«Jeg har aldri hatt sansen for klisjeer som «vær positiv og ikke gi opp» Det endret seg derimot 21:50 19/03 da jeg fikk en mail fra en bekjent»
Dette var innledning på en tekst jeg skrev i mars 2015. Kanskje du husker det, kanskje ikke. Det var om en bekjent av meg fra oljeindustrien som var så uheldig å få kreft i 2014 og miste jobben i 2015, men uansett hvor «ille» han selv hadde det så tok han seg tid til å glede og heie på andre jobbsøkere der ute.

I dag, 29 januar 2016 fikk jeg en ny mail fra denne personen. Det som har endret seg siden sist du leste om han i mars 2015 er følgende:
1. Han er ferdig med den jævla kreften
2. Han er blitt DUJSKER
Det som ikke har endret seg er at han er like positiv som alltid, heier på alle andre som alltid og like inspirerende som alltid. Selv om de fort kan bli 400 + mailer i mailboksen min hver dag så var dette en skikkelig velkommen mail å motta.

Du kan lese den selv her eller rettere sagt: DU MÅ LESE DENNE MAILEN


Mail fra RH

4 januar bestemte jeg meg for at nå måtte jeg starte skikkelig med tanke på å finne meg en ny jobb. Rett og slett ta meg selv i nakken. Så da var det å få ungene på skolen, sette seg på hjemmekontoret, surfe nettet samt se på CV og hva jeg kan som kan vinkles inn til en annen bransje.

Da fant jeg ut at Bygg og Anlegg er releant iht. min kompetanse og erfaring.

Så får jeg en telefon 1.5 uke etterpå fra en hyggelig mann fra rekrutteringsselskapet Technogarden. Han lurte på om det var av interesse for meg å jobbe i Oslo. «Ja alt av interesse” sier jeg. “Det er ikke bra å gå hjemme å sture”.
Han lurte videre på om jeg kunne komme en tur til Oslo på tirsdagen for å snakke med deres kunde.
«Ingen problemer» sier jeg. «Sauda til Oslo er jo ikke lange veien».
Kjører til flyplassen på Karmøy, tar flyet til Oslo og møter han på kontoret i Sandvika. Der bruker vi to timer i lag og har en hyggelig prat og god lunsj. Så kjører vi i lag til kunden og han er med inn i møtet (helt utrolig sjef da 🙂 ). Er meg selv der jeg snakker med daglig leder. Intervjuet varer i 1.5 timer og jeg får beskjed at jeg får tilbakemelding i løpet av kort tid. Han måtte bare snakke med hovedkontoret.

Jeg drar hjem samme dag og på kvelden er jeg hjemme med min kjære. En helt vanlig dag som i arbeids livet 🙂

Får telefon fra Technogarden i slutten av uka om jeg kan komme over to dager til fordi de ville sende to av sine rådgivere på prosjektet for å snakke om faget samt vise meg byggeplassen.
Jeg sier så klart ja. Har to fantastiske dager og reiser hjem igjen til kone og barn.
Dagen etterpå får jeg vite at de ville leie meg inn fram til 2017. Enda bedre; De lurte på om jeg kunne begynne på mandag?

Ja ja sa jeg.

Begynner på mandag så da blir det uke pendling med fly til Oslo det neste året. Gleder meg som en unge. Nye kolleger, ny bransje og jeg får lære ting som er hundre ganger mer verdt enn de store lønningene i oljebransjen.

Så snipp snapp tute så var denne karen i jobb. Nå krysser jeg fingrene for alle andre der ute som ikke er i arbeid. Det løser seg nok til slutt

Min misjon videre, bortsett fra å gjøre en super jobb for ny arbeidsgiver, blir nå å støtte og hjelpe mine venner John og Admir i deres søk for ny jobb. De kan gi så utrolig mye faglig som vil være relevant for de fleste arbeidsgivere både i Oljebransjen, men også i alle andre bransjer 🙂

Ikke la noen komme med kortet om at man må være lokal. Pendlere er jo det beste man kan få fordi de tenker kun jobb når de er på reise, og man bruker ikke mer en litt over 3 timer fra Sauda til Oslo så hva er det liksom?? 🙂

Det som er deilig med å være uke pendler er å komme hjem hver helg til sine kjære. Da vet man virkelig hva man har.

Også en utrolig imponerende måte Technogarden jobber på samt behandler jobbsøkere på. Det har jeg aldri opplevd før. Sånne skulle det vært flere av der ute. Ja da hadde Norge vært et mye bedre land å være jobbsøker i.

Erik fortsett å være deg selv for det er din største styrke. Du er ekte 🙂

MEN; Aldri glem å ta en telefon i ny og ne til de som sliter med å komme seg ut i jobb. Av og til er 1 minutt nok for å vise sin støtte :

Ups. Hvor skal jeg bo? Ja ja. Det er bare en bagatell. Det ordner seg nok. Trenger jo bare ei seng 🙂

Hilsen en som skal nyte siste helga som ledig for en stund.


 

Jeg tror ikke jeg skal si så mye mer jeg. Enda en sterk beskjed fra en flott mann som både jeg og mange andre har mye å lære av. Jeg håper forresten også at alle dem som fortsatt ikke klarer å behandle jobbsøkere med respekt leser denne teksten. Om det går inn på dere eller ikke, det vet jeg ikke, men vi kan jo alle håpe.

Han nevnte en ting til i mailen. «Erik, nå må du ta deg litt fri og ikke stresse så mye. Vet du hva Rune? Dette er siste tastetrykk jeg gjør på dataen før det er mandag og februar. Et råd fra deg anser jeg som gull gull verdt Rune

Erik

støtte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s