Vi fortsetter der vi slapp i denne serien hvor jeg skal prøve å få deg som jobbsøker til å tenke litt mer logisk. Av en eller annen grunn så er det blitt slik i Norge at man som jobbsøker plutselig glemmer alt som heter logikk, noe jeg synes er leit for dem som virkelig ønsker å komme seg ut i jobb. Nei, det er ikke alltid like lett å holde hodet kaldt og arbeide / tenke logisk, spesielt på grunn av presset fra dem rundt oss, men husk følgende; Tenk på deg selv her. Det er du som er viktig. Ingen andre.

La oss si at du nå har fått motivasjonen og iveren tilbake. (Steg 1) Du har fått litt tid på å være lei deg over å miste jobben og du har fått litt tid på finne deg selv igjen. (Tekst fra forrige uke: https://erikfalkhanseniogs.com/2016/06/07/bedrift-som-nedbemanner-eller-venn-uten-jobb-glem-alt-som-heter-logikk/ ) Da er det vel bare å hoppe i det og komme i gang med jobbsøking?

Nei, slettes ikke. Tenker man ulogisk så ja, tenker du logisk er svaret nei.

Det er nemlig to steg til som må være på plass før du er klar til å skrive www.finn.no eller www.nav.no på dataen din en mandags morgen.

logikklogisk 2

Steg 2

La oss se på dette fra en litt annen vinkel. La oss si at du er klar som et egg for å starte din egen bedrift. Før du kan gjøre noe som helst videre med dette så er det naturlig at du må finne ut av hva du ønsker å drive med og hva bedriften din skal selge / tilby? Joda, du er nok enig. Ikke mange bedrifter, dvs. ingen, kan fungere uten et produkt eller tjeneste å tilby.

Dette er steg to i jobbsøkerprosessen; Kartlegging. Hva kan jeg, hva har jeg lyst til, hvem kan ha bruk for meg? Alle disse tingene som er med på å gjøre at du virkelig kan «gå ut der» å hente inn en ny jobb, kanskje til og med drømmejobben. Logisk ikke sant? Jo det er logisk når man tenker etter, men igjen noe alt for mange jobbsøkere glemmer i panikk om å komme i gang med å søke jobber.

Steg 3

Da har vi vært innom steg en og steg to i denne prosessen.

 1. Bruk den tiden du trenger for å finne motivasjonen, iveren og lysten på å søke jobb
 2. Bruk den tiden du trenger på å kartlegge markedet ditt

Klar for å logge deg på www.finn.no nå?
Nei, ikke enda.
Vi skal fortsette å tenke logisk og tilbake til bedriftseksempelet. Motivasjonen er på plass, det vet vi (Steg 1). Du har kartlagt markedet og tilbudet ditt (Steg 2). (Du skal forresten åpne en butikk som selger stearinlys, dem med god lukt. MEN, hva må være på plass før du åpner dørene for første gang? Svaret er enkelt; Kasseapparat, bankterminal, interiør, produktet, lyspærer, skilt utenfor og alt det andre utstyret.

Akkurat det samme gjelder for en jobbsøker. Utstyret / verktøyet må være på plass. (Se liste nedenfor) Bruk den tid du trenger på dette. Desto bedre utstyr du har desto bedre vil du gjøre det som jobbsøker. Enda bedre; Du vil spare masser av tid. Du trenger ikke bruke to timer på å skrive en søknad. Du trenger ikke bruke to timer på å skreddersy en CV. Du trenger ikke bruke flere timer på å få tak i et par rekrutteringsbyråer. Forberedelsene du har gjort med å få utstyret på plass gjør at dette går mye mer effektivt og samtidig oser av kvalitet.


Som jeg nevnte i forrige tekst så er ingen av disse tingene alltid like enkelt å tenke på. Presset fra dem rundt oss er der hele tiden; Hvordan går det, har du fått jobb? osv. Du må bare prøve å ignorere dette. Logikk er nøkkelen til at du som jobbsøker stiller så sterkt som mulig, så får du heller la alle dine jobbsøkende konkurrenter tro at man kan glemme alt som heter logikk så raskt man skal søke jobb. Du har bare ting å tjene på det.

NB. Del tre i denne serien kommer neste uke

Lykke til videre
Erik Falk Hansen
Daglig Leder, OG-S AS
+47 40435493 | efh@ogsnorway.com
http://www.ogsnorway.com


Er du en bedrift som dessverre må nedbemanne? Da vil vi gjerne få komme å presentere vårt omstillingsprogram for deg og bedriften. Vi har utviklet et program som er et av fåtall omstillingsprogram som er skreddersydd mot dagens tøffe marked. Et program som, i tillegg til å være med på å sikre din bedrifts framtidige employer branding, også gjør det som et slikt program skal gjøre; Støtter dem som mister jobben hele veien fram til målet om ny jobb er nådd.  En kort presentasjon av oss på 30 minutter før du bestemmer deg hvem du skal bruke? Det fortjener dine ansatte som mister jobben.
Ta kontakt for en 100% konfidensiell samtale.


Utstyr som må være på plass:

 • God CV som enkelt kan endres
 • Base for søknad eller det vi på DUJSK Språket kaller HHH
 • Liste over de 5-10 mest relevante hodejegerne, rekrutteringsbyråene, vikarbyråene
 • Liste over 50 bedrifter som du kan tenke deg å jobbe for
 • LI Profil
 • Liste over grupper mennesker du skal invitere på LI (Søkeord)
 • Egen jobbsøker FB side
 • Instagram og Twitter Konto
 • Følge 100 bedrifter på FB, LI og Instagram
 • Attester
 • Referanser
 • Blogg
 • Visittkort
 • Liste over framtidige messer, seminarer eller lignende
 • Powerpoint presentasjon mal for presentasjon i intervju

Det er helt sikkert mye mer. Du finner nok ut av det selv. Listen over er bare noen eksempler på utstyr / verktøy som må være på plass før du setter i gang for fullt.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s