Utrolig bra skrevet tekst fra Kennet Hansen som debuterer som gjesteblogger her på bloggen min. Noe vi alle burde tenke mer på i disse dager med flyktninger i nød, arbeidsledighet og bedrifter som blir presset av markedet til å nedbemanne.

Definisjonen av optimisme er det sikkert mange av, men for meg er det en person som engasjerer seg i positiv tenkning, eller ser på den lyse siden av ting.

Optimisme er utsiktene om at gode ting skjer, selv om situasjonen kanskje ikke vises helt positiv for øyeblikket.

En optimist er det motsatte av en pessimist. For meg er toppen av pessimisme godt vist i filmen “As Good As It Gets” med Jack Nicholson som Marv.  Marv uttaler så treffende: “What makes it so hard is not that you had it bad, but that you’re that pissed that so many others had it good”. Jeg digger den filmen.

En tidligere kolellega av meg var litt lei miljøet på jobben, og uttalte også ganske så treffende at han var så lei den “negative kosepraten rundt kaffemaskinen”. Et fantastisk treffende uttrykk for en felle vi lett går i.

optmistSå.. Optimisme.  Optimisme dreier seg mye om forventninger om et gunstig utkomme (Wikipedia). –Og grunnlaget for dette ligger nok innbakt i form av stoffer i kroppen og nervotransmittere i hjernen. Komplisert, og langt utenfor mitt fagfelt.  Jeg har imidlertid inntrykk av at man til en viss grad kan endres fra en pessimist til en optimist om man bare ønsker det.

Neale Donald Walch er, etter som han påstår selv, en mann med suksess som havnet på gaten i USA. Han har i ettertid skrevet en del bøker, blant annet Conversation With God. Jeg er ateist, men har allikevel lest noen av bøkene. Og han har en fin vinkling på dette med perspektiv.

«Make a statement and believe in it». Så enkelt. Noen mener kanskje det er vanskelig å stå opp hver dag og si at dette er den beste dagen i mitt liv. –Og så blir det slik. Vel, ikke noen automatikk, men det ligger noe i det.  Gjør det motsatte: Stå opp, se deg i speilet og si «Pokkers Møkkadag». Tror du det gjør noe med dagen din? Jeg tror det. Neale skriver også at negative tanker og bekymringer er noe du skaper for deg selv. Det eksisterer bare i ditt eget hode. Vel, man skal ha et forhold til risiko, men å bekymre seg mye for ting som er helt utenfor egen kontroll er bortkastet energi. Bedre å bruke energien på å gi saken et positivt utfall

Jeg elsker å omgi meg med positive mennesker. De som ser utfordringer istedenfor problemer. De som er entusiastiske og brenner for noe de gjør. De som gleder seg over livet, selv i litt harde tider. Disse menneskene påvirker meg til å forbli optimist, og de gir meg energi og overskudd til å støtte når venner eller kollegaer sliter litt. Så mitt valg er enkelt. Jeg er optimist, og det gjør hverdagen min til et fantastisk sted å være.

Stå på folkens, livet er herlig!


Kennet er tidligere prosjektleder i bedrifter som Statoil, Technip og GE Oil and Gas og er nå ansatt som kundeansvarlig i OG-S AS for oppfølging av DUJSK omstillingsprogrammet i Rogaland og Hordaland.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s