En uke er gått siden jeg skrev del to i serien om bemanningsbransjen her i Norge. Som du helt sikkert vet så er målet mitt at alle jobbsøkere, uavhengig av stilling og nivå, skal få den oppfølging de fortjener og har krav på. I det minste skal de få et svar på søknad som sier «Vi har ikke funnet deg aktuell for stillingen du søkte på» Det er det minste en kan forlange etter å ha bruk masse tide på å skrive søknad og CV.

Dette er tydeligvis vanskelig for mange rekrutteringsansatte, og de fleste”synderne” (Ja det er det jeg kaller dem) sier at de ikke har tid til å svare alle søkere. Da sier jeg det som det er:

A) Finn dere noe annet å gjøre

ELLER

B) Ta utfordringen min; Jeg kommer inn til dere en dag (helt gratis) så skal jeg vise at det er fult mulig.

I dette tøffe markedet vi nå er i så har vi alle en venn, slektning eller tidligere kollega som er på utkikk etter ny jobb. Det burde derfor være i alles interesse at vi tilrettelegger så godt som mulig for dem med tanke på deres periode som jobbsøker. Det å sende flere titalls søknader for så å ikke høre noe nverdens ting er absolutt med på å demotiver en jobbsøker, og som du sikkert vet; en demotivert jobbsøker kommer dessverre ingen vei.    Vær så snill; Spre budskapet. Husk; Det er din venn, din tidligere kollega eller din slektning som møter en mye tyngre jobbsøkerhverdag enn det som kunne vært tilfellet, og det takket være en bemanningsbransje som er useriøs, uprofesjonell og som gjemmer seg bak sertifiseringer og flotte verdier trykket på deres hjemmesider.

synder

Denne uken er det følgende bedrifter som ikke har gjort jobben sin

Bjørgfjell Search & Selection / Bemanning I dette tilfellet er det Per Fjellvang som tydeligvis ikke klarer å gjøre jobben sin. En jobb som helt klart innebærer, Fjellvang, at du gir tilbakemelding til alle jobbsøkere. Som du helt sikkert vet så skriver dere så fint på deres hjemmeside: «Annerledes bemanningsbyrå med personlig service» Ikke akkurat personlig service når dere velger å ikke bry dere om kandidatene deres.

Manpower (for kunde Schlumberger skal ha CNC Operatør) Raymond Steen er det denne gang, og litt leit i og med at Manpower har blitt mye bedre på dette området i det siste. Synd ikke dette gjelder når de ansetter for Schlumberger…. I Manpower er dere veldig flinke til å nevne på deres hjemmeside hvor viktig det er med «Omtanke for mennesker, respekterer mennesker og enkeltpersoner og ha høy standard for etisk forretningsdrift.» Er det dette dere kaller omtanke, respekt og høy etisk forretningsdrift? Hva sier deres kunde Schlumberger om dette?

Adecco Norge. Kjære Adecco Norge. Dere som jeg har skrytt av mange ganger tidligere. Hva har skjedd? Dere er blitt den store synderen i Norge på dette med tilbakemeldinger (mangel på) Flere titalls annonser ute hvor dere velger å si at “kun aktuelle søkere kontaktes”. Stor skam at verdens største rekrutteringsaktør kan oppføre seg slik. Med de problemene dere har hatt tidligere så skulle en tro at valgene dere gjorde i disse dager bygde mer på respekt???

Denne gang er det blant annet Stian Isetorp som rekrutterer for Logistikksjef Flybransjen, Agatha Sørhus, Kenneth Hykkerud som ser etter Regnskapsfører i Kongbsberg, Adeccco Bergen som ser etter Blikkenslagere og Adecco Tønsberg som ser etter Formann for kunde Stokke Bygg.

Utrolig leit dette Adecco og en bedrift med verdier som ansvar og kundefokus burde man kunne forvente bedre av.

Mploy Dette er en ny bedrift som har valgt å begynne å skrive «kun aktuelle søkere kontaktes», og Christian Moen, du burde vite bedre. Dere er jo kun 4 ansatte i Mploy og dere burde da alle være helt klar over verdiene deres. Om du ikke husker dem så handler verdiene deres om behjelpelighet og at dere skal være serviceinnstilte.

Eterni Dette er enda en ny bedrift som har startet med dette, og Marie, du som har skrivet «kun aktuelle søkere kontaktes» burde kanskje ta en titt på filmen dere har på hjemmesiden om deres verdier. Engasjement, nærhet, motivasjon og høy grad av integritet er kanskje ikke det som vises best i denne annonse, men noe dere er flinke til å nevne i videoklippet….

Nå er det heldigvis en rekke bemanningsbyråer som gjør en god jobb og dere fortjener skryt for jobben dere gjør. Noen savner kanskje at jeg ikke heller fokuserer på dere og nevner dere, men det hjelper lite for å fikse disse problemene. Deres gevinst er at folk der ute har respekt for dere, deres gode arbeid skaper nytt arbeid og dere kan til syvende og sist gå hjem hver dag etter jobb å vite at dere har virkelig vært med på å gjøre det som jobben deres handler om: Yte en god service til både kunde og jobbsøkere. Stå på. Håper det er dere som overlever i lengden.

Erik Falk Hansen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s