Det er en gledens dag i dag for OG-S og DUJSK. Forrige uke satte vi dagsrekord i antall deltakere ut i jobb (5 på en dag) og i dag starter vi uken med at enda en deltakere har fått ny jobb. Champagne flaske kommer. Ikke nok med det. OG-S har nylig vunnet to store kontrakter for bedrifter som må si opp ansatte og er nå fult i gang med DUJSK for flotte og flinke tidligere ansatte i Cameron Sense, Kristiansand. MEN, gleden er enda større for at vi i dag kan ønske Kennet Hansen velkommen som ansatt i OG-S AS.

Kennet skal arbeide ut i fra Stavanger og vi har snakket med han om hvordan han ser på denne utfordringen.

Velkommen til OG-S Kennet. Dette blir spennende. «Det blir det Erik. Gleder meg veldig til å kunne presentere dette helt unike konseptet til bedrifter innenfor oljeindustrien som dessverre er påvirket av markedssituasjonen. Ikke minst gleder jeg meg til å hjelpe de menneskene som blir påvirket gjennom oppsigelser og som nå møter et tøffere marked enn noen gang tidligere»

gutteklubbenDet var mange søkere på denne stillingen som du er fult klar over. Hva mener du selv gjorde at du ble den utvalgte? “Jeg har gode forutsetninger for å lykkes med dette. Har lang fartstid fra oljebransjen som Prosjektleder for anerkjente bedrifter som Technip, Statoil og GE og så er det jo slik at jeg selv ble jobbsøker i an aldri så liten periode her i sommer. Som du vet Erik, var jeg en av de heldige som fikk være med på privatkursene som OG-S hadde ansvar for og dette inspirerte meg til å tenke nytt. Da jeg så stillingsannonsen så var jeg ikke i tvil om at dette var noe jeg ville være med på.”

Ja nå sitter vi her Kennet, klare til å møte alle de bedriftene som velger å gi sine ansatte støtte med å finne ny jobb, eller som jeg bruker å si; bedrifter som ønsker å gi sine ansatte som mister jobben det de fortjener. Hva tror du er så unikt med DUJSK konseptet? “For det første så merket jeg med en gang hvor viktig det er som jobbsøker å fokusere på seg selv og sin egen historie. Alt for mange karriereveiledere unngår å nevne hvor viktig dette er og i stedet velger de å sette alle mennesker inn i en og samme bås. Videre fikk jeg følelsen av at DUJSK fokuserte på kanskje det som er de tre viktigste aspektene med en jobbsøkerprosess:

  1. Hvordan finne motivasjonen og ikke minst holde den oppe helt fram til du er i mål
  2. Hvordan nå ut til de stillinger som ikke blir utlyst (Og de er det mange av)
  3. Hvordan ende som nummer 1 i en søknadsprosess

“Jeg må også si at oppsettet av DUJSK virkelig falt i smak. Det å kunne være in en gruppe med andre flinke jobbsøkere fra olja var noe helt spesielt. Det bygger nettverk og relasjoner og samtidig kan vi alle være med å støtte og heie på hverandre. I tillegg til dette var det godt å erfare at det også var satt av tid til individuelle timer med det som mang kaller coaching”

Nå som du har vært deltaker, hvordan blir det nå å fortelle andre om dette konseptet? “Det blir i grunn veldig lett Erik fordi det er noe jeg tror sterkt på. Jeg har selv sett hvordan det påvirker deltakerne, meg selv inkludert, og jeg overbevist om at dette er den absolutt beste løsningen for bedrifter som ønsker å gi litt støtte til de ansatte som mister jobben. Ja, hvorfor skal bedrifter nå vurdere DUJSK Kennet? “Det er mange faktorer som spiller inn, men kanskje det viktigste er at dere som holder dette programmet faktisk virkelig kjenner til både rekruttering og oljebransjen. Jeg må også si at dette var et program som var helt oppdatert i henhold til dagens marked og utfordringer og ikke minst i henhold til den verden vi lever i. Her henger mange etter tror jeg og det er godt å nå kunne arbeide for en bedrift som leder an innenfor omstilling og karriereveiledning”

Så hva skal du drive med de neste månedene? “Forhåpentligvis får jeg mulighet til å nå ut til så mange bedrifter som mulig. Da tenker jeg på bedrifter som allerede har beste seg for at de må til oppsigelser eller de bedrifter som vurderer dette på lang sikt. Skal fokusere mye på Stavangermarkedet, men det blir nok en del turer til Oslo, Bergen, Kristiansand og Trondheim også. Gleder meg som en unge og selv om det alltid er trist når bedrifter må nedbemanne så har jeg så stor tro på at vi kan hjelpe de som mister jobben at jeg er overbevist om at det vil ordne seg for dem”

Da er de bare å gi full gass framover er det ikke? “Det er det og jeg er sikker på at dette vil bli veldig godt mottatt blant bedrifter og ikke minst de menneskene som er så heldige å få dette sponset. Vi har et produkt som er helt unikt, helt oppdatert og som også er svært rimelig i forhold til andre alternativer”

Noe du vil legge til Kennet? He he. Jeg må jo få med favorittfrasen i dette intervjuet og det er: Livet er herlig. Må også si at jeg ser fram til å møte mange fantastiske mennesker framover og jeg skal gjøre mitt for å yte den beste servicen. Så er det jo bare for bedrifter som vil høre mer om dette å ta kontakt med meg. Fra og med tirsdag 29/09 så vil jeg være ute for å treffe så mange bedrifter som mulig.”

Helt til slutt, har du noen tips til jobbsøkere: Det må være dette med å fokusere på deg selv og dine egenskaper og hvordan du best kan formidle dette. Det er aldri noe greit å miste jobben, men klarer du å være positiv og ikke minst arbeide hardt så ordner deg seg alltid for flinke mennesker. Som du ofte sier Erik; Hard arbeid skaper nytt arbeid.

Dette intervjuet fant sted 28/09/2015 i Oslo – Norge.

Erik Falk Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s