Tja…  Det er rart å bruke ordet suksess når det dreier seg om dagens arbeidsmarked.  Ingen tvil om det.

Dette er en gjesteblogg fra min gode kollega, Kennet Hansen, i OG-S AS. Han har nå vært med oss i snart tre måneder og har fått erfare noe av den suksessen DUJSK deltakere har i arbeidsmarkedet.

Tja…  Det er rart å bruke ordet suksess når det dreier seg om dagens arbeidsmarked.  Ingen tvil om det.For meg er suksessen todelt.  En måte å definere det på er basert på resultatene.  Hvor mange av våre deltagere kommer seg ut i jobb igjen og hvordan er dette sammenlignet opp mot andre tiltak.  Kan til og med sammenligne mot dem som ikke gjør så mye annet enn å sjekke ledige stillinger på Finn.no. Resultatmåling er sikkert den riktige metoden for å måle suksessen til et omstillings-program.  Harde fakta, kynisk og likevel noe som faktisk er målbart. 

En annen måte å definere suksessen på er for vår del mindre målbart.  Fordi vi ikke fører statistikk over det.  Her er det myke fakta.   Tilbakemeldinger, kommentarer og motivasjonen som vi opplever blant deltagerne.  

Personlig, og kanskje fordi jeg genuint bryr meg om mennesker, er det denne siste faktoren den som betyr mest. 

synlig

Etter at folk har vært med på DUJSK ser jeg at mange «våkner litt», reflekterer og tar til seg våre innspill.  De ser, høres og er mer motiverte, og sier selv at de får tilbake iveren etter å komme i gang igjen.  Det handler ikke lenger bare om å søke jobber på finn.no og nav.no.  Det er jo det alle andre gjør. Kampgløden kommer tilbake, samtidig som de tenker på en ny måte og ser nye muligheter. Det er viktig det.

Så er det de harde fakta. Tallene. Mange av de spørsmålene jeg får dreier seg nettopp om det virkelig er noe poeng i å lete etter jobber i dag.  Basert på fakta må jeg bare si at, ja.  Det gjør det, men det er hardt å overbevise folk.  Avisene gir inntrykk av at det er håpløst.  –Usikkerheten er stor blant de som er i jobb.  Men samtidig skal vi ikke glemme at Norge AS ikke er nedlagt.  Det er et jobbmarked der ute, og folk ansettes. Rogaland: 420 stillinger, Vest-Agder 163 stillinger, Trøndelag 490 stillinger og Oslo 2421 stillinger…   

Dessverre er det også slik at noen bruker lenger tid på å finne sin jobb.  Det er ikke alle som kan flytte på seg samtidig som det kan være andre faktorer som spiller inn.

Men tilbake til utgangspunktet.  Er DUJSK en suksess?  For et par uker siden fikk jeg en klem fra en deltager som fikk motivasjonen tilbake.  Slike «små» ting vil jeg bestandig ta med meg, og gir meg personlig en følelse av å kunne bidra for andre mennesker.

Samtidig fikk vi melding fra 14 deltagere at de er tilbake i jobb.  Harde fakta.  At over 70% av våre deltagere er tilbake i jobb 3 måneder etter kurset betegner jeg som en suksess.  De har klart å skille seg ut som den beste kandidaten, og tallet er høyt over gjennomsnittet.  Deltagerne har selv gjort hele prosessen, fra begynnelse til slutt.  Så suksessen er individuell.  Vi i OG-S kan stort sett ikke skryte over at vi ordner jobbtilbudet, men jeg liker å si at den økte muligheten for å få en jobb er det som ligger i kjølevannet av vår kursvirksomhet. 

For ordens skyld, og helt til slutt.  Statistikk fra NAV over hvor mange som er tilbake i arbeidsmarkedet etter 3 måneder: På landsbasis er 44% tilbake i jobb. I Rogaland er tallet 33%.  Ser man på ingeniør og teknikker-fagene spesielt, er de spesielt utsatt og står lenger ledige før de er tilbake i jobb.  Disse tallene ble det referert til i Oilcast fra Sysla 4.mars. 

Nå ser vi fram til en siste runde med private DUJSK Program i Oslo, Stavanger og Kristiansand før vi tar en lang pause. Om vi kommer tilbake igjen etter sommeren er ikke helt sikkert, men vi skal gjøre alt vi kan for å få tid til dette. Ikke la muligheten gå fra deg. Send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com og be om info om DUJSK. Det kan være at du også får deg jobb fordi du gjorde dette.

Kennet Hansen
Partner, OG-S AS

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s