Er glasset ditt halvtomt eller kanskje helt tomt? Da er det bare en ting å gjøre. Stikk ut på kjøkkenet, fyll det til toppen og sørg for at du har fullt glass helt fram til du er i mål. Er du uenig i dette? Da er det dessverre ikke en dråpe i glasset ditt og ikke noe jeg kan gjøre med det.

glassDe siste to ukene har jeg lest en rekke tekster på sosiale medier, en rekke intervjuer med jobbsøkere i landsdekkende aviser og lest hundrevis, om ikke tusenvis av kommentarer i kommentarfelt under artikler som har med jobbsøking å gjøre. Veldig ofte prøver jeg selv å komme med noen tips på veien i forskjellige jobbsøkerforum, men noen ganger er det rett og slett ikke noe poeng. Hvorfor? Du kunne lagt en million kroner cash rett foran nesen på noen, sagt vær så god, pengene er dine og allikevel hadde de sett et problem. Det er dem som hele tiden ser på glasset som halvtomt i motsetning til halvfullt.

Som jobbsøker i et tøft marked har man ikke noe annet valg enn å stort sett være positiv. Joda, man kan ha tunge dager, være lei seg og kanskje føle seg litt nedenfor, men i det store og det hele er det bare en ting som gjelder: Positive holdninger og at man ser løsninger og ideer i motsetning til problemer og hindringer.

Så hva skal du gjøre om glasset ditt hele tiden er halvtomt? Du skal prøve nye ting, lære konkret av dem som har fått seg jobb, være åpen til å høre på andre, tenke kreativt, stå på som du aldri har stått på før og sist, men ikke minst: Du skal sørge for at glasset ditt aldri igjen blir halvtomt.

Som jobbsøker har du faktisk 100% kontroll over din hverdag. Det er du som legger planen og en strategi, det er du selv som bestemmer hva du skal gjøre og hvordan du skal gjøre det du har bestemt deg for å gjøre. Ingen andre, kun deg. Vær derfor smart å lag en plan som sikrer følgende:

 • Du kan være i kontroll
 • Du kan ikke skylde på andre enn deg
 • Variasjon
 • Nytenkning og kreativitet
 • Muligheten til å ha det litt morsomt

Se løsningene og tenk positivt. Det er det eneste som kan sikre deg at du finner en ny jobb innen relativt kort tid. Mulig det ikke er lett, men av og til har vi ikke så mye valg og av og til så må vi også gjøre noe som ikke er lett. Jeg har heldigvis møtt hundrevis av jobbsøkere i Norge i 2015 som har forstått hvor viktig det er å ha et halvfullt glass. De fleste av disse er kommet i jobb og dem som enda ikke er i mål har det faktisk relativt godt med seg selv. De forstår at ting vil løse seg og de forstår at de vil nå sitt mål. Slik får man jobb i et tøft marked.

Ha en supereffektiv og positiv jobbsøkeruke
Hilsen

Erik


OG-S AS kjører private DUJSK i januar i både Stavanger, Trondheim og Oslo i tillegg til privatkurs i Kristiansand i desember. Et par ledige plasser så send meg gjerne en mail om du ønsker mer info. Du kan også lese mer om dette på http://www.ogsnorway.com

 

 

2 thoughts on “Glasset: Halvtomt eller halvfullt?

 1. Hei Erik,

  jeg er ikke uenig at man skal ha positiv holdning, og jeg leser alle blogg-postene dine med interesse. Det var også fascinerende med kurset du holdt for NITO, og å møte deg personlig. Men jeg vil gjerne få frem at du gir en del råd og tips som går helt imot det mange av oss “alltid” har lært før i livet (det som går på Åpne Søknader, Åpne Henvendelser, og knytting av kontakter med fremmede på LinkedIn, bare for å nevne noen få eksempler). Da er det kanskje ikke så rart at noen av oss blir usikre. Du kan ikke bare avfeie den usikkerheten som tull eller negativitet eller “halvtomt glass”. Det kan godt tenkes at du har rett, og at det vi har lært før er feil eller utdatert, men da må vi kunne forvente at du forklarer grundig hvorfor du har rett og andre “eksperter” tar feil, slik som i bloggen din “Hvem skal jeg knytte kontakt med på LinkedIn?” Hvis du avfeier usikkerheten vår, er det like umyndiggjørende som det NAV gjør. Hvis du tar vår usikkerhet og våre spørsmål på alvor, blir vi tryggere på vår jobbsøking.

  Like

  1. Hei Annelise. Hyggelig å høre fra deg og takk for sist. Jeg kan desverre ikke noe for at jeg gir tips og råd som går imot det man hører fra andre. Ikke min feil at andre ikke har oppdatert seg (min mening) i henhold til dagens marked. Nå har dette med glasset ikke noe å gjøre med tips fra meg eller andre og er mer i henhold til hvordan man angriper hverdagen. De som er med på DUJSK vil selvfølgelig få forklart ting og det skal jo du 🙂 . Resten kan jeg ikke ta så mye hensyn til bortsett fra å dele mine tips og råd av og til på bloggen 🙂 Erik

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s