“Nytt år nye muligheter”. En noe oppbrukt setning må jeg få lov å si, men ettersom jeg ikke fikk noen bedre setning i julegave med samme mening så bruker jeg den igjen; Nytt år nye muligheter (for alle jobbsøkere)

Som jobbsøker i 2016 møter en et jobbmarked tøffere enn på lang tid. Arbeidsledigheten er på vei oppover og den blir nok ikke bedre før 2017 er byttet ut med 2016. En skikkelig positiv nyhet å starte en tekst med tenker du kanskje?Fortvil ikke. Det er en god grunn til at jeg starter litt negativt, og når du forstår hvorfor, så skal du se at nye muligheter også vil komme til deg.

Athlete in the starting blocks, ready to go
Ta ansvar, gi full gass så kommer du helt sikkert i mål

Dette er nytt for oss Nordmenn

Vi er ikke noe særlig vant med at det er vanskelig å få seg jobb her i Norge. Det har liksom alltid gått på skinner. Stillingsportalene har blitt peppret med nye stillingene daglig, bemanningsbyråene har sloss om kandidatene og hodejegere har ringt opptil flere ganger i uka med nye og spennende stillinger. Slik blir det ikke lengre og så raskt du klarer å akseptere dette, desto raskere forstår du at du virkelig må stå på for å sikre deg en ny og spennende jobb.

Kanskje du forstår nå hvorfor jeg var litt negativ? De som forstår og aksepterer at nå blir det hardt og nå må man virkelig stå på, ja de vil også være dem som når fram til de ledige stillingene som er der ute. Kanskje enda bedre; De vil være dem som når ut til de stillingene som ikke er der ute, men som noen alltid ansettes til (grå stillingsmarkedet)

Nå er du klar

Så framt du leste min siste tekst før jul så har du nå hatt en god og lang pause fra jobbsøking. Du har kost deg med familie og venner, spist masse god mat, kanskje drukket litt godt og sist men ikke minst, du har ikke offret jobbsøking en eneste tanke. Nå er du klar. Mandag 4 januar 2016 så er du klar til å “gå på jobb”. Du er klar til å virkelig brette opp armene, arbeide hardt, tenke nytt og sørge for at det er deg, over alle andre, som når fram til deg jobbmulighetene som er der ute.

Har du vært arbeidsledig i 12 måneder “so what”. Har du vært arbeidsledig i 6 måneder “so what”. Har du vært arbeidsledig i 3 måneder “so what”. Er du nettopp blitt arbeidsledig “so what”. Fra og med mandag starter alle jobbsøkere med blanke ark. Mulighetene er der og de som arbeider mest og best får til slutt navnet sitt på en av disse mulighetene.

Klarer du å akseptere alle punktene i listen nedenfor, ja da er jeg temmelig sikker på at det er ditt navn som står på en av muligheten som dukker opp

  1. Forstå hva som kreves.
  2. Forstå at det ikke blir lett.
  3. Forstå at du må gjøre mer enn alle andre
  4. Forstå at du må arbeide bedre enn alle andre
  5. Forstå at du kan ta pauser når det trengs
  6. Forstå at du også kan ha det litt gøy selv om man er jobbsøker
  7. Forstå at du er flink
  8. Forstå at det er helt ok å være seg selv  (til og med som jobbsøker)
  9. Tro på deg selv
  10. Du skal vite at det løser seg

Klar ferdig gå. Gi full gass og masse lykke til!!!

Erik


Det unike jobbsøkerprogrammet DUJSK

headhunting 2OG-S AS starter nyåret med helt fulle DUJSK Kurs i Trondheim, Oslo og Stavanger. Vi gleder oss masse til å hjelpe enda flere jobbsøkere tilbake i arbeid. På grunn av utsolgte kurs og stor etterspørsel skal vi derfor ha en ny runde med private kurs mot slutten av januar i Oslo, Stavanger, Bergen og Kristiansand. Datoer er nå lagt ut på vår hjemmeside http://www.ogsnorway.com. Send meg gjerne en email for mer info om dette. Bli en DUJSKER du også. Da øker mulighetene betraktelig for å finne deg en ny jobb og kanskje drømmejobben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s