Vi  leser daglig om nedbemanninger i alt som er av aviser og sosiale medier. Er det ikke oljebransjen så er det hotellbransjen. Er det ikke hotellbransjen så er det andre bransjer. Joda, det er tøffe tider akkurat nå her i Norge, men alt er likevel ikke helt gale.

Denne måneden er det 13 måneder siden vi i OG-S AS bestemte oss for at dem som blir rammet av nedbemanninger fortjener et helt nytt jobbsøkerprogram. Et program, som i stedet for å «gå gjennom det samme gamle» faktisk er rettet mot hvordan man kan finne seg en ny jobb i et tøft marked. For oss var, og er det noe ironisk at våre konkurrenter, i hvert fall mange av dem, formidler de samme tipsene som det de gjorde i et godt marked, men dem om det.  Bedre muligheter for dem som har vært med på DUJSK Programmet vårt i så tilfellet, og det er jo bra.

I dag passerer vi 1000 deltakere som har vært med på DUJSK. Ca. 600 av disse via tidligere arbeidsgivere og ca. 400 deltakere på våre private kurs. På dagen vi passerer 1000 deltakere så har vi også en rekord å feire. April 2016 er nemlig den måneden med flest nye DUJSKERE i arbeid. Det er vi utrolig glade for og det burde gi håp til alle jobbsøkere der ute om at det er fortsatt mulighet å få seg i jobb, uavhengig av bransje.

mulighet 1Er markedet blitt bedre? Det er for tidlig å si noe om tror jeg, og vi vil nok fortsette å lese om nedbemanninger i tiden som kommer. Det som er viktig er at vi ikke blir så opphengt i om markedet er dårlig eller ikke. Det har liksom ikke noe for seg. Markedet er slik det er og det må vi bare akseptere. Klarer man som jobbsøker å akseptere at nå er det å søke jobb en fulltidsjobb, ja da skal man vite at det fortsatt er et hav a muligheter der ute.
Som eier av Bemanningsbyraaet, Glenn Olsen, nettopp sa til meg over en kopp kaffe: Vi må huske at det fortsatt er 95% i arbeid der ute. Det må vi huske.

I løpet av april (og det er enda et par dager igjen) har 40 DUJSKERE fått seg ny jobb. Dette er ny rekord som sagt og det som er spesielt denne gangen er at prosentvis så er det flere i kriserammede Stavanger og Kristiansand enn noen andre steder i Norge.  I Stavanger har 16 fått seg ny jobb. I Kristiansand / Arendal har 13 fått seg ny jobb. I Oslo har vi 7 i ny jobb og i tillegg har vi 2 i Bergen og 2 i Trondheim

Spør du meg om vi er i et vanskelig marked er svaret ja
Spør du meg om det er krise i markedet så er svaret tja
Spør du meg om man må jobbe hardere enn tidligere for å få seg jobb er svaret ja
Spør du meg om man må tenke nytt for å finne seg jobb er svaret ja
Spør du meg om det finnes muligheter der ute er svaret mitt stort og klart ja

Vi heier på jobbsøker og vi heier på alle de bedriftene som har valgt å la dem som har blitt rammet av nedbemanning få valgt sitt; Delta på jobbsøkerprogrammet DUJSK. Det er liv i markedet og det er et hav av muligheter der ute.

Husk, det løser seg ikke for flinke mennesker, men….
Det løser seg for flinke mennesker som arbeider hardt og er seg selv

Da er det tid for DUJSK lønningspils i Kristiansand for alle tidligere DUJSK deltakere på Sørlandet. Gleder meg til å møte denne flotte gjengen hvor både dem som har fått seg jobb og dem som ikke er i jobb enda kommer for å bygge nettverk og rett og slett feire alle jobbsøkere der ute.

Erik

Omstillingsprogrammet DUJSK er tilgjengelig for bedrifter i hele Norge som går til oppsigelse av ansatte. Programmet er 100% skreddersydd mot dagens marked og inneholder både karriereveiledning, kurs, work-shop og Alumina Program.
Vi holder også noen private kurs, men bortsett fra Oslo og Stavanger så er det ingen ledig kapasitet før sommeren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s