En skulle tro at vi som arbeider med nedbemanninger og mennesker som har mistet jobben møter mye negativitet i hverdagen. Sutrete jobbsøkere som synes synd på dem selv, ikke sant? Jeg er for gammel og ingen vil ha meg / Jeg har kun jobbet i olja så andre bransjer er ikke interessert osv. Du skjønner tegninga.

mountainGjennom de siste ukene, eller skal jeg si hele 2016, har jeg blitt utrolig imponert over den positiviteten som er der ute blant jobbsøkerne vi jobber med gjennom DUJSK. Jeg har rett og slett ikke ord for hvordan disse menneskene klarer å holde fokus og humøret oppe, og samtidig heie hverandre frem og feire dem som kommer i mål. Det som er så spesielt bra med dette er følgende: Det gjør at alle får troen på seg selv og at alle får følelsen av at det vil løse seg på et eller annet tidspunkt. Man må bare arbeide hardere enn noen andre jobbsøkere innenfor sitt felt og forstå hvor viktig det er å være seg selv gjennom hele jobbsøkerprosessen. Du kan jo ikke være den beste jobbsøkeren uten å være 100% deg selv.

I uken som gikk ble det 8 champagneflasker på DUJSKERE. Det vil si 8 DUJSKERE som fikk ny jobb. Gratulerer til dere alle. Virkelig fortjent og godt å se at man blir belønnet for hardt arbeid. Den perioden dere har hatt som jobbsøkere har helt sikkert vært lærerik og dere har helt sikkert fått et nettverk som dere ville få bruk for i framtiden.

UKENS BESKJED TIL JOBBSØKERE

Til de DUJSKERE som fortsatt er på utkikk etter ny jobb

Klarer dere å holde motet oppe, arbeide hardere enn noen andre og ikke minst by på dere selv (Som vi har fokusert så mye på) så vil dere også snart komme i mål. Plutselig er det deg vi legger ut en champagne flaske for. Jeg heier på dere, alle andre DUJSKERE heier på dere og vi er alltid her for å hjelpe. Vær så snill å husk det.

Til andre jobbsøkere

Jeg ønsker å fortelle dere noe som svært få andre «tørr» å fortelle dere, men som er det absolutt viktigste å forstå før man hiver seg ut i jobbsøkerverdenen. Det er følgende:

Nå er markedet tøffere enn på en lang stund og du møter kanskje et marked som er tøffere enn du noen gang har møtt tidligere. Det må du bare akseptere, og det er først når du aksepterer dette at du virkelig kan bli mentalt og fysisk klar til å brette opp ermene og ofre hva som må ofres for å finne seg en jobb. Når du så har innsett dette så skal du se at tilværelsen faktisk ikke blir så ille som mange tror en jobbsøkertilværelse er. Ja, det er først da du er klar.

Klar til hva tenker du kanskje? Til søke jobb? Nei ikke i det hele tatt. Før du i det hele tatt «hopper i det» så er det andre ting som må være på plass. Det å finne seg en jobb er viktig, regner jeg med, og da må man forberede seg deretter.

Før du «hopper i det» må du gjøre følgende:

 1. Ha motivasjonen på plass. En umotivert jobbsøker vil få nei på nei på nei og bedømme resultatene etter en innsats gjort i umotivert tilstand. Ikke å anbefale. Derfor, finn motivasjonen før du gjør noe som helst annet.
 2. Finne ut hva du vil gjøre, hvem som kan ha bruk for deg og rett og slett kartlegge hva du skal gå etter. Ingen jobbsøkere kan lage en god nok plan før dette er på plass.
 3. Ha alle verktøyene på plass som for eksempel CV, Sosiale Medier profiler osv. (Selv gir jeg ut en liste med 20 verktøy på kursene mine så det er masse som skal være på plass)

Nå er du endelig klar. Det er nå du kan begynne å søke jobber, kontakte bemanningsbyråer, avtale kaffemøter med spennende bedrifter, være aktiv på LI, FB, Twitter og Instagram, sende åpne henvendelser (ikke åpne søknader) og alt annen aktivitet en god jobbsøker foretar seg. Ja, du kan endelig foreta deg jobbsøkende aktivitet på en daglig basis, og har du en daglig, ukentlig og månedlig plan så skal du nok se at du gjør mer aktivitet enn de fleste. Klarer du i tillegg å forstå hvor viktig det er og være seg selv, samt by på deg selv, ja da blir nok du også en av de bedre jobbsøkerne innenfor ditt felt. Vet du hva det betyr? Ny jobb skal jeg si deg.

Vi går nå inn i den siste uken med DUJSK private kurs før påske og tro det eller ei; Det blir kun en runde med private kurs før sommeren og det er i april. Dessverre for deg som leser så er det mer eller mindre utsolgt (Oslo, Stavanger, Kristiansand og Trondheim), men er du interessert så send meg en mail så raskt som mulig. Det er alltid utrolig givende å være i lag med så mange flinke mennesker som vi har med på DUJSK og jeg gleder meg som en unge til uken foran oss. 2016 har bare vært helt fantastisk med tanke på DUJSK og så utrolig gøy å se at alle gruppene vi har hatt på kurs holder kontakten med hverandre og heier på hverandre. Tenk hvor mye bedre en stiller som jobbsøker i lag med 10 andre i motsetning til kun å ha seg selv og kaffekoppen. Utgjør en stor forskjell skal jeg si dere.

Ellers gleder deg meg at 2016 har vært enda bedre enn 2015 for DUJSK i henhold til resultater. Så godt å se at folk blir belønnet for hardt arbeid og godt å se at DUJSK faktisk funker enda bedre desto tøffere markedet blir. Lønningspils i Stavanger forrige uke var bare helt suverent og så gøy at mange av dere som også er i jobb kom innom. Bare det er en ekstra inspirasjon for dem som fortsatt er på jakt.

Nå håper jeg snart at alle jobbsøkere i Norge forstår at man virkelig må jobbe på spreng for å finne seg ny jobb. Turer i skog og mark, nettverkstreff med andre jobbsøkere og CV og søknad diktert av maler eller veiledere er ikke løsningen dessverre. Nå er det helt andre ting som skal til for å finne seg en jobb og det er følgende:

 1. headhunting 2Hardt arbeid (minst 30 effektive timer per uke)
 2. Bruke hverandre
 3. Være seg selv og gjør ting som man selv tror er best
 4. By på seg selv
 5. Ikke kun bruke LinkedIn, men også alle andre sosiale medier
 6. Ikke kun bruke finn.no eller nav.no, men også alle andre stillingsportaler
 7. Bruke nettverket på en helt annen måte enn før (det at noe sier «skal holde øre og øyne åpne for deg» er ikke godt nok, ei heller er det patetiske «det løser seg alltid for flinke mennesker»
 8. Brette opp ermene, gi alt av deg selv og innse at nå er det tøft, men at det også løser seg for tøffe jobbsøkere som virkelig står på.

Jeg skal love dere at mange som leser denne teksten får seg jobb denne uken. Ikke noe som gleder meg mer, for er det en ting som er vanskelig den dag i dag i Norge så er det å være jobbsøker. Jeg skal derfor fortsette å heie på dere, fortsette å feire dere og for dere som er DUJSKERE eller blir DUJSKERE; Dere skal jeg og mine kolleger ofre alt for slik at dere kommer så raskt som mulig tilbake i jobb.

Det er alt dette jobbsøking handler om.

Ha en strålende og produktiv jobbsøkeruke

Erik


DUJSK er tilgengelig som jobbsøkerkurs for private deltakere og fagforeninger. I tillegg har OG-S skapt et eget omstillingsprogram for bedrifter som nedbemanner basert på suksessen vi har hatt med DUJSK. For mer info ta kontakt med Erik Falk Hansen på efh@ogsnorway.com eller kennet.hansen@ogsnorway.com

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s