Det er aldri noe kjekt å måtte gå til oppsigelser av dyktige ansatte som har vært en viktig brikke i bedriftens tidligere suksess, men slik markedet er per i dag så er det også fult forståelig at slike tiltak må tas i bruk. Det positive er at det fortsatt er muligheter der ute for dem som mister jobben så framt man er positiv, arbeider hardt og målrettet og ikke minst at man når fram til de bedriftene som er eller kan være interessert i flinke mennesker.

Samtidig som det er mange som supportblir rammet av kuttene i oljebransjen er det også mange bedrifter som driver med omstilling og jobbsøkerkurs. Fult forståelig og også bra at de fleste bedrifter velger å gi deres tidligere ansatte støtte til å finne veien ut i nytt arbeid. Da OG-S AS ble spurt om å lage et helt nytt omstillingsprogram / konsept så er det ikke å legge skjul på at vi var noe skeptisk. «Enda et jobbsøkerkurs» var en tanke som slo oss flere ganger. Når det er sagt så var det liten tvil om at markedet trengte noe nytt og liten tvil om flere av dem som blir rammet trengte noe nytt. Av den grunn gikk vi i tenkeboksen i mars i år for å komme opp med et konsept som virkelig kunne by på noe nytt.

Vi stilte noen tøffe krav til oss selv og ikke minst konseptet:

 1. Dette måtte være et omstillingsprogram som var tilrettelagt mot et marked som vi erfarer den dag i dag, altså et tøffere marked enn på lenge.
 2. Dette måtte være et program hvor vi ikke var involvert på arbeidsgivers side før oppsigelsene var bestem slik at vi kunne får et best mulig forhold til dem som mister jobben.
 3. Dette måtte være profesjonelt
 4. Dette måtte være noe helt nytt hvor vi virkelig gir alt for dem som blir rammet og følger opp helt til de er i ny jobb.
 5. Uavhengig av resultater måtte vi være åpne om disse til markedet. Det er jo til syvende og sist resultatene som er viktige.
 6. Det måtte inneholde både kurs, work-shop, coaching og oppfølging.
 7. Det måtte være til en rimelig pris.

Kravene ovenfor har vi klart å møte og DUJSK, som programmet heter, hatt tatt Norge med storm. Vi er nå ferdig med flere kontrakter for bedrifter som har gått til oppsigelser og holder på med nye kontrakter og uavhengig av bedrift og lokasjon så ser vi følgende:

 1. Det er fortsatt en del positivitet der ute
 2. Dem som blir rammet har virkelig behov for et program som tilrettelegger for dagens marked og ikke er basert på utdaterte råd og tips som fungerer i et bedre marked.

Ettersom vi virkelig brenner for å hjelpe flinke mennesker tilbake i ny jobb har OG-S ansatt flere flinke mennesker fra bransjen for å kunne fortsette å tilby våre tjenester. Vi har fått et veldig godt lagt på plass som alle har et hovedmål: Ofre alt for at dine tidligere ansatte skal bli de beste jobbsøkerne der ute. Ja, vi mener faktisk dette. Det høres kanskje litt rart ut når vi sier «de beste jobbsøkerne», men slik markedet er i dag er det rett og slett sånn vi må se på det. Velkommen til olje-Norge 2015

Vi forstår at mange bedrifter kanskje allerede har avtaler med omstillingsbedrifter og det må vi respektere. Når det er sagt så mener vi at alle bedrifter som må gå til nedbemanning i det minste burde la oss presentere dette unike konseptet til dere. Det tar 45 minutter og det er alt som skal til for at du i det minste har gjort en enda grundigere jobb i få finne ut hvilket program er best for dine ansatte som mister jobben.

Her er noen grunner til at du skal ta deg tid til et kort møte:

 1. 73% av dem som var med på de private programmene vi hadde i vårt, sommer og tidlig høst har allerede vært gjennom alternative program gjennom arbeidsgiver. Det har gitt dem svært lite og de har betalt ut av egen lomme for å være med på DUJSK. Det er mulig du sitter med gode tilbakemeldinger fra dem, men hva annet tror du man ville sagt til tidligere arbeidsgiver? Ikke la dine ansatte måtte gjøre det samme.
 2. Over 70% av deltakerne er allerede i jobb og mange av disse er på dette programmet nå eller var med så sent som for en uke siden. Tenk det du: 70% allerede i jobb og over halvparten av disse har fortsatt i oljebransjen
 3. Vi mener selv vi er det eneste programmet som har bygd et opplegg basert på markedet per i dag, noe som kanskje er det absolutt viktigste for at dem som er med stiller så sterkt som mulig.
 4. Gjennom kontakter og nettverk får vi tilgang en rekke stillinger i Norge før de blir utlyst via andre kanaler. Det vil dine tidligere ansatte få tilgang til.

Oljebransjen 2015 er en tøff bransje å være i. Det må vi bare akseptere. OG-S og DUJSK har klart å gjøre livet noe mindre tøffere for hundrevis at dem som har mistet jobben og det akter vi å fortsette med. Vi vil gi dem en støtte og lære som virkelig utgjør en forskjell og det vil du forstå om du møter oss eller først tar en titt på alle referansene på min LinkedIn profil. Du kan kanskje spørre deg hvorfor jeg har så mange referanser som jeg har under dette programmet i forhold til andre som driver med dette? Jeg håper og tror det er fordi vi ofrer alt for at dem som er med på dette programmet får det de fortjener. Nå kan du også gi dem denne muligheten og vise at du bryr deg. Det tar 45 minutter av din tid og det er ansatt verdt.

Ta kontakt med oss for en uforpliktende og 100% konfidensiell prat

Vi må også nevne at DUJSK er et program høyt verdsatt av både fagforeninger innenfor bransjen og NAV,

Erik Falk Hansen –Daglig Leder – OG-S AS

40435493 / efh@ogsnorway.com

Kennet Hansen – Client Services Manager – OG-S AS 90066943 / kennet.hansen@ogsnorway.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s