Man kan ikke unngå å bli påvirket av de triste nyhetene om helikopterulykken fredag forrige uke. Utrolig trist at vi igjen erfarer flinke oljearbeidere bøte med livet. Kjente du noen av dem? Er det mange som spør meg og det er kanskje lett å tenke «heldigvis ikke», men uansett og man kjente dem eller ikke så er det 13 papper, mammaer, tanter, onkler, brødre og søstre som ikke lengre er det. Alt de gjorde galt var at de dro på jobb.

Selvfølgelig må livet gå videre, men oljeindustrien må også få tid til å bearbeide dette som har skjedd både gjennom sorg og fokus på at slike ting ikke skal skje igjen. Det er nemlig slik at, uavhengig av bransje, så skal ikke folk bøte med livet bare fordi de dro på jobb.

Tårer

Jeg ønsker også å komme med en oppfordring til alle dem der ute som gjennom samtaler og kommentarer i media / sosiale medier som, gjennom det jeg kun kan klassifisere som uvitenhet, snakker ned oljeindustrien og dem som arbeider i olja. Da tenker jeg på dem som synes det er bra at oljeindustrien nå lider og dem som tror at alle i olja er overbetalte og bortskjemte. Dere burde forstå hvor mye folk ofrer når de jobber i olja og dere burde fra og med nå forstå at arbeidslivet i olja slettes ikke er en dans på roser. Hardtarbeidende oljefolk (ingeniører og ikke ingeniører) risikerer daglig livet for at Norge AS skal fortsette å gå sin gang og igjen ser vi dessverre hva konsekvensene av dette kan være; Folk mister livet
fordi de dro på jobb.

Oppfordrer alle til å bruke helligdagen i morgen til å tenke varme tanker om de direkte pårørte av denne tragiske ulykken og at vi alle i framtiden kan være med å bidra til at slike ulykker ikke skjer igjen. Folk skal ikke måtte bøte med livet bare fordi de går på jobb.

 

«Rest in peace» til de 13 omkomne

 

Erik

 

One thought on “Alt de gjorde var å dra på jobb

  1. Veldig trist dette. Jeg sitter nå trygt og tørt ved pulten min på jobb, men jeg har fløyet samme helikopter til samme plattform flere ganger. Det får en til å tenke litt. Uansett hvor mye sikkerhet oljebransjen bygger inn i systemene sine, så er helikopterturen på jobb det farligste…

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s