Sommeren er snart over og jeg har hatt en flott 3 ukers ferie. Et bryllup til helga, en flytur hjem til Norge og så er det «back in play» for Erik. Men, nok om meg. Det er deg som jobbsøker dette skal handle om denne gangen og ikke minst hva som nå skjer videre med Det unike jobbsøkerkurset og tekstene mine. Hadde jeg vært deg så hadde jeg lest dette i ro og fred. Det kan være en av de viktigste tekstene du har lest og beslutningene du har tatt på lenge.

Bilde1Resultatene fra Det unike jobbsøkerkurset (heretter referert til som DUJSK) fra i vår har vært helt fenomenale. 70% av deltakerne er allerede i arbeid og jeg er sikker på en rekke flere vil få jobb nå som folk er tilbake fra ferien. Men, la oss glemme de resultatene for nå. De er allerede vel dokumenterte og dette skal handle om hva som skal skje videre og hvordan du kan dra nytte av dette.

Fra og med 24/08 så begynner vi igjen med private DUJSK kurs i både Oslo, Stavanger og Bergen. Det er ingenting ledig for disse kursene, men nye kurs kommer til å settes opp gjennom hele høsten. Det vil si at det er muligheter til å melde seg på for september, oktober osv. I tillegg til Oslo, Stavanger og Bergen så skal vi også prøve å holde kurs i Kristiansand og Trondheim. Jeg tenker litt sånn; desto flere som får tilgang til dette desto flere i arbeid og desto flere flotte og flinke mennesker får jeg mulighet til å møte. Det er jo bra 🙂

Så her har du alt du trenger av info. Om jeg er noe generell her så beklager jeg, men det er viktig at dette ikke kommer ut til gud og hver en mann. Som du sikkert er klar over så sitter det en rekke yoga og spinningsinstruktører der ute som driver «jobbsøkerkurs». Disse må holde seg langt borte fra det jeg driver med og langt borte fra det du og jeg forhåpentligvis skal arbeide med.

Here we go. Info fra A til Å eller fra A til Z om du er på engelsk tastatur.


Generell info

 1. DUJSK er delt inn i tre samlinger av fire timer fra 1700 til 2100. Kursene holdes i sentrum bortsett fra i Stavanger hvor vi er på Forus.
 2. I tillegg til disse tre samlingene så har du og jeg også en to-timers 1-2-1 samtale (teknisk coaching) som vi kan gjøre enten face to face eller skype.
 3. Du vil være ferdig med DUJSK ila 3 uker, men en ekte DUJSKER vil du være for alltid.

Hva mottar alle deltakerne?

 1. Hele kurset og 1-2-1 samtale.
 2. Du vil ha mulighet til å kontakte oss for tips og råd både gjennom selve kurset, men ikke minst etter kurset er ferdig.
 3. Din profil vil bli sendt ut til 20 rekrutterings og bemanningsbyråer som vi har et personlig forhold til.
 4. Din profil vil bli markedsført på LinkedIn via våre nettverk (ca.100 000)
 5. Medlem av DUJSK Alumnia gruppe på LinkedIn og Facebook.

Du vil møte mange andre flinke personer i same situasjon som deg, og som jeg alltid sier: “10 jobbsøkere i lag stiller sterkere enn den som kun har seg selv og kaffekoppen”


Hvorfor skal du være med på DUJSK?

Godt spørsmål. Hvorfor skal du, som helt sikkert er flink og erfaren, være med på et jobbsøkerkurs? Du kan jo bare åpne google for de tingene du lurer på. Tenker du slik så forstår jeg det. Det er bare et par problemer her; Arbeidsmarkedet forandrer seg stadig og det blir flere og flere som kjemper om de beste jobbene. Da nytter det ikke å «bare» være den beste kandidaten på papiret. Man må også være den beste jobbsøkeren. Når det gjelder google så gidder jeg ikke si så mye mer. Ønsker du å ta i mot tips som setter deg i samme A4 boks som alle andre søkere så sier jeg lykke til.

Jeg bruker ofte å stille noen spørsmål til folk som vurderer å være med på DUJSK. Bare for å være helt sikker liksom på at DUJSK passer for dem og at de passer for DUJSK. Jeg stiller disse spørsmålene til deg også jeg, og det gjør jeg her og nå:

 • Er du lei av å høre om CV på en, to eller tre sider, og råd som «gå plent kledd på intervju?
 • Er du lei av å falle bakerst i køen av søkere?
 • Er du lei av å ikke være 100% motivert mens du søker jobb?
 • Er du lei følelsen av at du ikke kan være deg selv?
 • Er du lei av å ikke få tilbakemelding på dine søknader?

Er svarene til spørsmålene ovenfor stort sett NEI, da nærmer du deg DUJSK påmelding, men bare for å være sikker, la oss se på noen flere spørsmål:

 • Ønsker du å være 100% motivert helt fram til du finner deg en ny jobb? Og samtidig ha det gøy?
 • Ønsker du å kunne fokusere på deg og dine styrker (din historie)?
 • Ønsker du tilgang til teknikker som virkelig utgjør en forskjell og som svært få andre har tilgang til?
 • Ønsker du noen tips som du helt sikkert ikke har hørt tidligere og som virkelig kan hjelpe deg med å stille sterke enn andre i søknadsprosessen?
 • Vil du få mer ut av sosiale medier som for eksempel LinkedIn enn noen andre jobbsøkere?
 • Ønsker du deg en ny jobb?

Er svarene til spørsmålene ovenfor stort sett JA? Da må du bare hoppe på dette helt unike kurset. Du vil få utrolig masse ut av det, du vil ha det gøy, du vil bli motivert og du vil bli en del av norgeseliten i jobbsøking. Det er jeg overbevist om.


Hva skjer på DUJSK?

Bortsett fra at Anja baker kake, Geir står for kanelbollene og Ragnhild og Kristin for Twist så skjer det masse.

Det er her jeg må være litt forsiktig. Ikke at det jeg lærer bort er noe sånn Hokus Pokus, men det fundamentale man lærer på kurset må være mellom meg og deltakerne. Det er jeg sikker på at du forstår.

MEN, jeg skal prøve så godt jeg kan med å gi deg en liten gjennomgang at hva vi skal arbeide med.

Først og fremst så må jeg si at jeg gleder meg som en unge til å komme i gang igjen. Jeg er supermotivert og elsker det jeg driver med. Du slipper derfor å erfare en «kursinstruktør» (liker ikke å kalle meg det) som ikke er interessert i det hele tatt og som bare gjør dette for å gjøre det liksom. Neida, som i vår så skal jeg ofre alt jeg har for at dette skal bli en god opplevelse og at du får noe igjen for dette. Det lover jeg.

Vi skal arbeide med en rekke ting gjennom kurset. Ting som CV, din unike plan, søknad og LinkedIn profil ordner vi i vår 1-2-1 samtale. Det er jo slik at det ikke er en riktig formell for hvordan CV og søknad skal se ut og selv om mange andre karriereveiledere ikke har forstått dette skjønte jeg dette innen jeg var 15 år gammel og det gjorde helt sikkert du også.

Gjennom selve kurset skal vi se på følgende:

Du skal lære tre ting som hver gir deg 25% bedre sjanse til å sikre deg et tilbud i de situasjoner hvor du kommer på intervju. Tenk deg det du. 75% bedre sjanse enn alle de andre på intervjuet!!

styrkerVi skal bruke masse tid på en jobbsøkers plan og hvordan man skal gå fram. Er det ikke litt underlig at jobbsøkere i Norge bruker 90% av tiden sin på å søke på utlyste stillinger når NAV samtidig sier at 50% av stillinger aldri blir utlyst??? Jo det er veldig merkelig og derfor skal vi arbeide mye med hvordan du kan få tak i alle disse stillingene som ikke blir utlyst og alle disse stillingene som en «typisk» jobbsøker ikke en gang får lukte på.

Vi skal også se på hvordan du kan nå fram for stillinger hvor det er en rekke søkere (det er det dessverre på de fleste stillinger slik som markedet er i dag). Da skal du få høre hvor tåpelig det er å ringe med noen dumme spørsmål før du søker. Da skal du se at det er helt andre måter du kan gjøre ting på som gjør deg mer attraktiv for arbeidsgiver. Tenk deg følgende: Du søker på en stilling hvor det er 250 andre søkere, men du er allerede i en intervjuprosess med bedriften før de andre søkerne har fått svar på sin søknad. Deilig, ikke sant?

Vi skal også arbeide mye med LinkedIn + litt andre sosiale medier. Da mener jeg ikke at vi skal sørge for at du får lastet opp et fint bilde osv. Er du over 10 år gammel så fikser du det selv. Neida, vi skal bruke tid på å lære del alle de flotte tingene med LinkedIn fra A til Å som de fleste jobbsøkere og karriereveiledere ikke har peiling på. Med alt dette så vil du kunne bruke LinkedIn på en måte som gjør deg mye mer attraktiv og mye mer sett i markedet. Tenk deg følgende: Av et kurs med 10 deltakere får minst 3 personer seg en jobb via LinkedIn. Det er faktisk tilfellet så langt. Sier bare litt om hvor viktig dette er.

Det er masse mer vi skal bruke tid på gjennom dette kurset og som sagt så har jeg kun et mål når jeg holder disse kursene: Alle deltakerne skal komme blant norgeseliten i jobbsøking slik at de stiller sterkere enn noen andre. Nå kan dette også være deg.


Oppsummering

Mange vil nok si at denne teksten er alt for lang for å «selge» noe. Greit nok, men jeg har masse ting som jeg bare måtte få fram. Det er også slik at jeg velger å gjøre hva jeg synes er best. Slik burde det også være for en jobbsøker. Setter du deg inn i den samme kjedelige A4 boksen som alle andre jobbsøkere blir satt i så er du ikke annet enn et lodd i en stor pose med lodd. Hvis karrieren din ikke er mer viktig for deg enn en loddtrekning så er kanskje det godt nok, men jeg tror ikke det er tilfellet ettersom du da ikke hadde lest mer enn 4-5 linjer av denne teksten.

Er dette noe du virkelig ønsker å vurdere, ja da sender du meg en email slik at jeg kan sende deg alt av info rundt ledige plasser og pris.

Du tar så en rask avgjørelse om du vil være med eller ikke og sender meg en bekreftelse.

Så enkelt er det.

I og med at dette kurset presenteres (i dette tilfellet) til det private markedet så har jeg prøvd å være så fleksible som mulig rundt betaling osv. Man kan derfor betale kursavgiften i to deler slik at halve betales en uke etter påmelding og siste halvdel før siste kurssamling. Da skal det være slik at du har to lønninger / måneder med dagpenger å ta fra. I tillegg så handler jo dette om å finne seg jobb. Skulle du finne deg en ny jobb før kurset settes i gang så sier vi gratulerer så mye, hva er kontonummeret ditt og pengene vil være refundert til deg innen 3 dager.

Det var alt fra meg for denne gang. Håper jeg har gitt deg noe å tenke på. Du har helt sikkert sett alle de flotte tilbakemeldingene fra tidligere deltakere, men som jeg sa innledningsvis; Det handler ikke om hva jeg har gjort eller hva DUJSK har oppnådd. Det handler om hva som skal skje videre, hva jeg skal gjøre og hva vi i sammen skal oppnå.

Hovedmålet: Du skal sikre deg en ny og spennende jobb så raskt som mulig.

Hører fra deg og ha det fint så lenge


En liten ettertanke. Tenk hvor “deilig” det var for skihopperne på 80-tallet å vite at de konkurrerte med mannen på bilde. Mer sier jeg ikke. Du vet hva jeg mener 🙂

eddie

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s