Det finnes et hav av artikler som har tittelen «De verste tabbene en jobbsøker kan gjøre» eller noe i den duren. Selv får jeg dette spørsmålet svært så ofte av journalister, men velger bevist å ikke gi dem noe som helst. Det har seg nemlig slik at, i mine øyne, erfarne og kompetente mennesker som nå er jobbsøkere er for gode for slikt sprøyt.

Du må ikke komme for sent til intervjuet.
Du må ikke ha skrivefeil i CV.
Du må ikke glemme kontaktdetaljer i CV.

Du skjønner tegninga. Jeg helt sikker på at slike tips heller ikke er noe for deg heller.

I dag skal jeg derimot prøve å skrive om noen av de største tabbene erfarne og kompetanserike mennesker gjør i jobbsøkerprosessen. Ikke bare det, dette er ting som faktisk, i dette tøffe markedet, vil utgjøre en stor forskjell. Kanskje til og med gjøre utslag for om du får en jobb eller ikke.


Tabber gjennom sosiale medier:

 1. errorAlt for mange jobbsøkere velger å kun bruke LinkedIn som en plattform for å finne en ny jobb. Svært få forstår hvor bra både Facebook og Twitter kan være. Kanskje bedre en LinkedIn til og med ….
 2. Både jobbsøkere selv, og veldig mange karriereveiledere som hjelper dere jobbsøkere, har ikke forstått hvordan man kan optimalisere sin profil i henhold til å komme høyt opp på søk som rekrutterere gjør via LinkedIn. Ikke bare det; Svært få sjekker hvor høyt de kommer på søk innenfor sitt felt. I dette tøffe markedet så må du komme på side en av et LI søk.
 3. Lurer seg selv med å tro man kan få jobb gjennom LI, men sitter der kun med et fåtalls kontakter i nettverket (under 200) eller aldri selv kommenterer artikkler, deler artikler eller legger ut egne tekster.
 4. Bruker mer eller mindre kun mobil appen til LI, en app som faktisk er så dårlig for jobbsøkere at det er en skandale at karriereveiledere ikke nevner dette.
 5. Lager en profil som ikke passer til mobil appen (For eksempel, ikke nummer i sammendrag) og dermed risikererer å ikke bli sett eller kontaktet av rekrutterere som bruker appen.

Tabber gjennom CV og søknader:

 1. errorForkorter CV til en eller to sider der den kanskje burde vært på 3 eller 4 sider og dermed unngår å komme høyt opp i søk som rekrutterere gjør i deres databaser eller gjennom deres CV søk.
 2. Forkorter CV til en side der den kanskje burde vært på  3 eller 4 sider og dermed gjør det slik at rekrutterere som ikke er spesialister innenfor ditt felt ikke kan enkelt se om du er relevant eller ikke.
 3. Skriver søknad basert på en mal man har funnet via nettet og som begynner med enten «søker herved på» eller «viser til utlyst stilling». Tenk på den stakkars personen som skal gå gjennom 300 + søknader som alle begynner med samme tekst.
 4. Skriver søknader som kun handler om jeg, jeg, jeg og ikke nevner noe rundt hvorfor man er interessert i bedriften og stillingen. PS. Skal du skrive om bedriften / stillingen så kanskje lurt å ikke begynne med «min motivasjon for å søke stilling» slik som de andre 500 søkerne.

Tabber gjennom det lille ekstra:

 1. errorRinger med noen spørsmål før man søker på en stilling og da bruker spørsmål man har funnet på internett under kategorien «gode spørsmål å stille før søknad». Slike spørsmål hvor den i andre enden tenker «Hvor dum tror du jeg er. Jeg vet hvorfor du ringer».
 2. Venter med å søke en dag eller to etter stillingen har blitt utlyst
 3. Sende massevis av åpne søknader til de samme bedriftene som 300 andre også sender åpne søknader til. Tenk hvor lite kontroll du har på ting her. Med en gang du har trykket send så gir du mottaker en enkel mulighet til å si “Nei takk vi tar vare på den” eller “Nei takk vi har ingen stillinger”
 4. Redd for å mase på rekrutteringsbyråer. Synd, for de beste byråene sier selv at det er bare å mase på dem

 

Det var min tabbeliste. Husk, det er masse andre enklere tabber man kan gjøre, men jeg regner med at de som leser mine tekster er minst 15 år gamle, kan skrive og lese og ikke har behov for å bli umyndiggjort av enda en person som driver med jobbsøkerkurs eller karriereveiledning. Jeg må også nevne at noen av tabbene ovenfor ikke er tabber i et godt marked, men slik som markedet er per i dag (og bli framover) så er det slike ting du absolutt må unngå.


Ønsker du å lære hvordan du kan få mest ut av din LinkedIn profil?
Ønsker du å lære et mye bedre alternativt til åpne søknader?
Ønsker du å lære hva annet du kan gjøre for å virkelig skille deg ut når du søker på en stilling i stedet for å ringe med «tøvete» spørsmål?
Ønsker du å lære hvordan sosiale medier virkelig kan gi deg muligheten til å sikre deg ny jobb?
Ønsker du å lære hvordan du kan få mer ut av rekrutteringsbyråer enn noen andre der ute?
Da burde du vurdere Det unike jobbsøkerkurset DUJSK. Per i dag så er vi de eneste i Norge som driver med dette som går ut med resultatene. Det er nok en grunn for det tenker jeg…

Vi bryr oss virkelig om jobbsøkere og derfor gir vi tips som virker den dag i dag og glemmer de tingene som funket bra i et godt marked. Nå kan du også bli blant norgeseliten i jobbsøking. Du må bare bli en DUJSKER først.

Vi har noen få plasser igjen som følger:

Bergen – 1 ledig plass for kurs som begynner 16/02 (samlinger 16/02 – 23/02 – 24/02)
Stavanger – 2 ledige plasser for kveldskurs som begynner 25/02 (samlinger 25/02 – 03/03 – 10/03)
Oslo – 3 ledige plasser for kurs som begynner 29/02 (salinger 29/02 – 07/03 – 14/03)
Kristiansand – Arendal (2 ledige plasser for kurs som begynner 01/03

Alle kurs før den tiden er for lengst utsolgt. Kursene over blir også de siste DUJSK kursene før påske og muligens før sommeren. Send mail til kennet.hansen@ogsnorway.com for mer info.

Ha en strålende god jobbsøkeruke all og husk det viktigste av alt: Jobbsøking handler om å være seg selv og formidle sin historie.

Erik Falk Hansen

 

2 thoughts on “Tabbene som du må unngå som jobbsøker

 1. Jeg kan komme på noen “tabber” til, helt av meg selv 😉 . 1)Aldri bli langtidssykemeldt. Da forsvinner motivasjonen sakte men sikkert. og 2) Aldri få en forkjølelse, influensa eller annen korttidssykdom. Det tapper deg for de kreftene man trenger til å lete etter og søke jobber. 😉 😉 Ha en fortsatt fin dag!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s