Det startet en februars vintersdag da jeg hadde et kaffemøte med en student fra Markedshøyskolen. Hun kunne bare ikke forstå hvorfor vi ikke drev med omstillingsprogram og jobbsøkerkurs. «Jobbsøkerkurs» sa jeg, mens jeg tenkte for meg selv «Ikke enda et jobbsøkerkurs på markedet».

supportDa jeg kom hjem den kvelden så kunne jeg ikke la tanken om jobbsøkerkurs gå fra meg. Det var noe i meg som sa: «Erik, dette må du vurdere litt nærmere». Det gjorde jeg og jeg gikk vel å tenkte på dette i flere uker før både hodet og hjertet sa: «Ja, nå er det på tide av noe helt nytt og friskt kommer på markedet innenfor omstillingsprogram og karriereveiledning her i Norge»

Etter å ha brukt de neste 3-4 ukene på å snakke med toppledere, mellomledere og HR ledere innenfor en rekke bransjer hadde jeg alle tankene klare i hodet. Alt som nå gjensto var å få dette ned på papiret.

Stikkordene var klare:

  • Må være et konsept som kun tar hånd om prosessen fra og med arbeidsgiver leverer ut oppsigelser (Jeg kan fortsatt ikke forstå at det er lov å tilby tjenester på «begge sider av bordet». Det blir litt sånn fiende en dag og bestevenn neste dag)
  • Må være et program som fokuserer på det som er absolutt viktigst når det kommer til dette med å finne seg ny jobb i et tøft marked:
  1. Hvordan nå ut til de stillingene som ikke blir utlyst
  2. Hvordan stille sterkere enn noen andre i henhold til de stillingene som blir utlyst
  3. Hvordan holde motivasjonen oppe gjennom hele jobbsøkerprosessen
  4. Hvordan få best nytte av bemannings og rekrutteringsfirmaer
  5. Hvordan bruke nettverket bedre enn noen andre for å sikre seg ny jobb
  • Må være et konsept spisset mot en spesifikk bransje eller en spesifikk type mennesker
  • Må være et konsept som umyndiggjør flinke mennesker med å sette dem i den samme A4 boksen som alle andre

cropped-unik-blogg-e1442605367349.jpgSelve konseptet var nå klart: DUJSK var navnet (Det unike jobbsøkerkurset) og nå var det bare om å gjøre å ta dette til markedet. Planen var i bunn og grunn å kjøre ett privatkurs i Oslo, ett privatkurs i Stavanger og ett privatkurs i Bergen, men det gikk ikke. Folk fikk jobb, folk snakket om DUJSK og etterspørselen ble så stor at det ble 24 privatkurs i Stavanger, Kristiansand, Oslo og Bergen. 24 privatkurs med over 300 deltakere totalt. Ikke en dårlig start?


Da sommeren kom så måtte vi i OG-S tenke oss nøye om hvordan vi skulle gjøre dette videre. Det som kanskje forundret oss mest var at over 70% av deltakerne fra privatkursene hadde tidligere vært med på omstillingsprogram gjennom tidligere arbeidsgiver. Så hvorfor ble de så med på DUJSK hvor de i tillegg måtte betale for dette ut av egen lomme? De hadde dessverre fått svært lite ut av programmet gjennom tidligere arbeidsgiver og følte de trengte noe helt nytt for å nå fram i dette tøffe markedet. Da var det i grunn en enkel beslutning for OG-S med tanke på planen videre: Fra og med høsten 2015 skulle DUJSK omstillingsprogram være tilgjengelig for bedrifter.

Og det er dette vi nå 100% fokuserer på: DUJSK Omstillings og karriereveiledningsprogram for bedrifter som må gå til oppsigelse av flinke ansatte. Vi får fortsatt flere titalls henvendelser fra private jobbsøkere om privat kurs, men vi står på vårt; Nå er det på tide at bedrifter som må gå til oppsigelser også tenker litt nytt og vurderer dette helt nye konseptet. Ja det er på tide at bedrifter gir sine tidligere ansatte det de fortjener.

OG-S og DUJSK vurderer oppdrag hvor alt fra 5 til 200 ansatte mister jobben. Høsten 2015 er for lengst fullbooket, men vi begynner nå å planlegge for 2016. Vi gleder oss faktisk til 2016 og det er stort sett av en grunn: Vi får muligheten til å hjelpe enda flere flinke mennesker tilbake i ny jobb.

Jeg undrer meg fortsatt over hvorfor svært få selskaper som driver med omstilling ikke går ut med resultatene. Jeg undrer meg enda mer over hvorfor bedrifter ikke er flinkere til å forlange at man presenterer resultatene før man får et oppdrag. Det er jo det dette handler om, ikke sant? Hvor mange som kommer i jobb.

finish lineResultatene for DUJSK har vært over all forventning. Innen 3 måneder fra programmet så er over 70% av deltakerne i ny jobb. Det som kanskje er enda viktigere; De som ikke er i jobb innen 3 måneder har fortsatt stor motivasjon for å finne en ny jobb, og motivasjon, ja det er kanskje det viktigste i dette tøffe markedet.


Om du er en bedrift som muligens må nedbemanne eller som allerede har bestemt dere for å nedbemanne så ber vi om en uforpliktende prat. Ikke nødvendigvis for at OG-S og DUJSK skal få nytt oppdrag, men rett og slett fordi deres ansatte fortjener at dere også vurderer nye tiltak og leverandører som DUJSK og OG-S. De fortjener at dere faktisk tenker nytt i motsetning til å gjøre ting som tidligere, kun for ordens skyld liksom.

Vi tar gjerne en prat med deg og en slik prat vil selvfølgelig være 100% konfidensiell. Vi kan komme til deres lokaler stort sett når som helst og hvor som helst i Norge og skal love at dere vil få innsikt i DUJSK og jobbsøkerverdenen på en helt annen måte enn tidligere.

Ta kontakt med undertegnende på efh@ogsnorway.com / 40435493 eller Kennet Hansen på kennet.hansen@ogsnorway.com / 90066943.

DUJSK inneholder både kurs, coaching, karriereveiledning og workshop i tillegg til full oppfølging helt inntil deltakerne er i ny jobb.

Gi dine ansatte det de fortjener. Vi kan love en ting: Vi skal gjøre alt for at de mottar den støtte de fortjener. Stort sett ender dette i ny jobb, veldig raskt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s