Sosiale Medier for jobbsøkere er ikke annet enn en drømmeverden. Aldri før har man kunne nådd ut til flere titusener av beslutningstakere uten å løfte en finger. OK da, man må løfte en finger, men så mye mer trenger man ikke gjøre. Tenk deg dette: Du kan, fra sofakroken, markedsføre deg selv til omtrent hele næringslivet i Norge. Ikke dårlig, hva?

sosiale medier
Du kan nå ut til hele verden

Som jobbsøker handler sosiale medier om to ting: Se og bli sett. Så enkelt er det.
Desto flere bedrifter du følger og desto flere kontakter du har, desto flere stillinger, jobbrelaterte nyheter og annet spennende vil du se.
Desto flere bedrifter du følger, desto flere kontakter du har og desto flere grupper du er medlem av, desto flere beslutningstakere kan finne deg.
Se og bli sett. Husk disse ordene.

Bare det siste året har jeg sett en enorm utvikling i bruken av sosiale medier som et rekrutteringsverktøy i bedrifter som ansetter direkte og hos eksterne rekrutteringsselskap. Flere og flere bruker dette og når tidene blir tøffe er det naturlig at færre stillinger vil ligge ute på finn.no eller i avisene og at flere stillinger heller vil ligge på Sosiale Medier. Hvorfor? Svaret er enkelt: Koster veldig lite og da får man ikke flere hundre eller tusen søkere per stilling.

Så hva må du gjøre for å få en fordel av sosiale medier som jobbsøker?

  1. Du må forstå at sosiale medier for jobbsøkere ikke bare handler om LinkedIn, men vel så mye Facebook. Myten om at LI er et profesjonelt verktøy og FB et sted hvor man viser fram katten og hunden sin er langt fra virkeligheten. Det er faktisk vel så mange ansettelser som går gjennom FB som på LI.
  2. Du må vise deg fram. Ikke ved å trykke «like» i en jobbsøkergruppe eller på bildet som vennninen har lagt ut fra fjellturen, men ved å kommentere spennende oppdateringer, dele fagrelaterte tekster med nettverket ditt, og sist men ikke minst, legge ut noen poster om deg selv. (Gjelder LinkedIn og Facebook og Twitter)
  3. Du må sjekke alt av oppdatering minst 3 ganger daglig. Du vil nemlig være den som finner en stilling før alle andre (Gjelder LinkedIn og Facebook og Twitter)
  4. Du må ha en profil som gjør at du kommer høyere opp i søk enn det dine jobbsøkende konkurrenter gjør (Gjelder LinkedIn)
  5. Du må stadig finne nye bedrifter som du følger og minst 5 nye hver dag (Gjelder LinkedIn og Facebook og Twitter)
  6. Du må sjekke at alt av innstillinger er riktige. Om du synes dette høres ut som et teit tips så skal jeg love deg følgende: Minst halvparten av dem som leser denne teksten har innstillinger på LI slik at ting som man skriver, deler eller kommenterer ikke sprer seg utenfor deres eget nettverk.
  7. Du må ikke være redd for å invitere nye kontakter, noe jeg har skrevet om tidligere (Gjelder LinkedIn og Facebook og Twitter)
  8. Du må ha en gruppe med venner og bekjente som hele tiden deler dine innlegg.

 


Som du helt sikkert vet så dekker vi dette med Sosiale Medier nøye på DUJSK. Samtidig forstår vi at det er mange som ikke har hatt mulighet til å være med på DUJSK enten på grunn av bosted eller fordi de ikke har kunne tatt seg råd. Derfor skal vi ha et Sosiale Medier kurs via Web førstkommende torsdag som alle kan være med. Det koster 700 NOK og vi skal dekke alt fra A til Å når det gjelder følgende: Hvordan du som jobbsøker kan få mest ut av sosiale medier.

Meld deg på nå. Dette kan være eneste muligheten og husk; Desto mindre du kan om sosiale medier desto bedre mulighet gir du dine konkurrenter til å snappe jobben foran deg. Det vil du vel ikke?

For påmelding, send mail til min kollega, Kennet Hansen på kennet.hansen@ogsnorway.com

Ha en superproduktiv jobbsøkeruke

Erik

 

One thought on “Slik får du mest ut av sosiale medier som jobbsøker

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s