Jeg skriver ofte om hvor viktig det er, også for jobbsøkere, å ta seg et pust i bakken i ny og ne. Det er med på å gjøre at en kan være 100% fokusert og motivert de dagene man virkelig jobber med jobbsøk. Som i alle andre yrker og idretter her i verden så yter man best når man er i form. Ja, når man er i form så kan man gi full gass.

hard workMandag neste uke så er det seks uker til den offisielle ferien begynner. Seks uker hvor du som jobbsøker har mulighet til å finne deg en ny jobb. Tror du det er mulig? Jeg skal love deg at det er mulig jeg, men du må huske en ting; Gjennom disse seks ukene må du arbeide hardere enn noen gang. Virkelig bite tennene i sammen, gi full gass og holde deg fokusert. Gevinsten? Kanskje får du deg en jobb og skulle du ikke nå helt fram så vet du følgende: Du kan ta ferie med god samvittighet, og når ferien er over så kommer vi til et tidsrom som hvert år er bedre enn andre tidsrom med tanke på ledige stillinger.


Så hva skal du gjøre?

Du skal følge det jeg har valgt å kalle  “jobbsøkerens 10 bud”

 1. Du skal sette av så mye tid som mulig til jobbsøk. Minst 7.5 timer per dag.
 2. Du skal ta i bruk alle de fem kanalene som leder til ny jobb (Se tekst fra forrige uke)
 3. Du skal ikke gi opp uansett hvor mye motgang du møter, for du vet at ferien kommer om ikke så alt for lenge.
 4. Du skal glede deg over andre som får jobb og bruke dette til å motivere deg.
 5. Du skal bruke dit eget hode og dine egne tanker og ikke høre på / lese alt det «ekspertene» kommer med.
 6. Du skal heie på andre jobbsøkere, men samtidig la andre heie på deg.
 7. Du skal tørre å gjøre ting som er noe utenfor komfortsonen.
 8. Du skal vite at du er flink.
 9. Du skal by på deg selv og ikke minst 100% være deg selv.
 10. Du skal jobbe hardere enn noen gang

Om ikke du kjenner til mange jobbsøkere som det har løsnet for etter mye hardt arbeid så kan jeg i det minste si at jeg gjør det. Veldig mange faktisk og det er så utrolig gøy når det løser seg til slutt. Bare de siste tre til fire ukene har jeg sett flere titalls jobbsøkere som har kommet tilbake i arbeid.

 • Person som hadde vært uten arbeid i 14 måneder og sent 187 søknader Personen som ikke hadde arbeidet siden han returnerte fra USA i 2014
 • Personen som arbeider innenfor et av de vanskeligste områdene når det gjelder ny jobb (olje og innkjøp) som plutselig var ønsker av en bedrift han traff i vinter
 • Personen som, etter to praksisplasser, plutselig ble tilbudt en jobb der hun hadde vært på første praksisplass
 • Personen som endelig forstod at det er fult mulig å invitere folk man ikke kjenner til å knytte kontakt på LinkedIn og som plutselig fikk jobb gjennom en slik kontakt.
 • Personen som ikke hadde funnet mer enn to relevante stillinger i hele år, men som plutselig presset seg selv til å gå på kaffemøter og på det tredje møte så ble det «bingo»

Jeg kan fortsette omtrent i evigheter med slike eksempler, men stopper der for nå. Poenget mitt er følgende: Det er fullt mulig og det vil alltid løse seg for mennesker som arbeider hardt og er flinke. Husk at vi nå er i et tøft marked og stillinger vokser ikke på trær. De sier «Rome wasnt build in a day». Det samme prinsippet gjelder for jobbsøkere. Det er dem som holder ut i lengden det ordner seg for. Det kan du også og jeg heier på deg.

6 uker med full gass. Prøv det. Vær så snill.

Lykke til og heia alle jobbsøkere der ute
ErikOG-S AS står bak omstillings -og jobbsøkerprogrammet DUJSK som har resultater få andre kan måle seg med. DUJSK er tilgjengelig for bedrifter som ønsker å gi litt støtte til dem som mister jobben som takk for det arbeidet de har gjort.
DUJSK er også tilgjengelig for private jobbsøkere, men alt av plasser for kursene før sommeren er for lengst utsolgt. Vi skal lansere nye datoer for private kurs ila juni, hvor disse kursene skal holdes i august / september i Stavanger, Oslo, Kristiansand, Bergen og Trondheim. Send en mail til laila.rogenes@ogsnorway.com for mer info. Når vi sier Norges ledende omstillingsprogram så mener vi virkelig det: 74% er i jobb innen tre måneder og godt over 90% er i jobb innen seks måneder.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s