For en som har bodd i det store utland i gode deler av sitt liv så er jeg nok en person som lett finner ting å irritere meg over her i Norge. Ikke bare ting, men folk også. Sånn er det bare vil jeg tro, men jeg vet jo innerst inne at vi har det veldig godt her og at nordmenn generelt er flotte mennesker. Men i all irritasjonen og frustrasjonen over disse småtingene jeg irriterer meg over så er det også en del ting som virkelig imponerer meg. Nå i det siste så er det spesielt en ting som virkelig har imponert meg og det vil jeg dele med dere her i dag.

Jeg er utrolig imponert over hvor flinke jobbsøkere i Norge er til å støtte hverandre, heie på hverandre og motivere hverandre. Jeg tar ikke bare av meg hatten, men tar av meg alle hattene jeg har liggende i leiligheten, for dette er noe som virkelig har imponert og gledet meg.

Det sies at norske fotballsupportere er de dårligste i Europa til å lage god stemning på kamp, og det er godt mulig, men la meg si dere en ting: Jobbsøkere i Norge må være de beste i verden til å heie på, samt støtte hverandre. Ja, jobbsøkere lager faktisk god stemning.

Nå er det slik at 80% av tiden min blir brukt på arbeid med jobbsøkere innenfor oljeindustrien og dere fortjener en ekstra stor applaus. Ikke bare for arbeidet mange av dere legger ned for å finne dere nye muligheter, men en enda større applaus for hvor «positivt» dere tar dette. Det står det stor respekt av og det skal det norske næringsliv virkelig sette pris på.

supportNå tar jeg et par dagers pause fra arbeid ettersom jeg har blitt «tvunget» til å stikke til Danmark med min bedre halvdel (hun sier hun er det) for å se det hun kaller «guttene hennes / my boys» Take That i konsert. Gleder jeg meg? Kan ikke akkurat si det, men det skal bli godt å lade batteriene litt, slik at jeg er klar til DUJSK Roadshow neste uke. Om det er noe inspirasjon for meg å hente i tre gutter som står og synger om kjærlighetshistorier og andre trivielle ting er jeg noe usikker på, men en ting er helt sikkert: Motivasjon og inspirasjon får jeg i bøttevis fra å arbeide med så mange flinke, flotte og positive jobbsøkere der ute. Dere heier på hverandre. Dere støtter hverandre, og dere motiverer hverandre. Det er helt fenomenalt synes jeg og selv om «heier» begynner å bli litt utbrukt innenfor jobbsøking, synes jeg det er et så godt ord at jeg bruker det en gang til:

«Jeg heier på dere alle».

Erik Falk Hansen

 

 

3 thoughts on “Heia den som vinner og heia den som taper

  1. Og jeg heier like fullt på deg, Erik. Tenker det å bli heiet på er noe som er viktig uansett. Det å føle at man har støtte, eller back up, som en også kan kalle det i disse språk tider. Engelsk er et språk som nesten er å regne som vårt andre morsmål, hos etniske nordmenn. Litt skummelt, egentlig, for det norske språket kommer litt i bakleksa, hvis en ikke er bevisst seg språkvalg.

    Ha en fin tur til Danmark, der det er godt å være norsk, sies det.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s