Vi går mot ukeslutt og enda en helg er foran oss. Har vært en interessant uke hos OG-S AS og DUJSK, og enda en rekke DUJSKERE har fått sin Champagne. Det betyr kun en ting; De har fått seg ny jobb. Selv har jeg endelig klart å ta bitte litt fri og har hatt en syk kone og samtidig besøk fra noen venner av meg og deres datter fra England. Det ble korketrekkeren på dem i går. De elsket det, selv om det er noen skrubbsår her og der på morgenkvisten.

Dette har også vært uken hvor vi på nytt har begynt å ta opp kampen om en bedre bemanningsbransje. Tilbakemeldingene har som alltid mer eller mindre bare vært positive, både fra jobbsøkere, seriøse bedrifter innen bemanningsbransjen og ikke minst fra bedrifter selv som bruker rekrutteringsfirmaer. Helt tydelig at dette er en viktig kamp og ta og derfor skal vi fortsette denne kampen. Jobbsøkere fortjener å bli behandlet med respekt. De fortjener å bli behandlet som mennesker.

Når vi snart tar helg så sitter jeg igjen med en riktig godfølelse. Da tenker jeg på alle dem jobbsøkerne jeg jobber med som imponerer meg mer og mer for hver dag som går. Her for leden skrev jeg en tekst som het «Vi kan alle gjøre noe» hvor jeg refererte til hvordan alle i norsk næringsliv kan være med å tilrettelegge slik at hverdagen for en jobbsøker blir så god som mulig. En ting er helt sikkert: Jobbsøkeren er utrolig flinke til å hjelpe, støtte og heie på hverandre. Tar av meg hatten for dere alle. Dere møtes for arbeidsdager, dere tørr å være dere selv og dere tørr å gå ut av komfortsonen. Helt fantastisk.

tommel oppJeg ble også veldig imponert når det gjelder et par av de byråene som jeg nevnte i min tidligere tekst. Dem som hadde skrevet «kun aktuelle søkere kontaktes». To av disse ringte meg ila uka og forklarte hvor viktig det var for dem at alle jobbsøkere skulle få tilbakemeldinger og at dette er noe de skal diskutere internt. Spesielt Randstad fortjener skryt her ettersom de var selv veldig skuffet over å se at dette var skrevet i en annonse. De har fikset dette internt, tatt vekk annonsen og samtidig vært helt klare på at dette ikke skal skje igjen. Tommel opp til dere. Slike holdninger og endringsvilje står det respekt av.

De få menneskene som har vært noe kritisk til måten jeg har gått fram på får bare være det. At jeg bruker ord som «skammelig» og at et fåtall synes dette er et for «hardt» ord kan jeg leve med. Jeg skal si dere en ting jeg: Dere mangler også respekt for jobbsøkere. Ingen tilbakemelding til en som har brukt fire timer på å skrive en søknad er faktisk skammelig, men mye verre enn det også. At dere ikke kan se dette sier kanskje bare noe om dere som mennesker? Ikke vet jeg.

Gjennom min tidligere tekst om bemanningsbransjen har det også kommet en rekke eksempler på bedrifter som har vært flinke. Tydelig at det betyr mye for søkere å få en tilbakemelding ettersom de alle er svært gode til å huske dem som gjør en god jobb. Bemanningsbyrået, Top-Temp, Head Energy, Dovre, Randstad og Omega er bedrifter som ser ut til å gjøre en god jobb. Det baserer jeg kun på de tilbakemeldingene jeg har fått. Tommel opp til alle dere også og håper mange flere følger etter. Det handler som sagt om å behandle folk med respekt, integritet og likeverd.

Jeg vil avslutte denne uken med en tilbakemelding som ble gitt ut av Omega i Stavanger denne uken. Helt fantastisk når man ser slike eksempler og vet at det betydde veldig mye for jobbsøkeren. Til dere som gir blanke F i jobbsøkere sier jeg bare en ting: Les og lær.

Hei 

Kan det stemme at det var DENNE posisjonen du meldte interesse på..? Altså en utviklerstilling innen xxxxxxx..?

Jeg beklager å meddele at du IKKE kommer til å bli oversendt til kunden på denne posisjonen, men om det var en annen posisjon på nettsidene vår du egentlig var interessert i, er det supert om du gir meg beskjed 🙂 Jeg ser at profilen din kan passe godt noe noen av posisjonene for xxxxxx på xxxxxxx (Innen prosjektkontroll), men der trekker lokasjonen din en del ned.

De fokuserer stort på å holde kostnadene nede på dette prosjektet, og har klart indikert at de ikke kommer til å betale noe ekstra for pendlere. Dessverre gjør dette dermed at for dagens rater, er det oftest lokalt personell de er på jakt etter.

Supert om du gir meg en tilbakemelding uansett 🙂


Tenker det tok denne personen 1 minutt å skrive dette. Får man 200 søkere til en stilling ville det vært 200 minutter. Da kan man ikke komme å si at man ikke har tid. Fantastisk bra av Omega dette og til alle dere som gjør en skikkelig god jobb og som ikke har blitt nevnt her: Fortsett med det. Jobbsøkere legger merke til det og det gjør helt sikkert også deres kunder og framtidige kunder.

Ha en god helg alle sammen og hvem vet; Kanskje det kommer enda en champagneflaske eller to ila dagen. La oss alle håpe det for det betyr en ting: Enda flere DUJSKERE i jobb.

Erik

Plassene for DUJSK i april begynner å fylles allerede og som nevnt tidligere er alle kurs fram til april helt fulle. Sjekk www.ogsnorway.com for april datoer i Oslo, Stavanger, Kristiansand og Trondheim eller send en mail for mer info til efh@ogsnorway.com eller kennet.hansen@ogsnorway.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s