Jeg har tidligere skrevet mye om rekrutteringsbransjen og alle dem som velger å ikke gi tilbakemelding til jobbsøkere. Også dem som utlyser det jeg kaller «ikke-aktive» stillinger for å bygge opp sine databaser har ikke fått slippe unna. Nå er det en stund siden jeg har fokusert på dette, men utover de neste ukene skal det bli mye om dette her på bloggen min. Hva er grunnen til at jeg tar dette opp igjen?

Jobbsøkere der ute, samt oppdragsgiver fortjener en mye bedre service enn det som generelt er tilfellet.

Da jeg i dag tidlig gjorde et søk på www.google.no og www.finn.no med ordene «kun aktuelle søkere kontaktes» ble jeg positivt overrasket. Hadde jeg gjort dette søket 12 måneder tilbake i tid ville jeg fått hundrevis av treff. Etter grundige søk i dag kan jeg faktisk meddele at jeg kun fikk tre slike treff. Jeg kommer tilbake til hvem dette er senere i teksten.

Ja, jeg ble rett og slett glad. Tydeligvis har noen i det minste forstått at slike ting ikke hører hjemme i en stillingsannonse.
Dessverre, har jeg også noe negativt å dele med dere. Joda, de fleste aktører velger nå å ikke skrive at de ikke gir tilbakemeldinger, men det betyr ikke at handlingen følger deretter. Min følelse er at bransjen i realiteten ikke er blitt så mye bedre. Noen aktører er blitt flinke eller flinkere, men dessverre kommer det nye på banen som velger å oppføre seg på en måte mot jobbsøkere, og kunde, som ikke min verste fiende hadde fortjent.

Vi har per i dag, alle en venn, familiemedlem eller bekjent som søker jobb. Tenk hvor leit det er for denne personen når hun bruker 3-4 timer på å skreddersy CV og søknad for så å ikke høre et verdens pip tilbake fra bemanningsbyrået. Tenk hvor kjipt det er for denne personen når dette skjer flere titalls ganger ila en måned. Det er ikke annet enn stor mangel på respekt fra bemanningsbyråets side, det er ignorant, det er forkastelig og det er rett og slett skammelig.

Skal man drive med noe som har med mennesker å gjøre så må man kunne behandle mennesker på en verdig måte. Rekrutterere som mener de ikke har tid til å gi tilbakemelding til jobbsøkere har ikke noe å gjøre i denne bransjen. Enten har dere holdninger som ikke egner seg på trykk ellers så er dere så dårlige i jobben deres at dere ikke klarer å formidle en stilling via annonser som gjør at søkeremassen er OK å håndtere.
De neste månedene skal jeg følge nøye med. Jeg skal kontakte de det gjelder, jeg skal kontakte deres kunder, jeg skal kontakte fagforeningene, jeg skal kontakte NHO og ja, jeg skal til og med kontakte arbeidsministeren ved hvert eneste tilfellet. En jobbsøker fortjener å bli behandlet med respekt og det gjør også oppdragsgiver.

Nå er det slutt på tiden hvor man gjemmer seg bak sertifiseringer eller erfaring og faktisk blir målt på hvordan man behandler mennesker i rekrutteringsprosessen. Det fortjener alle jobbsøkere. Husk en ting dere som velger å gi “blanke f”: Dere har helt sikkert en venn eller familiemedlem som daglig sliter med dette og kanskje graver seg lengre og lengre ned på grunn av hvordan de blir behandlet av bemanningsbransjen. Er det slik du ønsker å opptre mot en venn?

shame on you

De aktørene jeg fant i går som til og med går på trykk å sier at de ikke svarer alle jobbsøkere var:

Rett Bemanning i Bergen
http://m.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=71263297

Underlig i og med at hjemmeside, under verdier, sier ting som trygg samarbeidspartner, kvalitet, behov tilfredsstilles og personlig service.

Tribe i Stavanger
http://m.finn.no/job/fulltime/ad.html?finnkode=69368657

Right Skills i Stavanger
http://rightskills.no/hjem/ledige-stillinger

«Vi har desverre ikke kapasitet til å besvare søkere som ikke er aktuelle!»

Underlig i og med at samme hjemmeside, under verdier, sier ting som kvalitet, tilgjengelige, begeistret, respondere, beste samarbeidspartner

Nøkkelpersonell i Stavanger
http://www.nokkelpersonell.no/teknisk-assistent-4

Underlig i og med at de sier på deres hjemmeside at de har mål om å bygge langvarige relasjoner.


Smart Bemanning i Bergen
http://www.smartbemanning.no/index.php?option=com_content&view=article&id=37

Underlig i og med at de sier på hjemmesiden at de har høy kvalitetsstandard, integritet.

Randstad Stavanger
http://www.randstad.no/no/kandidat/ledige_stillinger/oensker_du_ny_stilling_som_controller_p77263/index.html


Jeg må understreke at min bedrift per i dag ikke er konkurrent til noen av de bedriftene som nevnes i denne teksten. Vår hensikt er ikke i det hele tatt å henge ut aktører for å skape et bedre rykte for oss selv. Vår eneste hensikt er å sørge for at bransjen leverer tjenester til jobbsøkere som viser respekt, integritet og service. Fine ord de tre siste. Bare så synd at alt for mange misbruker dem.

La kampen for en bedre hverdag for jobbsøkere begynne på nytt. Det fortjener alle jobbsøkere der ute og det fortjener også kundene / oppdragsgiver.

Erik

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s