Jeg lovet at jeg skulle fortsette kampen mot useriøse bemanningsbyråer etter ferien. Det løfte kan jeg dessverre ikke holde. Beklager så mye. Det var en løgn.

Ikke fortvil, «kampen» fortsetter (det fortjener alle jobbsøkere der ute), men jeg fortsetter denne kampen fra og med i dag i motsetning til på vente til ferien er over. Så beklager løftebruddet, men sånn er det bare.

Som de fleste er klar over så har jeg vært veldig tydelig på hvor mye cowboy virksomhet det er i rekrutterings og bemanningsbransjen både her på bloggen min og ikke minst i diverse media som DN, FVN, Aftenbladet og Offshore.no. Nå begynner folk for alvor å forstå hvor problematisk dette er og det er så inderlig deilig å se. Ja, jeg tror vi er nærmere en positiv utvikling enn aldri tidligere. Hvem vil sitt igjen som vinnerne? Jobbsøkere og oppdragsgivere. Det liker jeg.

name

I denne teksten skal jeg fortsette kampen mot Cowboy aktørene, men ønsker først å komme med litt ros til en av aktørene som jeg tidligere har kritisert. Forhåpentligvis er dette bare starten på en ny begynnelse og forhåpentligvis så kan andre aktører lære av denne bedriften og lederen jeg nå skal referere til.

Litt ros

Forrige uke la Adecco i Trondheim ut en stilling på LinkedIn (Bemanningsdelen av Adecco, ikke Adecco Search and Select). I stillingsannonsen hadde de skrevet følgende: «Kun aktuelle søkere kontaktes». Det likte jeg selvfølgelig ikke. Hva er det for en holdning liksom? Av den grunn så la jeg inn en kommentar i kommentarfeltet og samtidig delte dette med mitt nettverk. Ja, det fortjener folk / bedrifter som opptrer på en slik måte. MEN, så skjedde deg noe som jeg ikke tidligere har opplevd og som det står stor respekt av. Lederen for Adecco Trondheim turte (ja jeg bruker det ordet i og med at alle andre gjemmer seg) faktisk å svare på min kommentar. Ikke bare det. Han kom faktisk med noen ord som jeg synes fortjener litt respekt. «Erik, jeg er helt enig med deg og vi skal ta opp dette på neste avdelingsmøte. Kandidater fortjener bedre og det er ikke annet en sløvt av oss.» Wow. Endelig noen som nå har innsett at jobbsøkere fortjener noe bedre enn «kun aktuelle søkere kontaktes og endelig en aktør som tørr å stå fram.

Det som gjorde meg enda mer imponert var at jeg fikk en mail av denne personen like etter diskusjonen i kommentarfeltet. I stedet for å «sutre» over at jeg hadde gått ut og vært kritisk mot Adecco så satte han faktisk pris på det. Ikke bare det, han bekreftet også at inntil avdelingsmøte hvor de skulle diskutere dette med tilbakemeldinger så skulle han selv ta ansvar for at alle søkere mottar tilbakemelding.

Noen vil kanskje argumentere at dette tilfellet ikke fortjener noe ros fra meg. Til syvende og sist så er det veldig enkelt å gi tilbakemeldinger til jobbsøkere. Greit nok, men dette er første tilfellet hvor en bedrift har stått fram og bekreftet at de ønsker å gjøre noe med dette og det fortjener både Adecco og denne avdelingslederen ros for.


Så kritikk

Det var nok ros for en dag tenker jeg. Selv om et fåtalls rekrutteringsbedrifter har forstått eller begynner å forstå hva respekt og integritet innebærer så er det alt for mange bemanningsbyråer der ute som gir blanke i F i alt som heter integritet, moral, etikk, medmenneskelighet og respekt. Jeg mottar daglig flere titalls henvendelser fra jobbsøkere som opplever ting som jeg ikke kan fatte finner sted i et land som Norge. Nå skal jeg begynne å dele noen av disse henvendelsene / episodene her på bloggen min.

Jeg har vært svært så kritisk mot Kelly Services tidligere. Det har ikke vært bevist å bare «henge» ut dem, men som en stor aktør som samtidig markedsfører at de gir blanke F i jobbsøkere så har dette vært veldig naturlig. MEN, det er mange andre aktører som heller ikke fortjener å arbeide i en bransje som kommer svært nært inn på mennesker. Nok er nok og om jeg får en eller to personer som blir litt grinete for at jeg nevner spesifikke bedrifter så skal jeg nok kunne leve med det. Det viktigste for meg er at bransjen respekterer jobbsøkere og legger til rette for dem slik at jobbsøkerprosessen blir så behagelig og enkel som den overhode kan bli. Ikke bare det. Det er også tusenvis av flotte arbeidsgivere der ute som fortjener å blir representert av en rekrutteringsaktør som virkelig er seriøse og som ikke «leker med folks liv». Derfor fortsetter jeg kampen og derfor fortsetter jeg å gi eksempler på rekrutteringsbedrifter som heller burde søke om sommerjobb i Dyreparken i Kristiansand hvor de kan arbeide med dyr i stedet for mennesker. Sorry, de fortjener ikke å arbeide med dyr en gang. Kanskje gartneri kunne være noe???

Vest Bemanning i Stavanger – Kandidat var på intervju. Ble fortalt at han skulle få tilbakemelding innen 2 uker. 5 uker gikk og ingen tilbakemelding. Da han fulgte dette opp fikk han beskjed om at rekrutterereren var på ferie. 2 dager etterpå ser han stillingen utlyst på nytt!!!

Clockwork Bemanning Stavanger – Bekreftet at alle søkere ville bli kontaktet i uke 32. Det skjedde ikke. I stedet ble stillingen annonsert på nytt uke 33!!!

Centric (Kanskje den mest useriøse aktøren jeg noen gang har opplevd) – Har en rekke utlyste stillinger fra tidlig 2014. Ha ha. Det blir bare så latterlig at jeg ikke trenger si noe mer.

Centric Kanskje den mest useriøse aktøren jeg noen gang har opplevd) – har flere stillinger utlyst som helt klart ikke er reelle stillinger. Det er kun annonser for å bygge opp databasen deres. Tenk på dette Centric: Jobbsøkere blir fortalt at de skal bruke god tid på søknad og at man må skreddersy CV. Tenk på den tiden en jobbsøker legger ned for å søke på en stilling. Så viser det seg at det ikke er annet enn lureri fra deres side!!! Tenk på det.

Bemanningsbyraaet – Her også er det utlyst stillinger som ikke er reelle, men som kun er med på å bygge opp databasen. En stor skam, spesielt ettersom dere driver med karriereveiledning i tillegg til rekruttering hvor dere anbefaler jobbsøkere å bruke god tid på CV og søknad. http://bemanningsbyraaet.no/jobbsoker/tips-og-rad.


Det var ukens oppdatering fra meg rundt Cowboyene i bransjen. Stakkars kundene til Centric og Bemanningsbyraaet tenker jeg. Tenk på hvordan dere blir framstilt i markedet. Tenk på det negative omdømme dere får uten at det direkte er deres feil. Det fortjener dere ikke.

Nå var jeg litt krass her mot Bemanningsbyraaet til slutt så skal også avslutte med noe positivt fra dem. Fikk en mail fra en bekjent av meg som hadde søkt på en stilling gjennom Bemanningsbyraaet i Stavanger (De er nokså OK der har jeg hørt). Mailen startet med «Hurra J, nå ble jeg glad». Vet du hvorfor? Neida, hun hadde ikke fått jobb. Hun hadde ikke fått intervju. MEN hun hadde fått en fin tilbakmelding fra lederen hos Bemanningsbyraaet i Stavanger. Den ser du nedenfor, og til alle dere som tror dere kan fortsette å behandle jobbsøkere OG DERES KUNDER på en måte som ikke djevelen en gang fortjener så tar dere feil. Markedet blir tøffere og tøffere. Kunde vil kreve mer og mer. Kandidater vil kreve mer og mer.

Jeg og mange andre vil fortsette denne kampen slik at jobbsøkere kan få det de fortjener. Tjener jeg noe på det? Ikke i det hele tatt, men jeg aksepterer ikke å være en del av en bransje som er så til de grader useriøs. Da har jeg to valg. Forlate bransjen eller endre bransjen. Jeg valgte det siste.


Her er tilbakemeldingen som gjorde ei flott Stavangerdame svært så glad. Takk til leder i Bemanningsbyraaet i Stavanger. Du har forstått det og håper dine kolleger i Bergen og Kristiansand kan lære noe av deg. Det trenger de virkelig.

“Viser til din søknad for stillingen som Bemanningsrådgiver intern hos oss. Du har en god og spennende bakgrunn som helt klart hadde vært et aktiv for Bemanningsbyraaet. Men på grunn av markedssituasjonen i vår region har vi valgt å gå videre med kandidater som kommer fra bransjen. Jeg vi gjerne takke deg for at du vurderte denne stilling hos oss og det betyr ikke, at du ikke kan være aktuell på et senere tidspunkt, men per i dag har vi vurdert det er essensielt med bransjeerfaring. Jeg vil gjerne holde kontakten med deg og vil ta kontakt når vi får inn andre muligheter som kan passe for din bakgrunn.

Mvh

 XXXXXX


Om noen lurer på om de bedriftene jeg nevner i denne teksten er konkurrenter av meg så er svaret nei.

Er du derimot en bedrift som må gå til oppsigelser av ansatte og ønsker at de skal få så god oppfølging som mulig når de forlater bedriften, da er det bare å ta kontakt. Det unike jobbsøkerkurset er tilgjengelig til bedrifter som skal foreta oppsigelser og DUJSK (som det kalles) er et program hvor menneskene står i sentrum og hvor de får den oppfølgingen de fortjener.

 

3 thoughts on “Name and shame + litt ros til stor aktør

 1. Unnskyld meg, men når du går ut så skyhøyt mot dine konkurrenter blir det fristende å gå deg litt i sømmene. Hvis man sjekker ut ditt eget selskaps nettsider finner man annonser fra desember 2014, hvor det står at det “kommer mer informasjon”. Eks. her:http://ogsnorway.com/snr-mechanical-design-engineer-stavanger/ og http://ogsnorway.com/mechanical-team-lead-oslo/
  Dette er jo noe av det du kritiserer alle andre for. Av de få stillingene dere jobber med, er de tilsynelatende av gammel dato eller svært lite informative.

  Jeg har selv vært i bransjen din tidligere men holder meg anonym her siden du skyter i alle retninger. Men dersom du er så desperat ute etter å fremstå som en Robin Hood-type for å få medieomtale av egen bedrift, bør du i det minste innlede med å luke i eget bed.

  Like

  1. Hei. Synd du velger å være anonym og vanligvis da så aksepterer jeg ikke kommentarenw , men i dette tilfellet gjør jeg et unntak slik at ikke du kan bruke det mot meg.
   Først la meg gjøre en ting helt klart. Ingen av dem jeg refererer til de konkurrenter av oss og leser du hele teksten så ser du det. Vi arbeider med svært få oppdrag for spesialiststillinger hos mindre oljebedrifter og driver verken med bemanning eller vanlig rekruttering.
   Når det gjelder en av stillingene du sikter til så er den fortsatt åpen. Vi har hatt 7 inyerver hos kunde her (siste rett før fellesferien) men har vært vanskelig å komme i mål. Denne jobber vi aktivt med videre og er en AKTIV stilling. Det du sier er derfor helt feil og du har tydeligvis tatt kritikken min personlig.
   Den stillingen som det står mer info kommer kan jeg være litt enig med deg at ikke burde ligge der men la meg gi deg en forklaring. Vi fikk inn et oppdrag like før jul og i påvente av mer info så hadde vi en god kandidat i nettverket vårt. Kunde iterviet henne i januar og bestemte seg for å gå for henne. Så ønsket de seg muligens en til og vi har arbeidet med dette aktivt og ansettelse fant sted i mai. De skal ha en til nå i august som jeg skal diskutere med dem neste uke. Derfor ligger denne slik og det jeg kanskje burde gjøre er å legge inn mer info om stillingen. Som sagt, det er en aktiv stilling.

   Kan også medele at vi nesten aldri legger ut stillinger / oppdrag på hjemmeside eller andre steder.

   Bare bra at noen “slår” litt tilbake men kom da med fakta i stedet for noe du ikke har peiling på. Hadde også blitt mer imponert om du ikke gjorde dette anonymt.

   Så jeg tror ikke det er så mye å luke i mitt eget bedd. Helt sikkert noe (vi gjør vel alle feil av og til) og jeg prøver så godt jeg kan.

   Om du tror jeg prøver å være en Robin Hood så helt greit. Det får du tro så et jeg selv hvorfor jeg gjør dette og neste gang så kanskje du burde lese hele teksten samt tidligere tekster for å forstå hva jeg driver med.

   Hilsen Erik aka Robin Hood Falk Hansen

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s