Strengt tatt så er det vel aldri et godt tidspunkt ila årets 12 måneder å få beskjeden om at man har mistet jobben, men om jeg fikk muligheten til å velge selv så ville jeg helt klart valgt å miste jobben så tett opp mot fellesferien som mulig. Her kan du lese hvorfor.

Først må jeg presisere, enda en gang, at det å miste jobben, uansett når på året, for de fleste er veldig tøft. Det er naturlig å være litt lei seg. Det er naturlig å være litt sint. Ja, det er ikke noe som helst galt med å virkelig være nedenfor. Til syvende og sist så har man mistet levebrødet sitt, mistet gode kolleger og venner og mistet en rutine. Det er nettopp hovedgrunnen for  at juni er den beste måneden for å miste jobben. Du kan med god samvittighet bruke hele juli måned, og halve august, på å få ting litt på avstand. Du kan være litt sint. Du kan være litt lei deg og du kan rett slett ta deg en velfortjent time-out. Og dette er faktisk veldig viktig når man mister jobben. Som jeg har skrevet om tidligere så er det alt for få som tar seg den tiden de trenger til å bearbeide nyheten om at de ikke har noe jobb å gå til. Alt for mange hopper ut i jobbsøkerverden i panisk tilstand uten å tenke på det / den som er aller viktigst: Seg selv.
Det skal du nå gjøre og siden vi er i juli måned hvor det er svært lite aktivitet i markedet så kan du gjøre det med ekstra god samvittighet og samtidig så unngår du helt sikkert også at venner og familie «maser på deg» med ting som: Har du fått deg ny jobb, har du begynt å søke»

relax 2

Det er også en annen grunn til at juni er en bedre måned enn noen annen måned når det kommer til dette med å miste jobben, men kun hvis du bruker juli og første to ukene av august til å få ting litt på avstand og ikke minst «finne formen». Det er nemlig slik at de to siste ukene av august og hele september er den perioden ila året hvor det er mest aktivitet i markedet. Slik har det vært i en årrekke både her i Norge og resten av Europa og slik vil det helt sikkert bli i 2016 også.

Tenk litt på dette scenarioet:

Du bruker de neste 6-7 uken på å virkelig slappe av, bearbeide det som har skjedd og rett og slett kose deg litt. Nå midten av august kommer så er du klar; Klar til å angripe jobbmarkedet og klar til å være den personen som når fram. Du når fram fordi formen og motivasjonen er der. Du har nemlig gjort det eneste riktige når man mister jobben: Tenkt på deg selv og tatt deg litt fri.

Ha en super og avslappende sommer og husk at pausen du nå tar gjør at du stiller så sterkt som mulig når vi nærmere oss september. Slik er du med på å gjøre at du stiller sterkere enn alle andre i markedet.

Lykke til

Erik Falk Hansen

PS: Et lite tips for sommeren: Dette er «fy fy» ellers i året, men akkurat for sommeren så er det helt ok å bruke apper som Indeed som sender deg melding når stillinger kommer ut. Det samme gjelder dette med å registrere seg på NAV og Finn.no for daglige oppdateringer av stillinger som er relevante. Gjør det så følger du i det minste med, uten at det er så veldig stressende.


Er du en bedrift som dessverre må nedbemanne? Da vil vi gjerne få komme å presentere vårt omstillingsprogram for deg og bedriften. Vi har utviklet et program som er et av fåtall omstillingsprogram som er skreddersydd mot dagens tøffe marked. Et program som, i tillegg til å være med på å sikre din bedrifts framtidige employer branding, også gjør det som et slikt program skal gjøre; Støtter dem som mister jobben hele veien fram til målet om ny jobb er nådd.  En kort presentasjon av oss på 30 minutter før du bestemmer deg hvem du skal bruke? Det fortjener dine ansatte som mister jobben.
Ta kontakt for en 100% konfidensiell samtale.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s