etter ferien.

(Beklager hvis du fikk et hjerteinfarkt når du leste at mange bedrifter betaler 35000 per person til en bedrift som driver «jobbsøkerkursopplegg» hvor man tar en spasertur rundt Sognsvann og snakker om livet, Times New Roman og at man må alltid si ja til en kaffe på intervju. Det fikk nesten jeg også da jeg først hørte disse vanvittige prisene, men ingenting overrasker meg lengre i dette gamet.)


Da er det på tide å stikke tenker jeg. Trenger fortsatt å gjøre et par innkjøp før turen ettersom jeg kun har skaffet meg 7 av de 15 tingene jeg leste i VG at man måtte ha med seg. Om jeg ikke skulle klare å få tak i disse tingene i kveld så kan jeg jo alltid kansellere reisen. Forsikring har jeg jo og tro det eller ei: Jeg trengte ikke å få høre fra noen at jeg måtte kjøpe meg reiseforsikring. Jeg er 36 år, utdannet og relativt oppegående, så det klarte jeg å tenke meg fram til selv. Akkurat slik som med mange andre ting.

Ha en strålende sommer videre alle. Tusen takk for deres hyggelige tilbakemeldinger. Tusen takk for at jeg har fått være i lag med dere. Tusen takk til dere innenfor min egen bransjen som «tro det eller ei» har støttet meg. Tusen takk til dere som kommer opp til meg på diverse flyplasser og sier «stå på Erik». Tusen takk til alle kundene våre som vet hva kvalitet, integritet og respekt virkelig betyr. Tusen takk for hver en like, kommenter eller share i sosiale medier. Tusen takk til alle DUJSKERE som har gitt meg så utrolige mye de siste månedene og takk til kompisene mine Jan og Dave som lærte meg henholdsvis nylig hva #betydde og hvordan man bruker Skype.

#Sees / høres om ca. 4 uker.

#Erik Falk Hansen

pool

 

One thought on “Takk for meg

  1. Jeg tillater meg til å komme med et aldri så lite råd til alle som gidder å høre:
    Sett på sangen fra Trond Viggo, (puss puss så får du en suss) og hør på ” Du må tenke sjæl” . Den er fin!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s