«Kun aktuelle søkere kontaktes». Du husker helt sikkert at jeg skrev mye om dette tidligere i år, og fulgte du ikke disse sidene den gang så kan du alltid lete deg tilbake i arkivet. Ja, det var «kampen for en bedre bemanningsbransje» som faktisk var hovedgrunnen til at jeg startet denne bloggen. Tenk deg det. Uinspirerende, respektløse og uprofesjonelle rekrutterere inspirerte meg til å starte en blogg? Nesten sånn at jeg må få takke disse skurkene. Bloggen har jo gitt meg utrolig mye i form av glede, motivasjon og masse nye kontakter. Tusen takk dere…

Nå er 2015 snart over og det var med vilje at jeg valgte å «tone ned» denne «kampen» i høst. Til og med banditter må få lov å gruble litt over sine tidligere skurkestreker og ja, banditter må til og med få lov til å endre seg for det bedre. Nå var riktignok de fleste aktørene innenfor bransjen ikke akkurat banditter, men du skjønner helt sikkert hva jeg mener. Så hvor langt er bransjen kommet i henhold til tilbakemeldinger til jobbsøkere?

Min oppfatning er at det er blitt mye bedre. Det begrunner jeg med at jeg stadig mottar mailer fra jobbsøkere som ønsker å dele sine gode opplevelser med meg med tanke på deres forhold til spesifikke rekrutteringsfirmaer. I tillegg til dette så er det faktisk svært få treff på google når man skriver inn «kun aktuelle søkere kontaktes», noe som ikke var tilfellet tidligere i år. Gjorde man et slikt søk på vårparten så ville man få flere 10 talls sider med treff. Helt supert synes jeg og ingen tvil om at mange aktører der ute fortjener ros for at de har tatt dette til seg, endret seg og sine prosedyrer, og samtidig gjort hverdagen mye enklere for jobbsøkeren.

Selvfølgelig er det noen som ikke er helt i mål enda. Noen har brukt mer tid og penger (Jepp, de har hatt advokater på saken) på å holde meg i sjakk. Litt ironisk at de har tid til dette når de ikke har 10 sekund til å gi en tilbakemelding til jobbsøkeren, men det får være deres problem og de får gjøre som de vil. Nå henger slike firmaer langt etter resten av bransjen og noen av disse har enten gått konkurs, gått konkurs og startet opp igjen, lagt ned kontorer, gjort nedbemanninger og hele pakka. Aldri greit når folk mister jobben, men noen vil nok med stor sannsynlighet føle at de som ga blanke F i jobbsøkere som rekrutterere nå bare har godt av å oppleve hvor vanskelig det kan være for jobbsøkere.

Cowboy 2Nok om de som ikke har klart å endre seg. Det går bare en vei med disse bedriftene og som sagt så er noen allerede gått utfor stupet. Resten av bransjen fortjener ros. De har tatt det jeg og andre skrev om på alvor, de har vært selvkritiske, de har åpnet for dialog med meg og andre, og sist, men ikke minst så har de vist interesse og vilje til å endre seg. Jeg hadde ikke trodd jeg ville si det, men jeg er faktisk stolt av å være en del av rekrutteringsbransjen og gleder meg til 2016. Det at jeg daglig snakker med bransjekolleger som virkelig bryr seg om jobbsøkeren gjør meg rett og slett veldig glad. Tenk dere det: En bransje som virkelig bryr seg om jobbsøkere og som strekker seg så langt som det er mulig for å levere en god service til alle parter? Slik markedet er per i dag så trenger jobbsøkere en slik service, og det ironiske er at det trenger også rekrutteringsaktørene. Ellers er det over og ut for dem.

Tommel opp og la oss fortsette denne trenden inn i 2016

Erik Falk Hansen
Daglig Leder i OG-S AS og DUJSK

 

2 thoughts on ““Kun aktuelle søkere kontaktes”

  1. Erik, lurer på om du ikke jubler litt for tidlig her. Problemet gjelder dessverre for bedrifter også, ikke bare rekrutterere. Da jeg søkte på en stilling i en statlig (!) bedrift for et par dager siden, fikk jeg denne automatiske melding fra deres nettportal: “Vi vil ta nærmere kontakt med deg dersom du skulle være aktuell for stillingen.” Betyr ikke dette, mellom linjene, at de IKKE vil ta kontakt dersom man IKKE er aktuell? Ikke imponert 😦

    Like

    1. Hei Annelise. Ja enig med deg at det gjelder bedrifter også. Rett og slett skammelig hvis dette er en offentlig bedrift for de skal ha retningslinjer de må følge. jeg antar at alle søkere til slutt vil få melding om at de ikke er aktuelle, men om det ikke blir tilfellet så si ifra for da er det alt for dårlig. Uansett, la oss håpe du får et positivt svar fra dem 🙂 Erik

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s