Det sies at, når en reise er over så begynner en ny. Tror i hvert fall det er et ordtrykk, men uansett, i dag er dette tilfellet for Det unike jobbsøkerkurset, DUJSK. I dag nemlig, var den absolutt siste samlingen i Stavanger for DUJSK til private jobbsøkere. Vemodig? Ja. Trist? Ja. MEN, det har vært en fantastisk reise og jeg er utrolig ydmyk for å ha kunne vært med på denne reisen. Den beste reisen jeg noen gang har vært på (bortsett fra bryllupsreisen – må jo gjøre kona fornøyd)

DUJSK i Stavanger hadde sitt første kurs tilbake i mars i år. 10 flinke, erfarne og flotte jobbsøkere som skal ha mye av æren for hvor stort suksess vi har hatt med DUJSK. Faktisk, hadde det ikke vært for at denne gruppen var som den var så hadde kanskje DUJSK aldri eksistert i dag og 100 + Rogalendinger hadde aldri fått mulighet til å være med. Grunnen? Vi holdt kurs 1 for å se hvordan det ville gå. Gikk det bra skulle vi fortsette, gikk det ikke bra så ble det ikke mer. Joda, det gikk bra og det skal gruppe 1 ha mye av æren for.

4 kurs

Herlige gjengen fra gruppe 1, som jeg har alt å takke for

Nå, 7 måneder senere har det vært 7 DUJSK i Stavanger og hver eneste gruppe, hver eneste samling og hver eneste tur til Stavanger har vært en stor fryd. Folk har fått jobb, folk har hatt det gøy, folk har lært og jeg har lært og hatt det gøy. Masse nye venner, masse nye kontakter og rett og slett, 6 måneder jeg ikke ville vært foruten.

Som jeg nevnte innledningsvis så er denne reisen over, men en ny begynner. Nå er nemlig DUJSK kun tilgjengelig for bedrifter som må gå til oppsigelser og de ansatte som er så uheldig å bli rammet. Hvorfor? Det er i grunn bedre for alle parter.

Det begrunner jeg med følgende:

 1. Jobbsøkere trenger ikke nødvendigvis betale ut av egen lomme for å være med.
 2. Vi kan skreddersy opplegget enda bedre.
 3. Vi kan tilby et enda bedre og mer detaljert omstillingsprogram.
 4. Enda flere får tilgang til DUJSK.

Vi er allerede godt i gang med kurs for bedrifter og omstillingsprogrammet DUJSK er tilgjengelig for bedrifter over hele lande. Nå vil vi møte så mange bedrifter som mulig som går gjennom tøffe tider eller som forventer å møte tøffe tider i framtiden. Vi vil nemlig presentere dette helt unike omstillingsprogrammet for dere av en grunn: Dine ansatte som har arbeidet hardt på bedriftens vegne fortjener det. De fortjener DUJSK. De fortjener ikke utdaterte veiledningsprogram eller jobbsøkerklubber som ikke gir mening. De fortjener et program som gir dem best mulig sjanse for å sikre seg en ny og spennende jobb.

MEN, denne teksten var ikke ment som et tekst som skal «selge» DUJSK. Teksten er ment for alle de flotte menneskene som har vært med her i Stavanger og som har gitt meg 6 måneder som jeg aldri ville vært foruten. Mange av dere (68%) er allerede i jobb og de av dere som ikke er i jobb enda fortjener like mye heder og ære. Det står utrolig respekt av innsatsen som legges ned fra en og alle.

Selv om DUJSK skal være lærerikt og gi deltakerne en så god mulighet til å finne seg jobb som overhodet mulig så må det jo også være lov å ha det litt gøy gjennom programmet. Kanskje det er nettopp der problemet ligger for mange jobbsøkere; Man har det ikke gøy og man mister motivasjonen. Tygg litt på den….

Her er noen av mine høydepunkter fra de siste 6 måneden (Har helt sikkert glemt noen)

 1. alwaysNummer en må jo være resultatene. 68% i jobb allerede. Helt fantastisk
 2. «Lønningspils i Stavanger med 50+ DUJSKERE hvor Dagens Næringsliv kom for å lage en reportasje.
 3. Geir som ikke bare nevnte i søknaden at han hadde 2 barn, men som også tok med at han hadde en kanin. Bare litt dumt at kaninen døde dagen etter søknaden var sendt.
 4. DUJSK middag hos Bente med Stavanger Aftenblad på besøk
 5. No «bullshit» Kersti som rett og slett bare mailet linjeleder i stort oljeselskap med ordene «Jeg mailer deg kun for å skille meg ut i bunken av søkere» Hun fikk intervju…
 6. «Dan the Man» som hadde et kjærlighetsforhold til NAV uten like.
 7. Offshore.no på besøk på kurset med videokamera og hele pakka.
 8. Zafar fra Telemark (Sier ikke noe mer).
 9. Caroline fra Kårstø (Sier ikke noe mer).
 10. Bedriften som hadde innkalt 4 personer til intervjuer hvorav alle var DUJSKERE.
 11. Alle de DUJSKERNE som har fått tak i stillinger som ikke en gang var utlyst.
 12. De DUJSKERNE som har drukket kaffe med potensiell arbeidsgiver, flere uker før søknadsfristen har gått ut.
 13. Bente som kom med en pose pins til alle med logoen i bildet til høyre. Utrolig sant faktisk.

Da var denne teksten, som private DUJSK, også over for denne gang. Ønsker å si gi en stor personlig takk til alle deltakere, de fantastiske jentene i resepsjonen på Regus Forus og alle dere andre der ute som har vært med å heie fram disse helt fantastiske menneskene. Mennesker jeg er stolt over å kunne kalle for venner.

Tusen takk

Marlene, Jan Kåre, Kjerstin, Benedicte, Geir, Katrine, Bente, Christina, Ruth, Arne Kjell, Ola, Magne, Kjetil, Katarine, Vibeke, Amalie, Siv, Kersti, Lotte, Silje, Henrik, Michael, Vivian, Siri, Lisbeth, Rebecca, Halvard, Heidi, Tom, Lone, Elisabeth, Britt Karin, Hege, Laila, Elisabeth, Ragnhild, Natcha, Nancy, Kristine, Wenche, Mariane, Bernhard, Toril, Ulf Emil, Hanne, Alexandra, Tone, Monica, Finn Arve, Trygve, Kristin, Alexander, John, Astrid, Marianne, Zafar, Thomas, Tina, Kjell, Kjersti, Caroline og alle dere andre som jeg ikke kan nevne i og med at dere er i arbeid.

I am deeply honoured to have met you all

Erik Falk Hansen Daglig Leder, OG-S AS og DUJSK

Siste 3

 Siste gruppe fra Stavanger. Avsluttet som vi startet: Med en herlig gjeng

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s