I dag og attpåtil siste dag før ferien følte jeg meg rett og slett gammel. Steingammel faktisk eller som de sier i England «Felt like an old bxxxxard”.  Gamlingen Erik på 37 år har nettopp vært i et møte med den yngre garde og der det var meningen at jeg skulle lære dem en ting eller to sitter jeg nok igjen med følelsen av å selv ha lært mer enn hva de lærte.

Du leste kanskje om besøket vi gjorde hos Pøbelprosjektet på Lillestrøm for noen uker tilbake. Etter opplegget hos dem så var det 4 personer som kom over og ville snakke med meg. Jeg ble allerede da imponert over deres engasjement og positive innstilling og ikke minst deres brennende ønske om å finne seg en spennende jobb. Så da var det jo bare en ting å gjøre: Arrangere en samling med alle 4 for å se om vi i OG-S kunne være med å bidra litt på veien deres mot ny jobb.

PøbleneI dag var dagen kommet. Vi skulle møtes klokken 12 i Kanariland som jeg i disse dager skulle ønske var Kanariøyene, men det var det altså ikke. Jeg hoppet på toget til Lillestrøm (Kanariland), satte meg på en kaffe og ventet på ungdommen. De kom selvfølgelig presis og alle med et smil rundt munnen. Var så heldig å ha 2 timer i lag med denne gjengen og jeg må si at tiden gikk fortere en Ben Johnsons 100 meter i 88 OL og alt vi dopet oss på i dag var Lillehammers fineste julebrus. Vi skålte og så satte vi i gang.

Det som virkelig ga meg en tankevekker var hvor mye dagens ungdom kan om media, sosiale medier og den digitale verden i forhold til eldre generasjoner. Jeg trodde selv jeg var relativt flink med slike ting, men ble i dag satt på min plass av unge og lovende ungdom. Det som derimot imponerte meg mest med denne gjengen var det faktum at det var svært lite negativitet og sutring rundt hvorfor de ikke hadde fast jobb. Det var ingen «stakkars meg» «det er umulig» «jeg har jo ikke noe utdannelse» og all den slags greier som jeg ofte hører fra mer erfarne og mer utdannede mennesker. Nei, denne gjengen valgte heller å fokusere på det som er viktig i dagens jobbsøkermarked: Hvem man er, hva man kan og hvor man vil.

Derfor arbeidet vi i dag med deres individuelle «elevator pitch» eller deres hvem-hva-hvor versjon som jeg liker å kalle det. En oppgave hvor man virkelig må trekke fram det viktigste om seg selv og hvor man bevist prøver å unngå å fortelle om hvor mange undulater man hadde som liten og hvilken farge man hadde på russedressen. Selv ble jeg veldig imponert over hva de kom opp med.

Se hva du synes selv:

Jeanette, 19 år fra Lørenskog Mål: Sikre seg en spennende karriere innenfor media 

JeanetteDyreglad media entusiast som har lett for å komme i kontakt med andre mennesker. Stor lidenskap for media og hva det innebærer, og har i grunn drevet med publisering og streaming fra jeg var liten jente. Brenner for å hjelpe og oppdra vanskeligstilte dyr og er svært aktiv på denne fronten. Trives aller best i lag med min egen hun, Silvia, som jeg reddet fra gaten i Barcelona. Spontant og kreativ som alltid har et smil på lur. Flink med å presentere gjennom diverse medium inkludert Premier, Illustrator, Photoshop og InDesign. Har erfaring og kompetanse innenfor dette med å lage reportasjer, video og branding og kan også bidra med tanke på digital tegning. Lang erfaring fra opplæring av dyr, og noe jeg etter hvert kunne tenkte meg å overføre til det menneskelige aspekt. Har siden jeg var liten ønsket meg en karriere hvor jeg kan være både kreativ og sosial og samtidig være med å formidle et budskap. Nå er jeg absolutt klar til å ta ansvar for egen inntekt og karriere og er superklar til å komme i gang.

Bjørn Christian, 24 år fra Jessheim
Mål: Langsiktig karriere, gjerne med barn og unge

ChristianStolt far til Amalie som trives med å ta papparollen både privat og i arbeid. Pølsemaker av bakgrunn som har det best når jeg ute og trener eller får mulighet til å fiske. Alltid positiv og flink til å vise omsorg mot andre mennesker. Er en person som alltid tar ansvar og svært ryddig av meg. Stor stå på vilje og flink til å ta vare på dem rundt meg. Ellers er jeg flink teknisk med hendene og har gode datakunnskaper. Ønsker meg nå en stilling hvor jeg kan bygge en karriere, være med å bidra og sist men ikke minst ha en inntekt som kan være med å gi min datter en god og solid oppvekst.

Silje Merethe, 28 år fra Jessheim
Mål: Arbeide med barn og ungdom gjerne kreativt

Silje MeretheBlid og glad Drammensjente med stor lidenskap for fotografi og barn. Litt sjenert av meg, men heller ikke redd for å by på meg selv. En person som er enkel å snakke med, omsorgsfull og som har opparbeidet meg en stor stå på vilje. Flink til å skrive samt presentere gjennom diverse medium og god kjennskap til MS Office, Photoshop og WordPress. Har alltid vært ei som yter det lille ekstra og er i mitt ess der jeg kan bruke mine kreative egenskaper og kompetanse. Skikkelig klar for en ny karriere og har en brennende vilje om å kunne stå på egne bein. Det å jobbe med barn og ungdom er noe jeg virkelig brenner og, samtidig et område hvor jeg er overbevist om at jeg har masse godt å bidra med. Silje er klar som aldri før.

Brith, 22 år fra Jessheim
Mål: God karriere og gjerne lederstilling på lang sikt

BrithUtdannet flymekaniker som ikke er redd for å ta ansvar. Har sittet som tillitsvalg i forskjellige grupper og folk ser på meg som en person som alltid viser empati og omsorg for andre. Alltid blid og glad og er på fritiden en ivrig hobbykonditor som også har min egen konditorblogg. Svært læreflink og teknisk anlagt med god erfaring fra MS Office, Photoshop, SAP og IMAS. Flink til å lage ting og har alltid hatt det kreative i meg. Ellers er det alltid viktig for meg og yte det beste og trives godt hvor jeg kan yte en god service for andre. Ønsker meg en karriere hvor jeg kan være involvert og være med å bidra. På lang sikt kan jeg se for meg en lederstilling i en eller annen kapasitet, men for nå er det viktig å yte maks og være med å gjøre en forskjell.


Håper vi kan jobbe videre med disse fire i 2016 for jeg er overbevist om at dette finnes flotte arbeidsgivere der ute for dem.  Ikke bare det, jeg er overbevist om at alle fire har masse positivt å bidra med når de finner seg en arbeidsgiver. En mer sulten og engasjert gruppe skal du lete lenge etter. Tusen takk for i dag Jeanett, Brith, Silje Merethe og Bjørn Christian. Ha en riktig god jul dere og så sees vi kanskje igjen på nyåret. Om dere vil så klart 🙂

I 2016 vet jeg om fire pøbler som helt sikkert finner seg en spennende jobb og karriere

Erik

2 thoughts on “Gamlingen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s