I gårsdagens tekst  etterlyste jeg en kommentar fra noen av de bemanningsselskapene som konsekvent velger å ikke svare alle jobbsøkere. Har jeg hørt noe? Nei. Er jeg overrasket? Nei. Slike mennesker har ikke nok ryggmarg til å stå fram, det har jeg forstått for lenge siden. Leit, ikke sant?

Heldigvis har jeg blitt nedringt og nedmailet (om det er et ord) av jobbsøkere som vil fortelle om deres forferdelige erfaringer med visse aktører. Det gjør rett og slett vondt å høre disse historiene fra disse flinke menneskene. Jeg kan bare håpe at alle aktører som driver med rekruttering og som velger å oppføre seg på en måte som er helt uakseptabel snart innser at også de har en venn eller en i familien som møter den tunge jobbsøkerhverdagen. Kanskje, men bare kanskje de da vil endre seg.

tommelDet positive derimot i alt dette er at 31.05.2016 er den dagen (så langt i 2016) hvor det kun har blitt lagt ut en utlysning på finn.no fra rekrutteringsselskap hvor man skriver «kun aktuelle søkere kontaktes». Om det er tilfeldig eller om også disse “menneskene” har innsett at de må bedre seg er en annen ting, men uansett; Veldig gledelig. Tenk om også Rett Bemanning i Fredrikstad kunne tatt til seg dette fra og med i morgen; Da har vi ingen utlyste stillinger hvor bemanningsselskap sier de gir blanke i jobbsøker og kunde. Det hadde vi alle vært tjent med.
La oss håpe dette fortsetter.

Dagens gledelige gjennomgang av nye stillinger tok dessverre brått en endring da jeg kom til stillinger som ble utlyst før den dag i dag. Her er det dessverre en rekke aktører som fortsetter med «kun aktuelle søkere kontaktes». Som nevnt tidligere; Klare dere ikke å gjøre en god jobb på vegne av kunde, og klarer dere ikke å gjøre en god jobb på vegne av jobbsøker, da får dere finne noe annet å jobbe med. Det å jobbe med mennesker, det fortjener dere rett og slett ikke.

Det gjelder:

 • Accept Rekruttering (Dere har en hel rekke slike ute)
 • Eterni (Dere har en hel rekke slike ute)
 • Appoint Vikar og Rekruttering
 • Rett Bemanning (Dere har mange)
 • JKS (Dere har en hel rekke slike ute)
 • Adecco (Dere har vært en gjenganger i over ett år nå)
 • Viviere Bemanning
 • Smart Bemanning (Og dere arbeider på vegne av Stavanger og Sandnes kommune)
 • Manpower (Dere har vært en gjenganger i over ett år nå)
 • Proffice (Dere har vært en gjenganger i over ett år nå)

Spesielt leit å se at de store aktørene fortsatt ikke endrer seg og sine holdninger. Da mener jeg dem som har blitt informert om dette en rekke ganger tidligere. Bryr dere dere om mennesker i det hele tatt?
Jeg har også kontaktet Stavanger og Sandnes Kommune. Dere har regler dere må følge og så velger dere et bemanningsselskap som «tørr» å gå på trykk å si at de ikke svarer alle søkere? Håper og tror at, fra og med i morgen, så arbeider ikke Smart Bemanning noe mer på stillinger for kommunen.

Jeg må nå også få lov å gi litt ros til Kelly Services. De har fått høre det fra meg tidligere og har vært en av de store synderne. Per dags dato har de ikke en stilling utlyst hvor de sier at de kun svarer aktuelle søkere. Slikt liker jeg og slikt liker jobbsøkerne. Forresten, det liker helt sikkert kundene deres også.

Jeg kom tilfeldigvis inn på en annonse som var lagt ut av Top-Temp. En bedrift jeg har stor respekt for. Vet du hva de skrev på slutten av annonsene? «VELKOMMEN SOM JOBBSØKER» Det var herlig det. Slik skal det være og flott at det er noen seriøse aktører der ute.

Som nevnt var det godt å se at det kun fantes en ny utlyst stilling hvor man gikk på trykk med å si at man kun svarer aktuelle søkere. Tydelig at det har noe for seg å skrive om dette. Samtidig leit å se at dem ovenfor så langt fortsatt har eldre stillinger uke (1 uke tilbake) hvor de fortsatt skriver dette, men la oss håpe at dette endrer seg fra og med i dag.

Jeg ser også at noen velger å skrive «aktuelle kandidater kontaktes». He he. Jeg tror de gjør det for å «slippe unna» meg og andre som tar denne kampen, men sagt på godt norsk: Så dumme er vi ikke. Skjerp dere og svar alle jobbsøkere uansett om de er aktuelle eller ikke. En jobbsøker skal være velkommen og føle seg velkommen. Det er det på tide at dere forstår. Dere er som alle oss andre en del av HR bransjen og kan du HR så vet du at man ikke oppfører seg slik mot mennesker.

Kampen fortsetter og i morgen har jeg vært så heldig å skal intervju en tidligere leder fra oljeindustrien rundt hennes erfaringer med bransje, både som jobbsøker og som kunde. Det skal bli gøy.

Følg med videre


Nå må jeg også få gi en gratulasjon til Ivar i Trondheim som var med på DUJSK i vinter. Etter 18 måneder med hardt arbeid har han fått seg jobb som Ingeniør igjen og ikke bare det; Det var drømmejobben. Ivar, champagneflaska kommer neste uke, men det er nesten slik at du hadde fortjent din egen. Utrolig stolt av deg. Viser at hardt arbeid skaper muligheter. Selv for dere noe yngre ingeniører i dette markedet. 

 

3 thoughts on “Når bemanningsselskapet ikke bryr seg (del 2)

 1. En ting er når byråene skriver at de ikke svarer. Det som er verre er når man ikke hører noen ting. Ingen melding om søknad mottatt, ingen beskjed om at stillingen er besatt, bare helt stille. Jeg har heldigvis opplevd veldig lite av dette, men kjenner flere som opplever mye av dette. Da snakker vi vel om virkelig dårlig behandling av søkerne.
  Så har vi han som på telefon fortalte at alle søknader fra tidligere oljearbeidere gikk rett i søpla og mente at oljearbeidere måtte slutte å søke på alt som var av stillinger men begynne å søke på bare det de var kvalifisert til (noe jeg tror de fleste gjør). Utifra beskrivelsen og kompetanse ønskene for stillingsannonsen på den aktuelle jobben burde de fleste olje arbeidere være kvalifisert. Så man møter litt av hvert som jobbsøker, men det er viktig å poengtere at det jevnt over er veldig hyggelig å være i kontakt med bemannings byråer og hodejegere.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s